Şengal'den Gazze'ye Dayanışma Koordinasyonundan Yardım Standı - Son Dakika
Güncel

Şengal'den Gazze'ye Dayanışma Koordinasyonundan Yardım Standı

Şengal'dan Gazze'ye Dayanışma Koordinasyonu, Gazze ve Sincar halkı için başlattıkları kampanya kapsamında, Türkiye'nin birçok yerinde yardım standı kuracak.

26.08.2014 17:07  Güncelleme: 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Şengal'den Gazze'ye Dayanışma Koordinasyonu", Gazze ve Sincar (Şengal) halkı için başlattıkları kampanya kapsamında, Türkiye'nin birçok yerinde yardım standı kuracaklarını açıkladı.

Bazı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin biraraya gelerek oluşturduğu "Şengal'den Gazze'ye Dayanışma Koordinasyonu"nun başlattığı kampanyaya ilişkin Cezayir Salonu'nda basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda, ortak basın açıklamasını okuyan Gençay Gürsoy, IŞİD ve İsrail saldırılarını kınadıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Bizler Şengal, Rojava, Ninova ve Gazze halklarının yalnız olmadıklarını, katliam ve saldırılar karşısında onların yanında olduğumuzu ve dayanışmamızı sürdüreceğimizi ilan ediyoruz. Bu amaçla farklı halklar ve inanç kesimleri olarak bir araya geldik. Irak, Suriye ve Filistin'de yaşayanlar uzun süredir yoğun saldırılarla karşı karşıya. Bir tarafta IŞİD çeteleri çocuk, kadın, genç, yaşlı demeden vahşice kafa keserek;  vurarak, öldürerek insanlığı yok ediyor. Diğer taraftan ise İsrail devleti bütün bir yaşam altyapısını ortadan kaldıran biçimde Gazze'yi tahrip ediyor, yakıyor yıkıyor ve insanları katlediyor."

Gürsoy, zor koşullarda yaşayan halklara  yardımcı olmak ve yaralarını sarmak amacıyla Türkiye'nin farklı yerlerinde stantlar ve çadırlar kuracaklarını, buralarda toplanan yardımları ise Sincar (Şengal) ve Gazze'ye göndereceklerini ifade etti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şengal'den Gazze'ye Dayanışma Koordinasyonundan Yardım Standı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement