Şengalli Aileler Sümerpark'a Yerleştirildi - Son Dakika
Güncel

Şengalli Aileler Sümerpark'a Yerleştirildi

Şengalli Aileler Sümerpark\'a Yerleştirildi

Diyarbakır'da Belediyeler, IŞİD teröründen kaçan Şengalli aileler için bir koordinasyon merkezi oluşturdu. Sümerpark'a 203 kişilik 29 aile yerleştirildi.

11.08.2014 19:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

IŞİD'in saldırılarından canını kurtarıp Diyarbakır'a gelen 45'i çocuk olmak üzere 203 kişilik 29 aile misafir edildi.

Büyükşehir Belediyesi Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda saldırılardan kaçıp gelen aileler için merkez oluşturulurken, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Sur Belediyesi Eş Başkanı Fatma Şık Barut, Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Birsen Kaya Akat, Kayapınar Belediyesi Eş Başkanı M. Ali Aydın, Yenişehir Belediyesi Eş Başkanı Ülkü Baltaş, Sümerpark'taki aileleri ziyaret etti.

Burada bir açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Güney Kürdistan'da insanlık suçu işlendiği belirterek, "Özellikle Şengal'de, Mahmur'da halkımıza yönelik soykırım amaçlı saldırılar var. Halkımız bu saldırılardan dolayı yaşadıkları bu mağduriyetlerden dolayı yerinden yurdundan edildi" dedi.

Kışanak binlerce insanın Şengal dağlarında, binlerce insanın Rojava'ya geçebilmek için imkanlar araştırdığını belirterek, "Binlerce insan yine Güney Kürdistan'da. Türkiye kapıyı kapattı bu nedenle Türkiye'ye Kuzey Kürdistan'a yoğun bir geliş yok. Fakat pasaportlarıyla kendi imkanlarıyla gelen ailelerimiz yine de var. Diyarbakır'a Amed'e gelen ailelerimizi mağdur etmemek için dünden beri bütün arkadaşlarımız bir seferberlik içerisinde çalışıyorlar. Şuanda yaklaşık 200 kişiyi burada Sümerpark Yaşam Alanı'nda konuk ediyoruz. Kendilerinin ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu sayının daha da artma ihtimali var" diye konuştu.

Kente gelen ve savaştan, zulümden kaçan insanların her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için gayret gösterdiklerini belirten Kışanak, "Sağlık ekiplerimiz gerekli sağlık taramaları yapıyor. Günlük ihtiyaçları karşılanıyor ve iyi bir ortamda istirahat etmeleri ve bu savaşın bu zulmümün tramvayını atlatmaları için kendilerine destek olmağa çalışıyoruz. İlçe belediyelerimiz, Büyükşehir Belediyesi, partimiz, kadın hareketi. Herkes, halkımıza elinden geldiği kadar katkıda bulunmaya çalışıyor" şeklinde konuştu.

İnsanlık suçunu nefretle kınayan Kışanak, şöyle konuştu:

"Bu bir vahşettir, bu bir soykırımdır. Bu hiçbir şekilde kabul edilemeyecek bir durumdur. Kürt halkı da Kürdistan halkı da onurludur. Hiçbir insan da bunu kabul etmeyecek, etmiyorlar da. Buna karşı büyük bir direniş var, o direnişi de buradan selamlıyoruz. Halkımıza da şunu söylüyoruz burada da hep beraber gördük halkımız birlik ve beraberlik içerisinde bu kötü günleri aşacak. Bu zor günlerin üstesinden gelecek dayanışma içerisinde birbirilerine destek olarak bu sorunu çözecektir."

Kışanak, "Üç beş çapulcuya, ırkçıya, insanlık dışı çeteye Kürdistan asla bırakılmayacak. Bunu da herkesin bilmesi gerekir" şeklinde konuştu. Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Kışanak daha sonra Kayapınar Spor Kompleksi'ni ziyaret edip aileler için hazırlık yapılması yönünde çalışma yapılmasını istedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Şengalli Aileler Sümerpark'a Yerleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement