Şengül: Körfez'e Hala Atık Su Deşarj Ediliyor - Son Dakika
Güncel

Şengül: Körfez'e Hala Atık Su Deşarj Ediliyor

Şengül: Körfez\'e Hala Atık Su Deşarj Ediliyor

Şengül: Sayın Kocaoğlu artık bu konuları alışkanlık haline getirdi.

12.03.2013 10:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE DÜŞMANI"

AK Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Aydın Şengül, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin körfeze atık su deşarj etmeye devam ettiğine dikkat çekerek, "Sayın Kocaoğlu'nun dokunulmazlığı mı var? Sayın Kocaoğlu'nun İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olması ona körfezi kirletme hakkımı veriyor"diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün körfezi kirlettiği gerekçesiyle kestiği cezaya tepki gösteren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu eleştiren Şengül, "Sayın Kocaoğlu artık bu konuları alışkanlık haline getirdi. Hem İzmir'e doğru dürüst yatırım yapmayacaksın, hem de sorunlar ortaya çıktıktan sonra, iktidar beni engelliyor diye bağırıp çağıracaksın. Sayın Kocaoğlu bunu yapacağına gidip bir an önce körfeze akan atık suyu durdursun. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü üzerine düşen yasal sorumluları yerine getirmiştir. Bugüne kadar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Büyükşehir Belediyesi'ne birçok ceza kesti. Bunlar için ses çıkarmayan Kocaoğlu, konu körfeze gelince neden olayı siyasi boyutlara taşıma ihtiyacı hissetmiştir. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, parti ayrımı gözetmeksizin her belediyeye eşit yaklaşmaktadır. Bunun en somut örneği de AK Partili Zeytindağ Belediyesi'ne de 24 Ocak 2013 de 113 milyar lira kesilen cezadır" dedi.

Şengül şöyle konuştu:

"İzmir Büyükşehir Belediyesi tam bir çevre düşmanı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne, Çevre İl Müdürlüğü Torbalı'da atık suları hiçbir önlem almadan Fetrek çayına boşaltmasından 94 bin lira, Çiğli İlçesi'nde bulunan atık su arıtma tesislerinde izinsiz depolama nedeniyle 471 bin lira, Kemalpaşa Halilbeyli köyünde deşarj şartlarına uymaması nedeniyle 37 bin lira, Selçuk'ta atıksu tesislerinde standartlara uyulmadığı için 40 bin lira, Körfeze atıksu deşarj ettiği için 40 bin lira olmak üzere toplam 682 bin lira ceza kesmek zorunda kaldı. İşte İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çevre anlayışı bu."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şengül: Körfez'e Hala Atık Su Deşarj Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement