Senin de Bir Barış Fidanın Olsun" Projesi - Son Dakika
Yerel

Senin de Bir Barış Fidanın Olsun" Projesi

Muş Kent Konseyi tarafından başlatılan "Senin de Bir Barış Fidanın Olsun" Projesi kapsamında kentte Barış ve Huzur Ormanı oluşturulacak.

20.04.2015 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Kent Konseyi tarafından başlatılan "Senin de Bir Barış Fidanın Olsun" Projesi kapsamında kentte Barış ve Huzur Ormanı oluşturulacak.

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, yaptığı açıklamada, Muş Kent Konseyi'ni orman oluşturma girişiminden ötürü kutladığını söyledi.

Ağaca ve doğaya önem verdiğini ifade eden Büyükersoy, şöyle konuştu:

"Valilik olarak projeye destek veriyoruz. Proje, adı itibarıyla çok anlamlı. Ağaçlar, insana barış, sevgi ve huzur aşılıyor. Ağacın olmadığı yerde, insanın huzur bulması ve mutlu olması çok zordur. Ağacın olduğu yerde insanlar iç dünyasıyla daha barışıktır. Hayatımızın en değerli faaliyetlerinden biri ağaç dikmektir. 27 yıllık idarecilik hayatımda en fazla zevk aldığım ve mutlu olduğum işlerden biri fidan dikmektir. Toprakla canlı bir varlığı buluşturmak bana mutluluk veriyor."

Belediye Başkanı Feyat Asya ise fidan dikme çalışmalarına başladıklarını ve mayıs ayının başlarında şenlik gibi bir etkinlik yapmayı planladıklarını belirtti.

Barış ve Huzur Ormanı'nı oluşturma çalışmasına hızla devam ettiklerini anlatan Asya, "Bu çalışmaya, Muş Valiliği, İl Özel İdaresi, Muş Belediyesi ve Kızılay Başkanlığı destek vermektedir.  Ayrıca oluşturulan ormanlık alanda çam ağaçlarıyla, ıhlamur gibi yöremize ait ağaç türlerinin dikiminin yapılması planlanmaktadır" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Senin de Bir Barış Fidanın Olsun' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement