Şenkaya'da Genç Öğretmenler Yemin Etti - Son Dakika
Yerel

Şenkaya'da Genç Öğretmenler Yemin Etti

Şenkaya\'da Genç Öğretmenler Yemin Etti

Şenkaya’da 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

25.11.2014 08:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şenkaya'da 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Öğretmenler günü etkinlikleri, Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Büstüne öğretmenlerin çelenk bırakmasıyla, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Çelenk töreninin ardından kutlama etkinlikleri Şenkaya İMKB 75. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu Konferans salonunda devam etti.

Kutlama etkinliklerinde günün anlam ve önemini belirtir konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Yılmaz yaptı.

Yılmaz; "Öğretmen, insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, onlara yaşamları boyunca gerekecek bilgileri kazanma yolunu öğreten ve örnek kişiliğiyle toplumun rehber olan bir gönül eridir.

Öğretmenler bir aynadır. Kendisine bakanlar iyiyi, doğruyu, hoşgörüyü ve geleceği görürler

Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleğidir. Bir öğretmen bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna hayatını adayabilmelidir. Unutmayınız, en çok sevilen öğretmen, en çok seven öğretmendir." Dedi.

Konuşmanın akabinde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın Öğretmenler Günü mesajı okundu. Türkçe Öğretmeni Volkan Ördek Öğretmenlik Mesleği ile ilgili konuşma yaptı. Öğretmenler Günü nedeniyle öğrenciler öz değişler ve şiirler okudu.

Stajyerliği sona eren öğretmenler yemin etti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 24 Kasım sebebiyle ilk ve ortaöğretim okulları arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Öğretmenler Günü kutlamaları kapsamında öğretmeneler arasında düzenlene voleybol ve masa tenisi turnuvasında dereceye giren öğretmenlere ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından kutlama etkinlikleri sona erdi.

Kutlama etkinliklerine, İlçe Kaymakamı Ahmet Özkan, Garnizon Komutanı J. Yzb. Selami Keskin, Cumhuriyet Savcısı Osman Nas, Kamu Kurum ve Kuruluş Amirleri, sivil toplum kuruluşları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şenkaya'da Genç Öğretmenler Yemin Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement