Şenol Güneş: "Dünyada Hiçbir Çocuk Ölmesin, Hiçbir İnsan Ölmesin" - Son Dakika
Güncel

Şenol Güneş: "Dünyada Hiçbir Çocuk Ölmesin, Hiçbir İnsan Ölmesin"

Şenol Güneş: "Dünyada Hiçbir Çocuk Ölmesin, Hiçbir İnsan Ölmesin"

Mustafa AKIN, İstanbul-DHA (fotoğraflı) Beşiktaş, bir günlük iznin ardından Medipol Başakşehir maçı hazırlıkları için akşam saatlerinde toplandı.

07.09.2015 19:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mustafa AKIN, İstanbul- DHA (fotoğraflı)

Beşiktaş, bir günlük iznin ardından Medipol Başakşehir maçı hazırlıkları için akşam saatlerinde toplandı. Antrenman öncesinde teknik direktör Şenol Güneş, teknik heyet ve futbolcular terör saldırılarında şehit olan askerler ve güvenlik görevlileri için Ay-Yıldızlı bayrak etrafında bir araya gelerek saygı duruşunda bulundu. Güneş saygı duruşunun ardından, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi'nde dün PKK tarafından yola döşenen ve askeri konvoyun geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatılan bombalarla şehit düşen 16 asker için baş sağlığında bulundu.

Güneş, "Antrenman öncesinde saygı duruşunda bulunduk. Tabi bunun bir formalite görüntüsü var. Acımız çok büyük çünkü uzun zamandır devam eden terör olayları dün doruk noktaya çıktı. Evlatlarımızı, kardeşlerimizi kaybettik. Onlara Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türkiye'ye başsağlığı diliyoruz. İnsanların hiç ölmediği, ırk, din, dil ayrımı olmadan mutlu bir şekilde yaşayacağı bir dünya ve Türkiye istiyoruz. Bizim kimseyle bir derdimiz yok ama maalesef ülkemizde giderek gerginlikler, terör artmakta" şeklinde konuştu.

"DÜNYADA HİÇBİR ÇOCUK ÖLMESİN, HİÇBİR İNSAN ÖLMESİN"

"Orta Doğu bataklığının bir kısmını yine biz yaşıyoruz. Avrupa da bunları yaşamaya başladı" diyen Şenol Güneş, "Dünya çok kötü bir duruma gidiyor. Bu yüzyılda bunlardan etkilenmeden yaşamak mümkün değil. Sınırların artık bir anlamı kalmadı. Bunu dünya ve Avrupa da çok iyi görüyor. Bu terör olaylarını azdıran ortamların ortadan kalkması için tüm yöneticilere görev düşüyor. Biz de birey olarak her evladımızın acısını yaşıyoruz. 'Evlatlarımız ölmesin' diyoruz. Bize düşen bir görev varsa, çocuklarımıza olmuş gibi kabul ettiğimiz bu ortamda, onu yapmaya çalışırız. Burada tören yapmak, bir beyanat vermek bir anlam ifade etmiyor. Çünkü her çocuğumuzu kaybettikten sonra o ailenin ocağının söndüğünü biliyoruz. Sadece bizim çocuklarımız değil, dünyada hiçbir çocuk ölmesin, hiçbir insan ölmesin. Hukukun, kuralların oturduğu düzenli bir dünya olması gerekiyor" dedi.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ İÇERİSİNDE BULUNAN TOPRAKLAR ÜZERİNDE HİÇBİR ÖLÜMÜN OLMASINI İSTEMİYORUZ"

Herkesin Türkiye Cumhuriyeti devleti kanunlarına uygun olarak hayatına devam etmesini dileyen Güneş, "İstenen toprak mıdır, hak mıdır, hukuk mudur? O belirlensin. Biz savaş yapmıyor görünüyoruz ama savaştan beter bir dünyayı yaşıyoruz. Onun için bir taraf, diğer taraf lafını etmeden sadece insanların ölmesini istemediğimiz bir ortamı arzuluyoruz. Bütün yöneticilere büyük iş ve sorumluluk düşüyor. Sadece onlara değil, hepimize iş düşüyor. Hepimiz bu ülkenin evladı olarak Türkiye Cumhuriyeti devleti içerisinde bulunan topraklar üzerinde hiçbir ölümün olmasını istemiyoruz. Herkesin de bu devletin kanunlarına uygun olarak hayatına devam etmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.

"BÖYLE BİR OLAY DUYUNCA, NE MAÇ NE HAYAT HİÇBİR ANLAM İFADE ETMİYOR"

Siyah-beyazlı takım oyuncularını da üzgün olduğunu dile getiren Şenol Güneş, "Saygı duruşu talebi onlardan geldi. Üzüntülü olduklarını biliyoruz. Dün maç sevincini yaşarken arkasından böyle bir olay duyunca, ne maç ne hayat hiçbir anlam ifade etmiyor. Hepsi duruyor. Can başka bir şey. Sadece bizde değil, dünyanın bir ucunda da olsa ölümler acı ve üzüntü vericidir. Bu üzüntüyü onlar da yaşıyorlar. Paylaşmak istediler. Bu duyguyu tüm Türkiye paylaşıyor. Şu anda tüm Türkiye'nin ayağa kalktığı, isyan ettiği bir dönem yaşıyoruz. İnşallah bunlar düzelir" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şenol Güneş: 'Dünyada Hiçbir Çocuk Ölmesin, Hiçbir İnsan Ölmesin' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Özgür Karabat:
    15:20 Özgür Karabat: "İşinize Gelince Faiz Haram Diyorsunuz. Çiftçiden Alınca mı Helal Oluyor?"

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, AKP'nin çiftçilere verilen Çiftçi Destek Kredilerini esnek faize çevirdiğini ve çiftçilerin yüksek faizle mağdur olduğunu belirtti. Karabat, AKP'nin çiftçilere yönelik tutarsız politikalarını eleştirdi.

  • Amasya'da durdurulan tırda 40 kaçak göçmen bulundu
    15:20 Amasya'da durdurulan tırda 40 kaçak göçmen bulundu

    Amasya'da polis tarafından durdurulan mercimek yüklü tırdan Afganistan uyruklu 40 kaçak göçmen çıktı. Tırın sürücüsü gözaltına alındı.

  • İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Havza'da destek istedi
    15:19 İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Havza'da destek istedi

    İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Samsun'un Havza ilçesinde İYİ Parti Havza Belediye Başkan adayı Safi Gökçe ile birlikte esnaf ziyaretinde bulunarak, 31 Mart seçimleri için destek istedi. Usta, seçimlerin yerel yönetimlerin performansının değerlendirileceği bir hesap görme günü olduğunu belirterek, Havza'da yapılan anketlerde adayları Safi Gökçe'nin Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayıyla başa baş gittiğini söyledi ve hemşehrilerinin tercihinin İYİ Parti'den yana olacağına inandığını ifade etti.

  • Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi
    15:15 Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi

    Şırnak Belediyesi, 2 arazöz, kamyon ve kanal görüntüleme aracı minibüsünü filosuna kattı. Belediye Başkanı Mehmet Yarka, araçları inceledi. Yarka, halka daha kaliteli hizmet verebilmek için filolarına 4 yeni araç kazandırdıklarını söyledi. Şırnak Belediyesi'nin araç sayısı 140'a yükseldi.


Advertisement