Şentop: ''CHP'nin oyları bir türlü sandıklara giremiyor, çöplerden çıkıyor'' - - Son Dakika
Politika

Şentop: ''CHP'nin oyları bir türlü sandıklara giremiyor, çöplerden çıkıyor'' -

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Bugün bir haber geldi, bazı yerlerde matbaalarda oy pusulalarının basıldığı, üzerinde ki CHP kısmına mühür vurulduğu, bunların hazırda bekletildiğine dair" dedi.

27.03.2014 00:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Bugün bir haber geldi, bazı yerlerde matbaalarda oy pusulalarının basıldığı, üzerinde ki CHP kısmına mühür vurulduğu, bunların hazırda bekletildiğine dair" dedi.

Şentop, partisinin Lüleburgaz seçim merkezini ziyaretinde, yerel seçimlere çok az bir zaman kaldığını anımsattı.

Yerel seçimler öncesi eksikliklerin en kısa sürede tamamlanması gerektiğini belirten Şentop, belediye başkan adaylarının son güne kadar çalışması gerektiğini vurguladı.

AK Parti'nin Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ'da Cumhuriyet Halk Partisi ile başa baş gittiğini ifade eden Şentop, şöyle konuştu:

"30 Mart'ta sandıklara sahip çıkma görevimiz var. Bugün bir haber geldi, bazı yerlerde matbaalarda oy pusulalarının basıldığı, üzerinde ki CHP kısmına mühür vurulduğu, bunların hazırda bekletildiğine dair. Sahada, meydanlarda AK Parti'yi geriletemeyeceğini anlayanlar, sandıkta masa başında bazı entrikalarla, oyunlarla AK Parti'ye zarar vermeye çalışacaklardır. CHP'nin oyları bir türlü sandıklara giremiyor, çöplerden çıkıyor. Çöplerden çıkan oyları sandığa doğru düzgün atsalar, belki kendilerine daha faydalı olacak. Oylar belki sandığa girmek istemiyor, çöplüklerde gezinmeyi daha çok seviyor CHP oyları."

Şentop, Türk milletinin artık bu oyunların şifrelerini çözdüğünü aktardı. Sandığa çok daha dikkatle sahip çıkılması gerektiğini dile getiren Şentop, "CHP'lilerde, MHP'lilerde sandığa sahip çıksın, millet iradesinin doğru bir şekilde sandığa yansımasını istiyoruz. Biz özel bir muamele istemiyoruz. Görevli arkadaşlarımız dikkatli olmalılar. Seçim sandıkta kazanılır" diye konuştu.

- "Savcı ve hakim var ama hukuk yok"

Şentop, Lüleburgaz'a gelirken CHP'nin reklam filmini gördüğünü ve kutulardan bahsedildiğini belirterek, 17 Aralık operasyonun bir senaryo olduğunu söyledi. 17 Aralık operasyonunda hakim ve savcıların hiçbir evrağı incelemeden önceden verilmiş kararların altına imzalarını attıklarını ifade eden Şentop, şöyle devam etti:

"Bu kutu meselesi bir senaryoydu. Bu konuyla ilgili Meksika'da polisin yapmış olduğu uyuşturucu operasyonunda kutu meselesi ortaya çıkıyor ve aynen oradan alınmış bir senaryo. Bununla ilgili çalışmalar var. Gelen ilk bilgilerde kutuların evlere polis tarafından götürüldüğü yönünde. Yani bu kutuların bir kısmının film çekmek için evlere konulduğu ve içine paraların daha sonradan çekim için konulduğuna dair bilgileri var elimizde. Bu kısmı çok önemli değil. Kutuda saklayabilirsin, evde ortalıkta bir yere. Herkesin kasası, masası yok, tencerelerin içerisinde takıların saklandığı bir ülkede yaşıyoruz."

Şentop, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül'ü eleştirerek, daha önce partisinden ihraç edildiğini hatırlattı. Partisinin Sarıgül hakkında, yolsuzluk yaptığına dair 50 sayfalık rapor hazırladığını belirten Şentop, ilgili dosyanın kapatıldığını aktardı.

AK Parti'nin hiçbir zaman yolsuzluk yapan bir kişiyi partide yaşatmadığını söyleyen Şentop, şunları kaydetti:

"Bununla ilgili kendi arkadaşlarımız da öncülük etti ve 4 bakanla ilgili mecliste soruşturma açılmasıyla ilgili önergeyi biz verdik, CHP veremedi. MHP ve BDP'nin zaten imzası yetmiyor. Bunu AK Parti olarak biz yaptık. 4 bakanımızla ilgili soruşturma yapılsın, gerçek ortaya çıksın, herkes bunun sonucuna katlansın. Bizim örtbas etme gibi bir meselemiz hiçbir zaman olmadı. Başbakanımız 1994'te İstanbul'da Büyükşehir Belediye başkanı oldu. Şiir okumadan dolayı aldığı ceza nedeniyle görevinden ayrıldı. Var mı o dönemde bir suistimal, böyle yolsuzluk iddiaları. 2002'de bir şey var mı yok. Hiç böyle iddialar yok. 2013'ün Aralık ayına geliyoruz birden yolsuzluk iddiaları patlıyor."

Şentop, AK Parti'li hiçbir belediyede yolsuzlukla ilgili iddiaların olmadığını ifade ederek, "Belki yanlış yapanlar vardı ama onların da üzerine gideriz" dedi.

Şentop, daha sonra Lüleburgaz Ticaret Borsası ile partisinin Büyükkarıştıran ve Evrensekiz beldelerindeki seçim bürolarını ziyaret etti.

Şentop: \'\'CHP\'nin oyları bir türlü sandıklara giremiyor, çöplerden çıkıyor\'\' -
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Şentop: ''CHP'nin oyları bir türlü sandıklara giremiyor, çöplerden çıkıyor'' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement