"Cumhurbaşkanı Tamamen Millete Ait Bir Kurum Haline Gelecektir" - Son Dakika
Politika

"Cumhurbaşkanı Tamamen Millete Ait Bir Kurum Haline Gelecektir"

"Cumhurbaşkanı Tamamen Millete Ait Bir Kurum Haline Gelecektir"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Cumhurbaşkanı milletin oylarıyla belirlenen, tamamen millete ait bir kurum haline gelecektir." dedi.

02.08.2014 19:32  Güncelleme: 23:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Cumhurbaşkanı milletin oylarıyla belirlenen, tamamen millete ait bir kurum haline gelecektir" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Tekirdağ'da düzenlenen basın toplantısında basına ve partililere açıklamalarda bulundu. Şentop, açıklamasında Cumhurbaşkanlığı makamının vesayet sistemine ve oligarşiye hizmet etmekten halkın kararıyla çıkarılacağını belirtti.

Şentop, "Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle beraber Cumhurbaşkanlığı makamı da vesayetin, bürokratik oligarşinin bir üst kurulu olmaktan çıkartılacaktır. Milletin oylarıyla belirlenen tamamen millete ait bir kurum haline gelecektir. Biz zaten Cumhurbaşkanlığı makamının bürokratik oligarşinin vesayetin makamı diyoruz. Siz oraya eski bir bürokratı getiriyorsunuz. Cumhurbaşkanını halk seçecek ama statüsünün değişmemesini istiyorsunuz. Zihniyet değişmesin, halkın seçimini sadece bir göstermelik durumdan ibaret kalsın diyorsunuz. Halk seçsin ama eski tas eski hamam devam etsin diyorsunuz. Asıl tartışma Ekmeleddin İhsanoğlu'nun İstiklal Marşı'nı bilmemesiyle kamuoyunun gözüne görünür hale geldi. Genel kanı CHP kendi adayını gösterememiştir. Kendi genel başkanını aday gösterememiştir. Yine MHP kendi genel başkanını aday gösterememiştir. Boyların ölçüsünü millet de görecek diye korkmuşlardır. Çıkardıkları adayın da anlatılan vasıfları muhafazakarlık, akademisyenlik, bilim adamlığı, milliyetçilik olarak aktarılmıştır. Baktığınızda akademisyenliği ile ilgili Prof. Yaşar Nuri Öztürk bir televizyon kanalında buna dair açıklamalarda bulunmuştur" şeklinde konuştu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 'Cumhurbaşkanı Tamamen Millete Ait Bir Kurum Haline Gelecektir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement