Şentop: ''İhsanoğlu'nun CHP ile uyuşan yanı yok" - - Son Dakika
Politika

Şentop: ''İhsanoğlu'nun CHP ile uyuşan yanı yok" -

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, milletin kimi istiyor, kimi kendine yakın buluyorsa onu cumhurbaşkanı seçeceğini ifade ederek, "Öyle bir takım saray entrikalarıyla Ankara entrikalarıyla Bizans entrikalarıyla cumhurbaşkanlığı seçimine müdahale imkanı yok" dedi.

02.08.2014 19:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, milletin kimi istiyor, kimi kendine yakın buluyorsa onu cumhurbaşkanı seçeceğini ifade ederek, "Öyle bir takım saray entrikalarıyla Ankara entrikalarıyla Bizans entrikalarıyla cumhurbaşkanlığı seçimine müdahale imkanı yok" dedi.

Partisinin Tekirdağ İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda muhtarlarla bir araya gelen Şentop, yaptığı konuşmada, Türkiye'de siyasetin son 3-4 yılda cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyenler ve ona karşı olanlar anlayışı üzerine kurulduğunu ifade etti.

Muhalefetin çatı adayını eleştiren Şentop, şöyle konuştu:

"Bugün bu çatı aday etrafında toplanan 10 irili ufaklı partinin bir araya gelmesini sağlayan nedir? Mesela Haydar Baş, Mustafa Destici ile Kemal Kılıçdaroğlu'nu bir araya getiren nedir? Bunu zaten CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ifade etti. MHP ile görüşmeden sonra diyor ki, 'Arkadaşlarla görüştük, tek bir esas üzerinde mutabıkız. Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı olmamalıdır.' Yani esas siyaset bu. Siyasetimizde son 3-4 yıldır olduğu kadar kısır bir siyasi tartışma ortamı hiçbir zaman olmamıştı. Muhalefet sadece 'AK Parti yapmasın, AK Parti'nin yaptığına karşı çıkalım, ona yaptırmayalım, Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı olmasın' siyaseti üzerine çalışma sürdürüyor."

- "Cumhurbaşkanlığı seçimleri hep siyasi krizlere yol açmıştır"

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinin önemine işaret eden Şentop, cumhurbaşkanı seçimlerinin Türkiye'de hep siyasi krizlere yol açtığını aktardı.

Bugüne kadar adaylık için adı hiç geçmeyen isimlerin cumhurbaşkanı seçildiğini anlatan Şentop, şunları kaydetti:

"Düşünün mesela, Cevdet Sunay'ın seçiminden 2 ay öncesine gidin, 1965'te, adı hiç geçmiyor cumhurbaşkanlığı için. Ahmet Necdet Sezer'in 1 ay öncesine gidin seçildiği tarihten, hiç adı geçmiyor cumhurbaşkanlığı için. Öyle adı geçmeyen, esamesi okunmayan kişiler bir bakıyorsunuz ki cumhurbaşkanı seçilmişler. Parlamento içindeki dengelerle oynayarak. Ama millet seçtiği zaman müdahale etme imkanı yok. Millet seçtiği zaman cumhurbaşkanını millet kimi istiyorsa, kendine kimi yakın buluyorsa onu seçecek. Öyle bir takım saray entrikalarıyla Ankara entrikalarıyla Bizans entrikalarıyla cumhurbaşkanlığı seçimine müdahale imkanı yok. Biz böylece cumhurbaşkanlığı seçimini bu değişiklikle garantiye almış olduk."

- "İhsanoğlu'nun CHP ile uyuşan yanı yok"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, CHP'nin savunduğu tezler ve görüşlerle uyuşmadığını savunarak, "Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu 'muhafazakar' diye biliniyor. Kendisi Mısır doğumlu, 30 sene Mısır'da yaşamış, gelmiş buraya. CHP ile hiçbir irtibatı, ilişkisi olmamış, tam aksine babası CHP yönetimi tarafından Türkiye sınırları dışına kaçmak zorunda bırakılmış bir insan. Yani CHP ile uyuşan hiçbir tarafı yok" şeklinde konuştu.

Muhalefet partilerini içlerinden bir cumhurbaşkanı adayı çıkarmadıkları için eleştiren Şentop, şunları söyledi:

"Tayyip Erdoğan olmasın diye siyaset yapılmaz. Bir adam çıkartırsın, kendi içinden çıkartırsın. Hatırlayın, Devlet Bahçeli konuşuyordu, 'cumhurbaşkanı şu özelliklere, şu vasıflara sahip olmalı' diye tek tek sayıyordu. Bir tane adam bulamadı mı MHP'nin içerisinde bu özellikleri taşıyan? Yok bulamamış. Kılıçdaroğlu da saydı bir sürü özellik. Bu özellik olmalı, şu özellik olmalı diye. Bir tane adam CHP'de yok mu o özellikleri taşıyan? Yok. Ancak Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu'nu getirdiler. Neticede, mesele şu, 'Tayyip Erdoğan olmasın, Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu olsun' diye uğraşmıyorlar, 'Tayyip Erdoğan olmasın' diye uğraşıyorlar."

- "YSK çuvalladı"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili yurt dışında oy kullanımıyla ilgili bazı sıkıntılar olduğunu anlatan Şentop, şu ifadeleri kullandı:

"Yüksek Seçim Kurulu (YSK) çuvalladı. Başından beri ikaz ediyoruz 'Bu randevulu sistem böyle olmaz' diye anlatıyoruz kendilerine. Çünkü kanunda mecburiyet yok. 'Zorunlu olursa bu sistem uygulansın' dedik. Onlar bütün dünyada, 103 merkezde 54 ülkede seçim yapılıyor, vatandaşlarımız seçime gidecek, herkese randevuyu mecburiyet getirdiler. 2 milyon 600 bin küsur seçmenden randevu alanların sayısı 176 bin. Sadece yüzde 6,69. Otomatik randevu vermiş ama randevu verdiği kişilere randevu tarihini bildirmemiş. Dün ve önceki gün toplamlara baktığımızda oy verenler yüzde 10'u bulmuyor, yüzde 7-7,5 civarında. Çok büyük masraf yaptık, bizden ne istedilerse verdik. Hatta YSK Başkanı'na dedim ki, 'Bizim yurt dışı seçimi için size verdiğimiz para, orada yaşayan 2 milyon 600 bin vatandaşımızın biletlerini alsaydık, uçakla getirip, Türkiye'de oy kullandırıp geri gönderseydik yeterdi.' O kadar para harcandı. Ama sonuçta, geldiğimiz nokta 500 bin civarında, 2 milyon 600 binden 5'te 1'i ancak oy kullanabilecek."

Şentop: \'\'İhsanoğlu\'nun CHP ile uyuşan yanı yok" -
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Şentop: ''İhsanoğlu'nun CHP ile uyuşan yanı yok' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi "sus payı" davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement