Şentop, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Politika

Şentop, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla Bir Araya Geldi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Türkiye'deki istikrarın başkanlık sistemi ile garanti altına alınması gerektiğini belirtti.

02.05.2015 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Türkiye'deki istikrarın başkanlık sistemi ile garanti altına alınması gerektiğini belirtti.

Şentop, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle Avcılar Öğretmenevi'ndeki toplantıda bir araya geldi.

Türkiye'nin 7 Haziran'da seçimlere gideceğini, gündemin de seçim olduğunu ifade eden Şentop, 7 Haziran seçiminin çok önemli olduğunu söyledi.

AK Parti iktidarları döneminde yapılan hizmetleri anlatan Şentop, bu dönemde, ülkenin ekonomik anlamda büyüdüğünü ve orta sınıfın payını da artıran bir duruma geldiğini aktardı.

Ülkenin gelişmesinden rahatsız olan bazı kesimlerin bulunduğunu ve AK Parti'ye karşı muhalif hareketler yapıldığını anlatan Şentop, şunları kaydetti:

"Paralel Yapı, uluslararası bir senaryonun uzantısı olduğunu gösterdi. MİT'in başındaki kişiye, müsteşara operasyon yapıyorlar. Niye? Kendi adamları varmış. Bu kişi geldiğinde MİT'in başına, ilk tepkiyi kim vermişti? İsrail vermişti. İsrail, 'Türkiye istihbaratıyla iyi çalışıyorduk, bu geldikten sonra çalışamayacağız' diye düşündü. İsrail'i seven bir Paralel Yapı. İsrail'in sevmediği ve istemediği bir MİT Başkanı'na karşı operasyona giriştiler. 7 Şubat 2012 yılında. İlk böyle başladı. Daha sonra Gezi olaylarıyla devam eden süreç, daha sonra 17-25 Aralık darbe teşebbüsüyle ortaya çıkan hadise. 17 Aralık operasyonunda 20 çuval belge var. Bu mühürlü ve kapalı çuvalların hepsi kapalı. Savcı tutuklama kararı verecek veya talep edecek. Bu kararı vermesi için evrakı incelemesi gerekmez mi? Gerekir. O 20 çuvalın bir tanesi açılmamış. Hiçbirine bakmadan, zaten liste hazır. Bu Paralel Yapı'nın bir senaryo ekibi var. Dilekçe ve tutuklamaları onlar yazıyor."

"Ülkede siyasi istikrarı garanti altına alacağız"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop, "Paralel Yapı"nın, AK Parti karşısında çember oluşturmak, son dönemde de bütün siyasi partileri ve aktörleri AK Parti karşısında toplamak istediğini kaydetti.

Söz konusu yapının, 30 Mart seçimleri öncesinde bunu yerel bazda birçok yerde gerçekleştirdiğini vurgulayan Şentop, "AK Parti karşısında kimin oyu daha yüksekse o partiyi destekleyip, o parti kazanması için hareket ettiler. Ne oldu? Kaybettiler. 10 Ağustos'ta ne oldu? Yine kaybettiler. Bu seçimde ise tüm partileri bir cephe oluşturarak AK Parti'nin karşısına çıkarmaya çalışıyorlar. CHP, MHP ve HDP. CHP'liler birçok yerde 'HDP barajı aşsın' diye konuşma yapıyor, başta Kılıçdaroğlu olmak üzere. HDP barajı aşsa bile şu anki parlamento tablosu önemli ölçüde değişmeyecek. Bununla ilgili hiçbir endişemiz yok" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'deki istikrarın başkanlık sistemi ile garanti altına alınması gerektiğini belirten Şentop, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Parlamenter sistemde sadece parlamentoyu seçiyoruz. Bu seçimde de milletvekillerini seçeceğiz. Hükümet parlamentonun içinden çıkıyor. Çoğunluğu hangi parti sağlarsa tek partinin desteklediği hükümet, sağlayamazsa koalisyon hükümetleri parlamentonun içinden çıkıyor. Başkanlık sisteminde ise bu farklı. Parlamentoyu seçiyorsun ayrıca hükümeti doğrudan seçiyorsun. Başkanlık sistemi olsaydı 2 oy kullanacaktık. Seçtiğimiz zaman yüzde 50'yi geçen, başkan olacak ve onun ekibiyle beraber hükümet oluşacak. Ne kadar 4-5 yıl. Hükümetin düşmesi ve koalisyon gibi hikayeler hepsi ortadan kalkacak. Meclis'te de barajı sıfırlıyoruz. Böylece ülkede siyasi istikrarı garanti altına alacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Şentop, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement