Şentop: "Türkiye Hem Büyüdü, Hem Gelir Dengesini Korudu" - Son Dakika
Politika

Şentop: "Türkiye Hem Büyüdü, Hem Gelir Dengesini Korudu"

Şentop: "Türkiye Hem Büyüdü, Hem Gelir Dengesini Korudu"

AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayı ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Türkiye’nin 12 yıllık süreçte hem büyüdüğünü hem de ekonomik gelirleri iki katına çıkardıklarını söyledi.

02.05.2015 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayı ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Türkiye'nin 12 yıllık süreçte hem büyüdüğünü hem de ekonomik gelirleri iki katına çıkardıklarını söyledi.

AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayı ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, seçim çalışmaları kapsamında Avcılar Öğretmenevi'nde Sivil Toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Şentop, Türkiye'nin 12 yıllık süreçte iyi noktalara geldiğini söyledi.

Geçmiş yıllarda siyasetin Türkiye'de sorun çözme üzerine kurulmadığını belirten Şentop, "Türkiye'de siyaset eskiden siyasetçilerin tarzı üzerine kurulmuş. Sözler, vaatler, ölçüsüz hesapsız veriliyordu. Seçimden sonra bunların hepsi unutuldu. Unutmak için mazeret çok. Millet de unutuyordu. Siyasiler yapıyor gibi görünüp ama verdikleri sözleri tutmuyordu. Bu anlayış Recep Tayip Erdoğan ile 1994'te İstanbul'da değişti. Konuşmak yok, yapmak var. Sloganımız da budur. Erdoğan'ın 1994'te yaptıklarının önemli bir kısmı aslında önceki dönemlerde düşünülmüş ve projelendirilmişti. Ama onlar sadece konuşmuşlar, yapmamışlar. Onların o konuştuğu şeyleri Erdoğan yaptı. 2002'de yeni kurulmuş bir partinin tek başına iktidara gelmesinin sırrı budur" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin 12 yıllık sürede büyük bir değişim geçirdiğini anlatan Şentop, "Türkiye bir taraftan büyürken bir taraftan da gelir dağılımındaki orta sınıfın payını iki katına çıkarttı. Dünyada böyle bir benzer durum yok. Dünyada büyüyen ülkeler oldu ancak olar büyürken ekonomik dengeyi de bozdu. Zengin daha zengin, fakir daha fakir oldu. Ama Türkiye'de böyle olmadı. Türkiye bir taraftan büyürken, bir taraftan da bu gelir dengelerini korudu. Bunlar yapmak kolay değil. Çalışmak gerekiyor. Böyle hesapsız, kitapsız, sadece bir seçimi düşünerek vaatlerde bulunmak eski Türkiye siyasetinin özelliğidir. Bu siyaset anlayışı 1994'ten beri yerelde, 2002'den sonra da genelde değişmiştir" şeklinde konuştu.

"PARALEL YAPI ULUSLARARASI SENARYONUN TÜRKİYE UZANTISI"

Paralel yapıyı uluslararası bir senaryonun Türkiye uzantısı olarak niteleyen Şentop, "Milli İstihbarat Teşkilatı'nın başındaki kişiye operasyon yapıyorlar. Niye? Çünkü kurumun başına düşündükleri bir adamları var. Fidan, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın başına geldiğinde ilk tepkiyi kim vermişti? İsrail vermişti. İsrail, 'Biz Türkiye istihbaratıyla iyi çalışıyorduk. Şimdi bu geldikten sonra çalışamayacağız' diye tepki vermişti. Paralel yapı da İsrail'i seven bir ekiptir. İsrail adına onlar da İsrail'in sevmediği istemediği bir istihbarat teşkilatı başkanına karşı bir operasyona giriştiler. 7 Şubat 2012'de böyle başladı. Bundan sonra Gezi olaylarıyla devam eden o süreç, daha sonra da 17 ve 25 Aralık darbe teşebbüsüyle ortaya çıkan hadisedir" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Şentop: 'Türkiye Hem Büyüdü, Hem Gelir Dengesini Korudu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement