Şenyayla Festivali Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Şenyayla Festivali Sona Erdi

Şenyayla Festivali Sona Erdi

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Geleneksel Şenyayla Doğayla Buluşma ve Kültür Festivali sona erdi.

26.06.2014 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Geleneksel Şenyayla Doğayla Buluşma ve Kültür Festivali sona erdi. Kürt Sanatçı Beytocan hayranlarıyla 23 yıl aradan sonra Şenyayla festivalinde buluştu.

Kulp ilçesine bağlı Şenyayla Ovası'nda 24-25-26 tarihlerinde ikincisi düzenlenen Geleneksel Şenyayla Doğayla Buluşma ve Kültür Festivali'ne farklı ilçelerden gelen çok sayıda vatandaş katıldı. Tertip komitesi adına açılış konuşmasını yapan Kulp Belediyesi Eş Başkanı Sadiye Süer Baran, "Şenyayla'dan İmralı'ya binlerce selam yolluyoruz. Buradan tekrardan Öcalan'ın özgürlüğünü haykırıyoruz. Öcalan özgürleşinceye kadar alanlarda olacağız" dedi.

BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zübeyde Zümrüt de, "Bu yıl ikincisi düzenlenen Şenyayla Festivali için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bugün burada çadır kurabiliyorsak ve bir araya gelebiliyorsak, bu Kürt halkının özgürlüğünü düşünebiliyorsak bu 40 yıllık mücadelenin sonucudur. Bu festivalin anlamı bizim için büyüktür. Kendi kültürlerini yaşatmak için pasurlu yurttaşlarımız ve halkımızın kararlı mücadelesinin sonucudur" diye konuştu.

Etkinlikte 23 yıl aradan sonra İsveç'ten memleketine dönen Kürt Sanatçı Beytocan sahne aldı.

Etkinlik çöplerin toplanmasıyla sona erdi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şenyayla Festivali Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement