Seramik Üzerine Anadolu Motifleri İşlendi - Son Dakika
Yerel

Seramik Üzerine Anadolu Motifleri İşlendi

Seramik Üzerine Anadolu Motifleri İşlendi

Uşak Belediye Meclisi eski üyesi Emel Taylan’ın kızı olan sanatçı Fatma Nur Taylan, kişisel seramik sergisini sanatverlerin beğenisine sundu.

13.04.2014 18:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak Belediye Meclisi eski üyesi Emel Taylan'ın kızı olan sanatçı Fatma Nur Taylan, kişisel seramik sergisini sanatverlerin beğenisine sundu.

Atatürk Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda gerçekleşen sergide seramik üzerine işlenen Anadolu motifleri ve Uşak halıları büyük ilgi gördü. Sergiye Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın yanı sıra Uşak Üniversitesi Rektörü Sait Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Kırdinli Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyak İşler Müdürü Mustafa Kozak sanatseverler ve vatandaşlar katıldı. Sergide bir konuşma yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan birbirinden değerli eserlerin olduğu bir sergiye katılmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Belediyenin sanatın ve sanatçının yanında olmaya devam edeceğini aktaran Cahan, "Belediyemiz yeni dönemde de sanatın kentte en iyi şekilde yaşatılması için çaba verecektir. Yakın zamanda bu konuda yol haritamızı çizip halkımıza sanat dolu günler yaşatacağız. Bugün gerçekleşen sergi de gayet anlamlı eserler ile dolu olup sanat severlerin yoğun ilgisi ile karşılandı. Bu nedenle ev sahibi olarak mutluyuz" dedi.

Serginin Uşak halılarının ve Anadolu motiflerini en güzel şekilde yansıtması ile de değerli olduğunun altını çizen Cahan, bu şekilde değerlere sahip çıkan her çalışmanın yanında olacaklarını iletti. Sanat ile ilgili yerelde de önemli işler yapacaklarını dile getiren Cahan, "İlimizde sanatın en iyi noktalara gelmesinde şüphesiz yerel sanatçıların da desteklenmesi kilit bir noktadadır. Biz ilimizin değerlerinin de sahiplenmesi konusunda elimizden geleni yapacağız. Bu konuda da olumlu çalışmalarımız olacak" ifadesini kullandı. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Seramik Üzerine Anadolu Motifleri İşlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement