"Serbest Kaldı Diye Drogba'yı..." - Son Dakika
Spor

"Serbest Kaldı Diye Drogba'yı..."

"Serbest Kaldı Diye Drogba\'yı..."

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, gelecek yıl kulübün 90. yaşı olduğunu ve buna yakışır kadro kurulacağını söyledi.

25.05.2012 15:20  Güncelleme: 08:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlhan Cavcav, Pazar günü yapılacak olağan genel kurul öncesi 90. yılda oluşturulacak yönetim ve takım kadrosu için açıklamalarda bulundu.

Bu sezonda kırmızı-siyahlı kulübün ve cumhuriyetin 90. yaşının kutlanacağını anımsatan Cavcav, "Biz Cumhuriyet ile yaşıt bir kulübüz. Gelecek yıl hem cumhuriyetimizin hem de Gençlerbirliği'nin 90. yılı. Bu yıla yakışır bir kadro kurmak için çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Genel Menajer Cem Onuk ve teknik direktör Fuat Çapa liderliğindeki teknik ekibin Macaristan'dan Belçika'ya, Almanya'dan İspanya'ya bir çok ülkede oyuncu taraması yaptığını kaydeden başkan Cavcav, "Geçen sezon topladığımız puanla ligi bitirdiğimiz pozisyonu hak etmedik. Ligi bizden yukarıda bitiren takımlarla aramızda sadece 1 puan vardı. Şans... Genç bir takımla oynadık. Hocamız da çok genç. Bunları düşünürsek, geçen yıl başarılı olduğumuz kanaatindeyim" diye konuştu.

"Hacettepe önce gelir"

Gençlerbirliği ile tanışmasının 1940'lı yıllara dayandığını anlatan İlhan Cavcav, Ankara'da birçok takım olmasına karşın Hacettepe'nin yerinin "başka" olduğunu ifade etti.

O yıllarda Ankara'da Gençlerbirliği ile birlikte Demirspor ve Maskespor gibi takımların olduğunu kaydeden Cavcav, şöyle devam etti: "Otospor'un başkanı dayımdı. Elimden tutar, beni 19 Mayıs Stadyumu'nda maçlara götürürdü. Fakat Ankara'da o yıllarda sadece Gençlerbirliği yoktu. Demirspor'dan Maskespor'a, şehirdeki birçok kurumun, devlet dairesinin takımları vardı. Bir de Hacettepe vardı. Kimsenin değil mahallenin takımıydı Hacettepe. Maskespor da benim için başkaydı ama Hacettepe'ye büyük sempatim vardı. Gençlerbirliği camiasını tanımam ise çok daha sonra oldu."

"Kapı kapı dolaştık"

Yıllar içinde Ankara'daki kurum takımlarının güç kaybettiğini belirten Cavcav, "O takımların hepsi yavaş yavaş bir alt kümeye düştü. Hatta çoğu amatör kümeye kadar. Ben de Gençlerbirliği'ne böyle bir zamanda başkan oldum" dedi.

Camianın büyük olduğunu, takım amatör kümeye düşse de Gençlerbirliği denilince insanların "şöyle bir durduğunu" kaydeden İlhan Cavcav, şunları söyledi: "Federasyon, milletvekili, bakan demeden kapı kapı dolaştık, derdimizi anlattık. Ligler birleştirildi. Ama biz o yıldan itibaren işi ciddiye aldık. İki yıl 2. Lig'de oynadıktan sonra 1. Lig'e çıktık. 1988'deki bir yıllık kazayı da saymazsak hep birinci ligdeyiz. Hatta sanırım, bir gazeteci arkadaşımız hatırlattı. Ankaragücü'nün başına gelenlerden sonra gelecek yıl Süper Lig'de en uzun süredir oynayan 5 takımdan biri biz oluyoruz."

"Hazıra dağ dayanmaz"

Ankaragücü'nün başına gelenlere dikkati çeken Cavcav, "Bu iş parayla pulla olmuyor. Bütün yöneticileriniz 1'er milyon versin, yine olmaz. Hazıra dağ dayanmaz" sözleriyle tecrübelerini aktarmaya devam etti.

Gençlerbirliği'ni 10 ya da 20 yıl sonrasını düşünerek yönettiklerini belirten Cavcav, "Evlatlarım ne ifade ediyorsa kırmızı-siyahlı kulüp için de aynı duyguları besliyorum. Benim için evlatlarım neyse Gençlerbirliği de odur" diye konuştu.

"Listeyi yaparken çok zorlanıyorum"

Pazar günü kulüp üyelerinin onayına sunulacak yönetim kurulunun geçen yıl değişen tüzükleri nedeniyle 28 kişiden 18'e düştüğünü hatırlatan Cavcav, bu nedenle listeyi yaparken çok zorlandığını ifade etti.

Yeni tüzük gereği üye sayısı azalan yönetim kurulu listesinde geçmiş yıllarda çalıştığı isimlerin çoğunlukta olduğuna dikkati çeken Cavcav, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gençlerbirliği istikrarlı bir kulüp. Ben uzun yıllardır başkanım. Evet bazen yoruluyorum ama futbol bana heyecan veriyor. Burayı emanet edecek kadar güvendiğim birini bulsam çoktan bırakırdım. Tüzük nedeniyle bazı arkadaşlarımızı yedek listeye almak zorunda kaldık. Ama Gençlerbirliği'ne fikirleriyle, projeleriyle katkı sunmak isteyenlere kapımız açık. Hepsinin fikirlerini dinler, faydalı olacağını düşündüğümüz projeleri tatbik ederiz. Bunun için yönetici olmak değil, Gençlerbirliği'ni sevmek kafidir."

"Ankara'ya futbol dışında da hizmet edeceğiz"

Gençlerbirliği'nin uzun yıllar ayakta kalması için sürekli bir gelire sahip olması gerektiğini kaydeden Cavcav, bu konuyla ilgili farklı projeler üzerine çalıştıklarını söyledi.

Türk futboluna olduğu gibi Ankaralılara da hizmet etmek istediklerini belirten Cavcav, projelere ilişkin "Bu bir yer alıp onu kiralamak gibi bir proje değil, Türk futboluna nasıl hizmet ediyorsak, Ankaralılara da hizmet edelim istiyoruz. Ama bu hemen verilecek bir karar değil. Eğitimden, sağlığa çeşitli alternatiflerimiz var. En doğru seçimi yapmak için sonuna kadar araştırıp harekete geçeceğiz" bilgilerini verdi.

"Serbest kaldı diye Drogba'yı alacak değiliz..."

Ankaragücü'nün veda etmesinin ardından başkenti Süper Lig'de temsil eden tek kulüp olarak kaldıklarını kaydeden kırmızı-siyahlı kulübün başkanı, sorumluluklarının daha da arttığını, bu nedenle de öncelikle iyi bir kadro kuracaklarını açıkladı.

Gençlerbirliği'nin futbolculara diğer kulüpler gibi 2'şer 3'er milyon avroluk bonservis bedelleri veremeyeceğini vurgulayan Cavcav, "Bakıyorum bazı kulüplerimizin 200-300 milyon lira borcu var. Benim bir milyon borcum olsa gözüme uyku girmez. Allah yardımcıları olsun. Kendi bütçemize göre, prensiplerimize göre transferler yapacağız. Serbest kaldı diye Drogba'yı alacak değiliz. On beş gün içinde teker teker sözleşmeler imzalanınca gelecek sezonun kadrosunu herkes görecek" sözleriyle, 90. yıla ilişkin iddiasını sürdürdü.

Futbolun geçen sene içinde çok üzücü olaylar yüzünden popülerliğini kaybettiğini belirten Cavcav, play-of sistemini de "Bu istisnai olaylar yüzünden ortaya atılan geçici bir çözümdü. Yayıncı kuruluşun mağduriyeti asgari seviyeye indirmek isteyenlerin bir önerisiydi. Oynandı, bitti. Haftada 3 maç yapmaktan, seyretmekten kimsenin memnun olduğunu düşünmüyorum. Futbolla yatıp kalkan biriyim, ancak ben bile sıkıldım" ifadeleriyle eleştirdi.

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor 'Serbest Kaldı Diye Drogba'yı...' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement