Şerbetçi Otunun Kilogram Başına Alım Fiyatı Belirlendi - Son Dakika
Yerel

Şerbetçi Otunun Kilogram Başına Alım Fiyatı Belirlendi

Pazaryeri'nde yetişen ve ilaç sanayisi, bira yapımı, ekmek mayası ve alternatif tıp alanında kullanılan şerbetçi otunun kilogram başına alım fiyatı tespit edildi.

26.06.2015 13:23  Güncelleme: 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de sadece Pazaryeri ilçesinde yetişen ve ilaç sanayisi, bira yapımı, ekmek mayası ve alternatif tıp alanında kullanılan şerbetçi otunun kilogram başına alım fiyatı tespit edildi.

Pazaryeri Öğretmenevi Salonunda, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Acır, Kaymakam Vekili Kadir Apaydın, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız ve İlçe Müdürü Necmettin Yoldaş, Tarbes AŞ Operasyon Müdürü  Sami Ökmengil, Ot-Gül Kooperatif Başkanı Muzaffer Kozpınar, Ziraat Odası Başkanı Hasan İphar, ziraat mühendisleri ve üreticilerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, 2015 yılı yaş şerbetçi otu taban fiyatı belirlendi.

Ziraat mühendislerinin hazırladığı maliyet araştırması raporunda masraf üzerine çiftçi karla beraber 6 lira 46 kuruş gider cetveli üzerinden başlayan pazarlıklarda Tarım Ürünleri ve Besicilik Sanayi ve Ticaret AŞ (Tarbes) yetkililerinin kilogram başına 6 lira 20 kuruş verdi.

Daha sonra 2015 yılı şerbetçi otu kilogram fiyatları provesgot, erciyes, ege ve pazaryeri cinslerinde 6 lira 30 kuruş, Aroma cinsinde 6 lira 50 kuruş olarak belirlendi. Makine ile toplama ücreti ise kilosu 55 kuruş olarak karara bağlandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şerbetçi Otunun Kilogram Başına Alım Fiyatı Belirlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement