Serçeşme Cemevi Hizmete Açıldı - Son Dakika
Güncel

Serçeşme Cemevi Hizmete Açıldı

Serçeşme Cemevi Hizmete Açıldı

Serçeşme Cemevi hizmete açıldı.

07.12.2013 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Serçeşme Cemevi hizmete açıldı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "İsteyenin camide, isteyenin cemevinde, isteyenin kilisede, isteyenin havrada inancını yerine getirmesinde belediyeler, yerel yönetimler eşit olmak zorundadır" dedi.

Açılışa Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Postnişin Veliyettin Ulusoy, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekilleri Levent Gök ve Sinan Aygün, Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu, CHP Ankara İl Başkanı Zeki Akçıl ve vatandaşlar katıldı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar, açılışta yaptığı konuşmada, 2009 yılında söz verdikleri projeyi yerine getirdiklerini belirterek, "Laik bir Cumhuriyette, devlet inançlara eşit davranmak zorundadır. İsteyenin camide, isteyenin cemevinde, isteyenin kilisede, isteyenin havrada inancını yerine getirmesinde belediyeler, yerel yönetimler eşit olmak zorundadır. Yenimahalle'de bunu gerçekleştirmenin onurunu yaşıyoruz" dedi.

Ankara'nın birçok yerinde olmayan kamu hizmetlerini Batıkent'e getirdiğini belirten Yaşar, "Ben siyaseti halkımı sevdiğim için yapıyorum. Ben siyaseti Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e olan inancımdan yapıyorum, onun arkadaşlarına olan inancımdan yapıyorum" şeklinde konuştu.

Postnişin Veliyettin Ulusoy ise yaptığı konuşmada, karşılaştıkları sorunların karşısında kendilerini aldatmadıklarını söyleyerek, karşılarındaki gücün kendilerinin yaşam alanını daraltmaya çalıştığını ifade etti.

Cemevi hizmet binasının açılışını Yaşar, Gök, Feyzioğlu, Akçıl birlikte yaptılar. Daha sonra binayı inceleyen Başkan Yaşar ve beraberindekiler, Alevilerin ibadet ettiği yerde basına poz verdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Serçeşme Cemevi Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement