Serdar Ali Çelikler: Volkan Kafasında Kurarak Geldi - Son Dakika
Spor

Serdar Ali Çelikler: Volkan Kafasında Kurarak Geldi

Habertürk gazetesi yazarı, Volkan'ın kafasında kurarak Kazaksitan maçında sahayı terk ettiğini söylerken milli kaleci için "Milli takımı kafasında bitirmiş" dedi.

21.11.2014 11:06  Güncelleme: 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin Kazakistan'ı 3-1 yendiği maçtan önce kendisine küfür edildiği gerekçesiyle sahayı terk eden ve sonrasında ceza endişesiyle stada geri dönen Volkan Demirel'in hatalı olduğunu düşünen Serdar Ali Çelikler, Habertürk gazetesindeki köşesinde bu olayı ele alırken Fatih Terim'in de eski otoriterisini kaybettiğini yazdı.

İşte Serdar Ali Çelikler'in bugünkü yazısı...

HERKES SUÇLU, KÜFÜRBAZ MASUM!

Volkan, TFF, Terim, profesyoneller suçlu! Bir tek küfürbazlar değil. 10 aylık bebeğe küfreden sapıklar masum! Allah aşkına tek medya kuruluşunda bu holiganların açık ismini okudunuz mu? Emniyet hala tespit için uğraşıyor, tespit edildiklerinde dahi isimlerini okuyabilecek miyiz? Hayır. O zaman Türkiye'de 2 yerde küfür serbestisi devam eder, tribünlerde ve Twitter'da.



VOLKAN'A SARACOĞLU'NDA DA MI KÜFREDİLDİ?

Brezilya maçında yere yatmadan 45 dakikada 3 gol yedi. Saracoğlu'nda da mı küfredildi? Hiddink döneminden beri "Arena'ya milli maç için gidilmez" dediği de biliniyor. Kafasında kurarak geldi. Milli Takım'ı kafasında bitirmiş. Gösterdiği tepki milat olur mu? Belki, inşallah. Ama Volkan'ınki anlık bir tepki değildi bence. Onu milli takıma çağırmamak, istediğini vermek olur.

FUTBOLLA İLGİLİ HAYATI BİTTİ

Futbol hayatı daha 2-3 yıl sürer. Sonrası 36 yaşındaki bir adam için kocaman bir boşluk. Türkiye'nin en sevilmeyen futbolcusu, teknik adamlık da yapamaz. Yorumcu olamaz. Hiçbir TV'de konuşturmazlar. Fenerliler'in bile yüzde 50'sinin sevmediği; yılda 8 milyon TL kazanırken bile "F.Bahçe'den menfaatim yok" diyebilen Volkan, en fazla Aziz Yıldırım süresince F.Bahçe'de 'bir şey' olur. Sonrası yoktur. Performansla değil, ilişkiyle mesleğini sürdüren futbol aktörlerinin geleceği yoktur.



FENERBAHÇE ALGI YÖNETİMİ YAPIYOR

Volkan'ı o statta tutamayan TFF ve Futbol Direktörlüğü yetkililerinin otoritesi tartışılır vaziyettedir. TFF yetkilileri, ulaşamadıkları Volkan'a ulaşsın diye F.Bahçe'ye haber verenlerdir. Emre olmasa Volkan'a ulaşılamazdı. Olaylardan sonra haberdar olan Aziz Yıldırım, "Beraber gidin, beraber gelin" demiştir. Yanlarına koruma görünümlü magandaları da olası bir taraftar infialine karşı yollamıştır. Ama ödlek magandalar, asli işlemlerini yapıp gideceklerine gazetecilere linç girişiminde bulunmuşlardır. F.Bahçe çokça şikayet ettiği algı yönetimine başlayıp "500 taraftar Volkan'ı bekliyordu" yalan haber sızdırmalarına sarılacağına "Güvenlikçiler hatalı, gereken yapılsın" dese konu F.Bahçe açısından kapanırdı. Ama 'yanlış da yapsa adamımdır' zihniyeti ülkeyi bitirdiği gibi kulübün 3 Temmuz sonrasındaki 'mağdur' imajına zarar vermiştir.



TERİM DÖNEMİNDE 5. İLK!

Birisi bundan bir yıl önce "Fatih Terim'in yönettiği takımda 3 oyuncu birbirine girecek; birinin arkadaşı diğerinin ağzına silah sokacak. Sonra silah mağdurları ve bu olayın diğer aktörü forma giyecek. İdmanda yedek soyunan forvet 'sakatım' diyecek; bir maçtan önce de 11'deki kaleci stadı terk edecek" dese gülerdik. Ama Terim döneminde neredeyse 5. kez bir ilk (!) yaşanıyor. Terim'in artık her anlamda milli takımın 'başına geçme' zamanı geldi.

3 TEMMUZ BİTMEDEN OLMAZ

3 Temmuz süreci yeniden yargılanacak. Mümkün olan en kısa sürede bu dava bitirilmeli. Ya "F.Bahçe ve diğer takımlar şike girişiminde bulunmuşlardır"; ya da "Tamamen komplodur. Falanca ile filanca operasyon yapmıştır" denecek. Hesaplaşma bitecek. Ancak ondan sonra ülke futbolu yaralarını sarmaya başlar.



FUTBOL MGK'YA VE DPT'YE GİRMELİ

Futbol şiddeti, terörizm boyutlarına geldi. Milli Güvenlik Kurulu'nca ele alınmalı. Başta uygulama olmak üzere yaptırımlar net biçimde belirlenmeli. Yere düşen foto muhabirinin kafasına tekme atmak cinayete teşebbüstür. Sonra hükümet, bu sektörün can çekişmekte olduğunu görmeli ve spor sektörüne eğilmeli. Devlet Planlama Teşkilatı hatta Ekonomi Bakanlığı önlem paketi hazırlamalı. Muhakkak Futbol Piyasası Denetleme ve Düzenleme Kurulu kurulmalı. Denetlenmeyen pazar, gri pazardır, her an 'kara pazar'a dönebilir.



TFF SİSTEMİ DEĞİŞMELİ

Kulüplerin delege sistemine bağımlı oldukça TFF'de hep kişiler tartışılır. Sistem yıkılıp yapılmadıkça bireysel artılar ve bireysel eksileri konuşuruz.


Serdar Ali Çelikler: Volkan Kafasında Kurarak Geldi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Serdar Ali Çelikler: Volkan Kafasında Kurarak Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • fotoroman: VOLKANCIM İSTEDİĞİN GİBİ DAVRANABİLİRSİN İSTERSEN MAÇ SIRASINDA KALEDE Bİ SİGARA YAK YA DA MAÇIN ORTASINDA BIRAK GİT HİÇ SORUN DEĞİL, BİZ HER ZAMAN YANINDAYIZ 33 2 Yanıtla
  • vatandaş: demekki sizin ananıza karınıza küçücük kızınıza küfür etseler yalayıp yutacaksınız yav bir milli maçta kendi ülkenin oyuncusunun küçücük kızına kadar küfür edilmiş sen plandan proğramdan bahsediyorsun 13 13 Yanıtla
  • fotoroman: KRALLLLSSSIIINNN VOLKAN YANINDAYIZ HER TÜRLÜ 7 13 Yanıtla
  • fotoroman: EMREYLE VOLKAN YILLARCA GS LILARA BOŞUNA KÜFÜR ETMEMİŞ DEMEKKİ KARDEŞİİİİMMM, İSTEDİĞİN ZAMAN SAHAYI TERKEDEBİLİRSİN VOLKANCIM HEP DESTEK TAM DESTEK 6 14 Yanıtla
  • suat: küfürden hoşlanmıyorsa kendisi neden bjk maçında Demba Ba'ya küfür etti. 12 5 Yanıtla
  • MeMo66: Hala Volkan'dan bahsediliyor... Neden küfür eden adama ceza filan yok???!! 8 8 Yanıtla
  • CEVHER: BEN SPORCUNUN ZEKİ, ÇEVİK AYNI ZAMANDA AHLAKLISINI SEVERİM!!! MUSTAFA KEMAL ATATÜRK 14 1 Yanıtla
  • Dddddd: Kesinlikle yazıya katılıyorum , volkan nın hareketi planlıydı , göreceğiz ne kadar samimi olduğunu, lig maçlarında kendisine küfür edildiğinde acaba fb kalesini terk edecek onuru olacak mı 10 3 Yanıtla
  • metin eroğlu: lig maçındada gitsin diyen kafasızlar, fb taraftarı kendisine küfür etse gider , milli maçta kazak taraftarımı küfür ediyordu , beyniniz bunu almıyormu -işinizemi gelmiyor . . . . . . 5 7 Yanıtla
  • Herseyyalan: Fenerbahceli olmak sucmu.Kufur etmek ahlakli insanlarin işimi. Bu bir gercek sana tas atana sen ekmek uzat Insanlik bu.. 7 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Ankara'da Ali Gaffar Okkan Atlı Polis Grup Amirliği'ndeki 50 polise sertifika verildi
    19:03 Ankara'da Ali Gaffar Okkan Atlı Polis Grup Amirliği'ndeki 50 polise sertifika verildi

    Ankara Emniyet Müdürlüğü, Ali Gaffar Okkan Atlı Polis Grup Amirliği'nde 4 aylık eğitimi başarıyla tamamlayan 50 polise sertifika verdi. Kursiyerlere sertifikaları, Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç ve diğer yetkililerin katıldığı bir törenle takdim edildi. Atlı polisler, toplumsal olaylar ve kalabalık etkinliklerde asayişin sağlanmasında önemli bir rol oynuyor.

  • İngilizler duyurdu! Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Liverpool'dan
    18:54 İngilizler duyurdu! Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Liverpool'dan

    Fernando Santos ile yollarını ayıran Beşiktaş, teknik direktör arayışlarını sürdürüyor. İngiliz basını, siyah-beyazlıların sezon sonunda Liverpool'dan ayrılacak olan Alman teknik adam Jürgen Klopp'un yardımcısı Pepijn Lijnders'ı takımın başına getirmek istediğini yazdı.

  • Doruk Erolçevik, Suudi Arabistan'da dünya şampiyonu olarak Alanya'da coşkuyla karşılandı
    18:24 Doruk Erolçevik, Suudi Arabistan'da dünya şampiyonu olarak Alanya'da coşkuyla karşılandı

    Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Doruk Erolçevik, Alanya'da büyük bir karşılama ile karşılandı. Erolçevik, şampiyon olmanın heyecanını ve hedeflerini paylaştı. Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer tarafından da ziyaret edilen sporcu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından tebrik edildi.

  • Keşan'da yapılan trafik denetimlerinde 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi
    18:04 Keşan'da yapılan trafik denetimlerinde 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi

    Edirne'nin Keşan ilçesinde polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen trafik denetimlerinde, personel servisleri, motosiklet sürücüleri ve okul servislerine yönelik yapılan kontrollerde toplamda 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi. Denetimler sonucunda 9 personel servisine 102 bin 681 TL, dur ihtarına uymayan 2 araca 4 bin 392 TL, 11 motosiklet sürücüsüne 33 bin 823 TL ve 1 okul servisi sürücüsüne takograf kullanmamaktan 3 bin 135 TL idari para cezası uygulandı.

  • Elazığspor'un antrenmanını Elazığ Belediye Başkanı ziyaret etti
    17:57 Elazığspor'un antrenmanını Elazığ Belediye Başkanı ziyaret etti

    Elazığspor Onursal Başkanı ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, bordo-beyazlı ekibin antrenmanını ziyaret etti. Takımla birlikte antrenman yapan ve futboldaki hünerlerini sergileyen Başkan Şerifoğulları, taraftarları Sapanca Gençlikspor maçına davet etti.

  • Antalya'da Bekir Özer Türkiye Muaythai Şampiyonası'nın açılışı yapıldı
    17:54 Antalya'da Bekir Özer Türkiye Muaythai Şampiyonası'nın açılışı yapıldı

    Antalya'da düzenlenen Bekir Özer Türkiye Muaythai Şampiyonası'nın açılış töreni Kemer ilçesindeki Göynük Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı Hasan Yıldız, konuşmasında sporcuların ulusal ve uluslararası platformlarda elde ettiği başarıları vurgulayarak, 2024 yılında da aynı başarıyı beklediklerini belirtti. Açılış töreninde Bekir Özer'e teşekkür plaketi verildi. Şampiyona 21 Nisan'da sona erecek.

  • Kızıldağ Karakucak Güreşleri Şampiyonu İbrahim Bölükbaşı'na Altın Kemeri Verildi
    17:38 Kızıldağ Karakucak Güreşleri Şampiyonu İbrahim Bölükbaşı'na Altın Kemeri Verildi

    Adana'nın Karaisalı ilçesinde düzenlenen Kızıldağ Karakucak Güreşleri'nde üst üste 3 kez şampiyon olan İbrahim Bölükbaşı, 2021'de altın kemer almayı hak etti. Ancak müsabakaların 2020'de Kovid-19 nedeniyle durdurulması sebebiyle ödülü verilmemişti. Sporcu, durumu yargıya taşıdı ve altın kemerin kendisine verilmesi kararı çıktı. Karaisalı Belediye Başkanı Bekir Şimşek, noter huzurunda Bölükbaşı'na ödülünü teslim etti. Bölükbaşı, altın kemeri çocuklarının eğitimi için kullanacağını belirtti.

  • Servet değerinde tazminat kazandı! Arabistan'da paraya para demeyen Ronaldo'dan eski takımına ağır darbe
    17:37 Servet değerinde tazminat kazandı! Arabistan'da paraya para demeyen Ronaldo'dan eski takımına ağır darbe

    Portekizli süper yıldız Cristiano Ronaldo, alacaklarının ödenmediği iddiasıyla eski kulünbü Juventus'a açtığı davayı kazandı. İtalyan devi, eski oyuncusu Ronaldo'ya 10 milyon euro tazminat ödeyecek.

  • TSYD Samsun Şubesi Yönetimi Samsun Valisi'ni Ziyaret Etti
    17:34 TSYD Samsun Şubesi Yönetimi Samsun Valisi'ni Ziyaret Etti

    Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Samsun Şubesi yönetimi, Samsun Valisi Orhan Tavlı'yı ziyaret etti. Ziyarette, şubenin faaliyetleri hakkında bilgi verildi ve sporun birleştirici yönü vurgulandı. Vali Tavlı, Samsun'un doğal ve kültürel güzelliklerini spor turizmiyle tüm dünyaya tanıtmak istediklerini belirtti.

  • Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, Yakutistan ile ilişkilerin geliştiğini söyledi
    17:33 Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, Yakutistan ile ilişkilerin geliştiğini söyledi

    Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Rusya Federasyonu'na bağlı Yakutistan (Saha Cumhuriyeti) ile ilişkilerinin dinamik bir şekilde geliştiğini söyledi. Tokayev, Yakutistan Başkanı Aysen Nikolayev'i kabul ederek, karşılıklı ticaret hacmindeki artışın bu ilişkilerin bir göstergesi olduğunu belirtti. Yakutistan Günleri etkinliği kapsamında düzenlenen görüşmede tarım, madencilik, dijitalleşme ve turizm alanlarında işbirliği konuları ele alındı.

  • Yılport Samsunspor, Adana Demirspor maçı için hazırlıklarını sürdürüyor
    17:24 Yılport Samsunspor, Adana Demirspor maçı için hazırlıklarını sürdürüyor

    Yılport Samsunspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Adana Demirspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına devam ediyor. Teknik direktör Markus Gisdol yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular, pas ve rondo çalışması yaptı. Sakatlığı devam eden Lubomir Satka ise antrenmana katılmadı. Samsun ekibi, yarın yapacakları çalışma ile maçın hazırlıklarını tamamlayacak.


Advertisement