Serdar Tuncer ile Şiirli Muhabbet' Programı Büyük İlgi Gördü - Son Dakika
Yerel

Serdar Tuncer ile Şiirli Muhabbet' Programı Büyük İlgi Gördü

Serdar Tuncer ile Şiirli Muhabbet\' Programı Büyük İlgi Gördü

Yeşilyurt Belediyesi ile AK Parti Yeşilyurt İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından ortaklaşa tertip edilen “Serdar Tuncer ile Şiirli Muhabbet” programına Malatyalılar büyük ilgi gösterdi.

10.05.2016 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeşilyurt Belediyesi ile AK Parti Yeşilyurt İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından ortaklaşa tertip edilen "Serdar Tuncer ile Şiirli Muhabbet" programına Malatyalılar büyük ilgi gösterdi.

Sabancı Kültür Merkezi'nde tertip edilen programa AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Belediye Başkan Vekili Kadircan Esen, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Enis Aydoğan, AK Parti Yeşilyurt İlçe Gençlik Kolları Başkanı Abdulaziz Aslan ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Programda konuşan AK Parti Yeşilyurt İlçe Gençlik Kolları Başkanı Abdülaziz Aslan,"Programımızı aslında 23 Mart'ta düzenleyecektik ancak Ankara'daki terör saldırısından dolayı Serdar Tuncer ile yaptığımız görüşme neticesinde bugüne ertelemek durumunda kaldık, nasip bugüneymiş" şeklinde konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkan Vekili Kadircan Esen, bazı ziyaretlerden dolayı yurt dışında olan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ın selamlarını iletirken, kendilerini kırmayarak Malatya'ya gelen Serdar Tuncer'e ve etkinliğe büyük ilgi gösteren Malatyalılara teşekkür etti.

AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ise Yeşilyurt Belediyesinin kültürel etkinliklerde büyük mesafeler kat ettiğini, ardı ardına gerçekleşen başarılı organizasyonları takip etmekte zorlandıklarını ifade etti.

Konuşmalardan sonra Serdar Tuncer, aşk, tarih ve tasavvuf üzerine yaptığı doyumsuz sohbetle Malatyalılara unutulmaz bir gece yaşattı. Osmanlı imparatorlarının büyük bir kısmının şair olduğunu anımsatan ve Yavuz Sultan Selim'in kaleminden çıkan bir şiiri paylaşan Tuncer, "36 Osmanlı Padişahı var, 33'ü şair, 9'un divanı var, 3'ün divanı ise divan şairlerinin divanından daha hacimli. Yavuz Sultan Selim Farsça yazmış, Kanuni'nin dört binin üzerinde gazeli var. Kanuni diyor ki '46 yıllık hükümdarlığımda yaptığım en mühim şeyi sorsalar Baki gibi şairin benim dönemim de yaşamış olması bana şeref olarak yeter'. Edebiyat bölümü mezunlarını bırakın edebiyat profesörlerinden bazıları Yavuz'un Kanuni'nin şiirlerini anlayamıyor, bende bu şiirleri anlamak için kaç tane lügat okudum. Biz neden böyleyiz? Bir Japon 12 asır öncesindeki Japon metni okuyup anlıyor, Fransız 4-5 asır, Alman ise 3-4 asır öncesindeki yazılarını anlayabiliyor. Biz ise 50 sene öncesindeki metinleri anlayabiliyoruz maalesef. Bu değişecek umudumuz var, bizden geçti ama bir sonraki nesilden umutluyum. Şimdi ki çocukların bir kısmı Ertuğrul dizisini izliyor, benim oğlum diziyi izlerken 'Oyuncak atına biniyor, ben Ertuğrul'um' diyor. Biz onların yaşındayken He-Men izliyorduk, şimdiki çocuklar Ertuğrul'dan etkileniyor o açıdan umutluyuz" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında medeniyetin tarifini yapan Tuncer, " Süleymaniye'nin kubbesi, Itri'nin bestesi, Akşemseddin'in bakışı ve Fatih'in duruşu medeniyeti anlatır, hepsine bir bütün halinde bakmak gerekir. Nabi'nin şiirini anlamayınca Süleymaniye taş zannediliyor ve Itri'nin bestesi ciğeri yakmıyor. Bunları anlamayınca Viyana'da surlarının dibinde ne işiniz vardı sorusunun cevabı verilemiyor. Osmanlı Türkçesiyle arayı hoş etmemiz lazım. Bize 'Osmanlıyı çok seviyorsan Cumhuriyeti benimseme, Cumhuriyeti seviyorsan Osmanlı'ya söv" diye öğrettiler, bu çok büyük yanlış. Devlet ağaç gibidir, gövdesi ve çiçekleri vardır. Selçuklu kök, Osmanlı gövde, Cumhuriyet dal ve çiçektir, üçü de bizim" dedi. Tuncer, İstanbul'da yapımı devam eden üçüncü köprüye Yavuz Sultan Selim isminin verilmesiyle ilgili tartışmalarla ilgili de konuştu. Tuncer, " Köprüye Yavuz Sultan Selim ismi verildi ardından 'şu olsun, bu olsun, başka birisimi yok, Yavuz şöyle yaptı, böyle yaptı' gibi eleştiriler yapıldı. Cumhurbaşkanımızdan rica ediyorum, beni çağırsın 'Ulusala sesleniş yap, Yavuz'u anlat' desin. Yavuz Sultan Selim'i halkımıza birde ben anlatayım, ertesi gün referandum yapılsın yüzde 99 Yavuz Sultan Selim çıkmazsa diplomamı yırtarım" diye konuştu.

Program sonunda Serdar Tuncer'e Yeşilyurt Belediye Başkan Vekili Kadircan Esen 'elif-vav' tablosu, AK Parti Yeşilyurt İlçe Gençlik Kolları Başkanı Abdulaziz Aslan ise kayısı paketi hediye etti. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Serdar Tuncer ile Şiirli Muhabbet' Programı Büyük İlgi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement