Şereflikoçhisar'da Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Şereflikoçhisar'da Bilgilendirme Toplantısı

Ankara Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği, Şereflikoçhisar'da küçükbaş hayvan yetiştiricilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

17.02.2015 12:36  Güncelleme: 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKARA (AA) – Ankara Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından Şereflikoçhisar'da küçükbaş hayvan yetiştiricilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Birlik Başkanı Hasan Kılınç, Belediye toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, birlik üyelerine telefon ve mesajların yanı sıra toplantılar düzenleyerek bilgilendirmede bulunduklarını belirterek, küçükbaş hayvan rakamlarında son yıllarda artış olduğunu söyledi.

Kılınç, Şereflikoçhisar'da 42 bin 300 küçükbaş hayvan bulunduğunu, bu sayının geçen yıla göre %30 oranında arttığını ifade ederek, "Ankara'da 5 bin üyemiz ve 862 bin küçükbaş hayvanımız var fakat küçükbaş hayvan etinin tüketilmemesinden dolayı fiyatlarda düşüş yaşanıyor, bu yıl koyun etinin tüketilmesi konusunda mücadelemiz başlayacaktır, mart ayında kuzu etinin tanıtılması için çalışmalar yapaağız" dedi.

Üreticilerin, mera işgalleriyle ilgili şikayetleri de artık direkt olarak belediye başkanlıklarına yapabileeklerine dikkati çeken Kılınç, yapılan yasal düzenlemelerle bu konudaki yetkili mercilerin belediyeler olduğunu bildirdi.

Yabancı uyruklu çobanların çalıştırılması hususunda resmi yazışmaları da yaptıklarını anlatan Kılınç, yetişticirelere 31 Aralık 2015 tarihine kadar küçükbaş hayvan güncellemelerini mutlaka yaptırmaları uyarısında bulundu.

Kılınç, "Koç desteklemeleri Bala ve Haymana ilçelerinde devam ediyor, aralık ayı sonu ve ocak ayı başına kadar koç desteklemelerinden yararlanmak isteyen üreticilerimiz taleplerini bizlere iletsinler, bu taleplere göre koç planlamaları başlayacaktır" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şereflikoçhisar'da Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement