Sergen Yalçın, Basın Mensuplarına Konuştu - Son Dakika
Spor

Sergen Yalçın, Basın Mensuplarına Konuştu

Sahasında Fenerbahçe'ye 3-2 kaybeden Sivasspor'un teknik direktörü Sergen Yalçın, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

11.05.2015 09:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivasspor'un renkli kişiliğiyle tanınan teknik direktör Sergen Yalçın yine sıradışı açıklamalar yaptı. Fenerbahçe’ye kaybettikleri karşılaşmanın ardından basın mensuplarına özel açıklamalar yapan genç çalıştırıcı, konu yelpazesi geniş sohbette bakın neler söyledi:

“Fenerbahçe çok iyi takım. Çok kaliteli oyuncuları var. Mesela Diego çok üst düzey bir isim. Türkiye Ligi’nin üzerinde bir adam. Sneijder, Diego bunlar çok büyük oyuncular. Takii benden iyi değiller (gülerek). Bir oyuncunun yıldız olabilmesi için frikik golü atması lazım. Kaç tane frikik golü atmışlar ki! Kuyt da sıradan bir futbolcu. Hiçbir zaman benim gözümde iyi futbolcu olmadı. Sadece koşuyor ekstra bir özelliği yok.

Sow ise çok iyi oyuncu. Son 6 maçta 6 golü var. Tabii kusura bakmayın da Fenerbahçe'de oynuyor. O kadarını da atsın. Ama onun esas notunu Şampiyonlar Ligi’nde vereceğim.

‘İlk 11’de Webo’yu isterdim!’

Maç öncesi bana ‘Emenike’yle mi yoksa Webo’yla mı rakibin başlamasını istersin?’ diye sorsalar ‘Webo’ derdim. Çünkü Emenike yüzünden savunmamızı öne çıkartamadık. İki stoperi de hiç çıkartmadı. Zaten onun en büyük özelliği de o. Webo olsa daha önde oynardık. İlk yarıda biraz daha geride durduk. Ama ilk yarı F.Bahçe kötü olduğu için biz golleri bulduk.

‘Şampiyon kim olur?’ sorusuna cevap vermek zor. Ama üçünden biri olur bence (gülerek)... Fenerbahçe ve Galatasaray’ın Mersin ile oynayacağı maçları zor olabilir. Kaybetmeyen şampiyon olacak.

Fenerbahçe maçında Adem ve Mehdi’yi sakatlıkları nedeniyle çıkardık. 18 kişiyle oynuyoruz. Kadromuz geniş değil. Bunun sıkıntısını ikinci yarıdan beri yaşıyoruz. 29 maç yaptık. Neredeyse tüm sezon kadar.”

‘Barça’da olsam kulübede keyif yapardım’

“Barcelona’da hocalık yapmak çok kolay. Orada teknik direktör olsam kulübede sigaramı yakıp keyif yapardım. Hocalık işini çok abartıyorlar. Teknik-taktik bir şey değil ki, burada adam yönetmek önemli. Biz yöneticilik yapıyoruz. Antrenman teknik-taktik bunlar işin en kolay yanı. Zaten herkes aynı şeyi çalışıyor. Çalışmayan oyuncu sahaya çıkabilir mi bu ligde?”

Beşiktaş için tabii ki hazırım’

“İsmim hoca olarak Beşiktaş’la anılıyor ama herhangi bir görüşme falan olmadı. Bazen bana ‘Beşiktaş için hazır mısın?’ diye soruyorlar. Tabii ki hazırım. Hazır olmayacak ne var ki? Siz başka gazeteye gitseniz, ‘Hazır mısın?’ diye soracaklar mı?

Tolgay, Trabzon maçında çok iyi oynadı. İyi bir oyuncu. Ama ileri çıkmayan oyuncu büyük oyuncu olamaz. Daha fazla ileri gitmesi lazım.”

‘Bana trip atanın elini kırarım’

“Sahadan çıkarken bazı oyuncular hocaya hareket yapıyorlar. Avrupa’da olamaz bu. Çünkü yıllık kazançları 10-12 milyon euro. Maç başı para yok orada. Bana yapsa bir futbolcunun elini kırarım.”

‘Batu mu çok hızlı Fenerliler mi ağır!’

“Batuhan'ın karşılaşmanın ilk yarısında yaptığı driplinglere ben de şaşırdım. Acaba ‘Batuhan mı çok hızlı, yoksa Fenerbahçe'nin stoperleri mi çok ağır?’ diye düşündüm durdum kenarda. Batuhan çok hazır değil şu anda. Sezon başı kampı geçirmedi. Devre arasında da çok çalışma şansı bulamadık. Daha 23 yaşında. Çok ilginç özellikleri var. 6-7 yıldır ligde oynuyor.

“Onun gece çıkmaları sorun değil. İdmana saatinde geliyor.”

Dışarıda gezmesi çok sorun değil. 23 yaşında çocuk tabii ki gezecek. Biz gezsin diye izin veriyoruz. Gazetelere çıkmak onun için sorun değilse, bizim için de sorun değil. Ben antrenmana saatinde geliyor mu ona bakarım.”

Şampiy10

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Sergen Yalçın, Basın Mensuplarına Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement