Sergen Yalçın: Beşiktaş'la Fener Şampiyonluk İçin Çekişir - Son Dakika
Spor

Sergen Yalçın: Beşiktaş'la Fener Şampiyonluk İçin Çekişir

Sivasspor Teknik Direktörü, "Ligde bu sezon mutlu sona Beşiktaş ile Fenerbahçe'yi daha yakın görüyorum. Şampiyonluk için Galatasaray'ın işi daha zor görünüyor" dedi.

21.01.2015 08:19  Güncelleme: 08:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş ve Türk futbol tarihinin en yetenekli futbolcularından, Sivasspor'un teknik direktörü Sergen Yalçın, G.Antep'te kısa sürede yakaladığı başarıyı Sivas'ı ligde tutmakla tekrarlamak istiyor.

Sezonun ikinci yarısını erken açan ve cuma günü Trabzon'la oynayacakları maça Antalya Sueno Otel'de günde çift antrenmanla hazırlanan Yiğido'nun genç teknik adamı oldukça iddialı mesajlar verdi... Ligde bu sezon. Sivas olarak hedefimiz bulunduğumuz ortamı terk etmek ve zirveye yükselmek. Şampiyonluk konusunda Beşiktaş ve F.Bahçe'yi daha görüyorum. G. Saray'ın işi zor.

"ANADOLU'DA DEVRİM YAPMAK İSTİYORUM"

Kayseri Erciyes, Konya ve Rizespor'dan teklifler aldım. Fakat en ciddi teklif Sivasspor'un oldu. Sivasspor'da çalışmaktan çok mutluyum. Hazır takımı hedefe götürmek kolay, zoru başarmak önemli... UEFA kriterlerine uyan Sivasspor'un teklifini Başkanımız Mecnun Odyakmaz'dan duyar duymaz kabul ettim. Sivasspor Türkiye'deki bir çok kulüpten daha iyi kurumsal yapıya sahip. Önce Gaziantep ardından Sivasspor, Anadolu'da bir devrim yapmak istiyorum.

"KAFAMA KOYDUĞUMU YAPARIM AVRUPA'YI iSTiYORUM"

Ben kafama koyduğum şeyi yaparım. Avrupa'da takım çalıştırmak istiyorum. Bunu mutlaka başaracağım.Teknik adamlıkta yeniyim ama ne yaptığımı çok iyi biliyorum. Benim büyük ve küçük takım takıntım yok. Futbola hizmet edeyim yeter. Benim hedefim Avrupa'da takım çalıştırmak. Bunu da başaracağım. Kafamı koyduğumu yaparım.

Avrupa'da takım çalıştırma amacım için şimdiden İngilizce kursuna gitmeye başladım. Hedefim için lisans öğrenmek şart. Yurtdışı ve içinde müthiş analiz, istatistik, scout ekibim var. Daha öğreneceğim çok şeyler var.

"DÜŞMEKTEN KURTARDIM UEFA DEDİLER"

Geçen yıl Gaziantepspor'a gittim. Küme düşüyordu. Zirvedeki 4. takım ile arada 4 puanla bıraktım. Bana UEFA Kupası'na katılmayacakmıyız diye sordular. Türkiye Süper Ligi'nde özellikle Anadolu'da teknik direktörlük yapmak gerçekten çok zor.

YiĞiDO'DA iKi BÜYÜK KAPTAN

Yapılan takviyeler de işe yarayacak. Savunmada İbrahim Toraman ve Bursaspor'a çok değer katan İbrahim Öztürk tecrübesi ile bize çok şey katacak. Iki İbrahim de kaptanlık yapmış, büyük oyuncular. Bu ikilinin Sivasspor'a önemli katkıları olacak.

"HATA YAPANI AFFETMEM"

Sivas'la anlaştığımda oyuncularla toplantı yaptım. Onlara profesyonel olduklarını hatırlattım. Kimsenin gözünün yaşına bakmam. Çalışmayana da formayı kolay vermem. Sivas'ın parasını alanlar bunu terinin son damlasına kadar hak etmeli.

"İSTANBUL'A BİLE SIK GİTMİYORUM"

Burada farklı bir kimlikle başarıya aç bir hoca olarak konuşuyorum.
Sivas'ta tesislerde kalıyorum, İstanbul'a pek sık gitmiyorum. Hatta İstanbul'a gitmeyi bile aylarca düşünmüyorum. Tamamen işime odaklandım, başka bir düşüncem kesinlikle yok

"14 DEĞiL 34 YABANCI OLSA NE OLUR"

Süper Lig'deki yabancı oyunculara önemli kriterler koyulmalı yoksa istediğin kadar gelsin ne olur. Süper Ligi'nde gelecek sezon 14 yabancı oyuncu serbestliği getiriliyor. Süper Lig'de kriter olmalı. Kriter olmadıktan sonra 14 değil 34 yabancı getirsen ne olur. Öncelikle futbolcu ve futbol kalitesini düşünmek gerek. Futbolun kaliteli olması ve dış pazarda yer bulması gerek. Türk futbolcusunun alt yapısını hazırlamak gerek.

"METİN-ALİ-FEYYAZ ALT YAPIDIR!"

Ülkemize sürüyle yabancı oyuncu geliyor. Kaç lejyoner futbolcunun katkısı var, düşünelim öyle karar verelim... Paramızı sokağa atmayalım. Benim düşüncem öncelik alt yapıyı kalkındırmak. Metin, Ali, Fayyez, Sergen,; Gökhan'lar alt yapının ürünüdür unutmayın. 14 yabancı oyuncunun da kaliteli olması şart. Aksi takdirde Türk futbolu çöker.

"TÜRKiYE'NiN FUTBOLDA BiR SiSTEMi OLMALI"

İster 3-5-2, ister 4-4-2 olsun. Ülke futbolumuzun Avrupa'daki ülkeler gibi önce bir sistemi olmalı. İspanya, İtalya, Fransa, İngiltere'de futbol liglerinin belirli sistemleri var. Türkiye'de önce bu sistem kurulmalı..İster 4-4-2, ister 3-5-2 ama mutlaka ülke futbolumuzun sistemi olmalı.

"ÇALIŞMADAN BİR ŞEY OLMAYACAĞINI ÖĞRENDİM"

Sivasspor'u ikinci yarıda başarılı sistem ile hazırlıyorum. Sivasspor da kendimi geliştirmek istiyorum. Çok çalişyorum futbolculuktan daha çok gayretliyim. Artık çalışmadan bir şey olmayacağını öğrendim.

"İZLANDA'NIN BİLE SİSTEMİ VAR"

Türkiye'nin sistemi hem futbolun gelişimini hem de yükselişini hazırlar. Şöyle bir örnek vereyim... İzlanda bir sistem kurmuş ama iyi ama kötü. Fakat şu unutulmasın İzlanda'da futbol oynayanlar da tribündeki taraftarlar da ortaya konan futboldan keyif alıyorlar.

KAYNAK: HÜRRİYET

Sergen Yalçın: Beşiktaş\'la Fener Şampiyonluk İçin Çekişir
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Sergen Yalçın: Beşiktaş'la Fener Şampiyonluk İçin Çekişir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Saf sergen: Dediklerin hep ters cikiyo senin o nasil olacak 14 8 Yanıtla
  • !!: Dediklerinin hep tersi çıkıyor zaten sıkıntı yok :D 8 13 Yanıtla
  • Aykut: Çok büyük adamsınya devrim falan senin işin zaten helal olsun?? 7 8 Yanıtla
  • antepli: sen kendı işine bak koskoca sıvası lıgden dusurursen sana gsyı fbyı bjkyı sormazlar , sana sıvasın hesabını sorarlar. . laftan baska yaptıgı bısey yok. . antepden de nasıl kovuldugunu herkes bılıyor, anteplıler daha ıyı bılıyor, ahkam kesecegıne, gır bakalım antebıme tekrar da gorelım. . 6 8 Yanıtla
  • TR: senin dediğin hangi tahmin tutmuşya. git iddaa oyna parayı ordandn bulursun belki 2 4 Yanıtla

Advertisement