Serhat İlleri Kalkınma Hamlesi" Projesi Gebze'de Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Serhat İlleri Kalkınma Hamlesi" Projesi Gebze'de Tanıtıldı

"Serhat İlleri Kalkınma Hamlesi" projesi, Gebze'de düzenlenen toplantıyla sanayici ve iş adamlarına tanıtıldı.

26.04.2015 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Serhat İlleri Kalkınma Hamlesi" projesi, Gebze'de düzenlenen toplantıyla sanayici ve iş adamlarına tanıtıldı.

Serhat Kalkınma Ajansı'nın, İstanbul Kültür ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu ve Kocaeli İnşaatçılar, Müteahhitler ve Emlakçılar Derneği  işbirliğiyle başlattığı projenin Gebze Ticaret Odasının ev sahipliğinde gerçekleştirilen tanıtım toplantısında,  yörenin gelişmişlik ve kalkınmışlık çıtasının en yüksek seviyeye çıkarılması için merkezi hükümet tarafından atılan adımlar değerlendirildi.

Kars Valisi Günay Özdemir, yaptığı konuşmada, yeni enerji hatları ve Kars Azerbaycan hızlı tren hattı projelerinin hayata geçmesiyle kent ve çevresinin cazibe merkezi haline dönüşeceğini söyledi.

Sanayinin başkenti olarak kabul edilen Gebze'de bu toplantının gerçekleşmesinin önem taşıdığını anlatan Özdemir, "Kars 5 yıl sonra Türkiye'nin yeni sanayi başkenti olmaya adaydır. Bölgemizde gerçekleştirilmesi hedeflenen tüm kalkınma ve sanayileşme hamlelerini destekleyeceğiz" diye konuştu.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta da batıya doğru yaşanan iç göçün önüne geçilmesi için tarihi bir fırsatın yakalandığını belirtti.

İş adamlarını Kars'a yatırım yapmaya davet eder Karaçanta, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

İller Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Gedik ise projeye yönelik üzerilerine düşen görevi yerine getireceklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Serhat İlleri Kalkınma Hamlesi' Projesi Gebze'de Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement