Şerif Dede ile Hafize Nine, Futbola Geri Döndü - Son Dakika
Yerel

Şerif Dede ile Hafize Nine, Futbola Geri Döndü

Şerif Dede ile Hafize Nine, Futbola Geri Döndü

Trabzon 2. Amatör Küme'de, 65 yaşındaki Şerif Kunt'un futbol oynadığı, başkanlık, antrenörlük yaptığı, eşi Hafize Kunt'un ise malzemecilik ve genel kaptanlık görevini yürüttüğü Zaferspor, ihracının ardından 1,5 yıl sonra lige geri döndü Zaferspor'un yeni bir antrenörle anlaşmasıyla Şerif Kunt, ligde Arsinspor'le oynanılan maçta kaptan olarak sahaya çıkarken eşi Hafize Nine de kulübede genel kaptanlık görevinde yer aldı Şerif Kunt: "Futboldan uzak kalmak çok acı oldu, anlatmam mümkün değil. Çok yara açtı.

21.10.2014 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SELÇUK KILIÇ - Trabzon 2. Amatör Küme'de, 65 yaşındaki Şerif Kunt'un futbol oynadığı, başkanlık, antrenörlük yaptığı, eşi Hafize Kunt'un ise malzemecilik ve genel kaptanlık görevini yürüttüğü Zafer spor, ihracının ardından 1,5 yıl sonra lige geri döndü.

Türkiye Amatör Futbolcular Federasyonu Genel Başkanı da olan Şerif Kunt, 1986 yılında kurduğu Zaferspor'da hem başkanlık hem antrenörlük yaparken, futbol oynamaya da devam etti. 60 yaşındaki eşi Hafize Kunt da takımda genel kaptanlık görevini yürüttü, futbolcuların giysilerini evinde yıkayarak malzemecilik yaptı.

Zafer Mahallesi'nden birçok oyuncu yetiştiren ve gençleri spora çekerek kötü alışkanlıklardan kurtaran Şerif Dede ile Hafize Nine, kulübü aile ortamına dönüştürdü.

Şerif Kunt'un, takımda, 2011-2012 sezonuna kadar başkanlık, antrenörlük ve futbolculuğu bir arada yürüttüğü sırada, Türkiye Futbol Federasyonu Amatör İşleri Kurulu tarafından Amatör Futbol Ligi'nde uygulanacak esaslarda değişiklik yapıldı.

Bu değişiklikle "Bir görev için bir lisans" başlığını taşıyan düzenlemeyle bir kişinin takımda aynı anda hem antrenör hem de futbolcu olmasının önüne geçildi.

Hem futbol oynamayı sürdürmek hem de antrenörlükten kopmak istemeyen Şerif Kunt'un, kulüple yaptığı antrenörlük sözleşmesi kabul edilmeyince 2012-2013 sezonunda kurallar gereği takımı Zaferspor önce ihtar aldı, ardından da ligden ihraç edildi.

Futboldan yaklaşık 1,5 yıl uzak kalan Şerif Kunt, Rize'den antrenörlük belgesi olan arkadaşının gönüllü olarak bu görevi üstlenmesiyle futbol oynamayı tercih etti.

Kunt, yapılan başvurunun değerlendirilmesinin ardından tekrar lige alınan Zaferspor'un Yavuz Selim Stadı'nda Arsinspor ile oynadığı maçta, sahaya kaptan olarak çıkarak tekrar futbola geri döndü.

Eşi Hafize Nine de ilk maçta genel kaptan olarak yedek kulübesinde görev yaptı.

-"Futbola döndüğüm için çok mutluyum"

AA muhabirine açıklama yapan Şerif Kunt, dünyanın en yaşlı amatör futbolcularından biri olduğunu anlattı.

Futbola 1967 yılında Araklıspor'da başladığını ifade eden Kunt,  45 yıl aralıksız Amatör Lig'de futbol oynadıktan sonra 2012-2013 sezonunda verilen ihraç cezası nedeniyle 1,5 yıl sahalardan uzak kaldığını söyledi.

Kunt, UEFA B Lisanslı antrenör olduğunu anlatarak, "Aynı anda hem futbolculuk hem de antrenörlük yapamam benim için özgürlüğümün elimden alınmasıdır. Maalesef kurallar gereği futbol oynamak için bir antrenörle anlaşmamız gerekti.  Amatör Futbolcular Derneği Rize Şube Başkanım antrenör olduğundan kendisi bu işi aşana kadar gönüllü olarak bize yardımcı oldu. Ben de futbol oynamayı tercih ettim ve sezona bu şekilde  başladık" diye konuştu.

- "Futbol bizim için bir tutku"

Futbol hayatında sadece bir menisküs sakatlığı nedeniyle kısa bir süre uzak kaldığını onun haricinde ihraç kararına kadar aralıksız futbol oynadığını belirten Kunt,  "Futboldan uzak kalmak çok acı oldu, anlatmam mümkün değil. Çok yara açtı. Sanki Türk futbolunun geri gelmesine biz neden olduk. Suçlular bizmişiz sanki. Oyuncularımdan ayrı kaldım, onlar benim evlatlarım gibi.  Gerçekten uykusuz geceler geçirdim" ifadesini kullandı.

Kunt, tekrar futbola döndüğü için mutlu olduğunu belirterek, "Futbol bizim için bir tutku. Sahaya çıkacağım Allah'a ne kadar şükretsem azdır. Sakatsız, sağlık bir şekilde sezonu kapatmamızı diliyorum" dedi.

"Ben de onunla beraber sporun içindeyim"

Eşi Hafize Kunt ise 25 yıldır kar kış demeden ilçelerdekiler de dahil takımın bütün maçlarına gittiğini anlattı.

Takımın tüm malzemelerini eve getirerek yıkadığını ifade eden Hafize Kunt, ihraç kararına çok üzüldüklerini kaydetti.

Kunt, eşinin sağlığının çok iyi olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Uykusuna, beslenmesine çok dikkat eder. Koşusuna eli kanda da olsa sabah gider devam eder. Kar kış yağmur demeden mücadele eder, yılmadı hiç. Ben de onunla beraber sporun içindeyim. Önceden çamurlu sahalarda çok sıkıntılar çektik. Şimdi imkanlar daha iyi. Amacımız çocukların da kötü alışkanlıklardan uzak durması spor yapmaları."

Takımın 18 yaşında en geç oyuncusu Enis Bayrak da hocalarının güvenini boşa çıkarmayacaklarını belirterek,  "O sahadaki enerji kaynağımız. O olmadan olmaz. Sadece bizim değil tüm Trabzon'un hocası. Herkes onu sahada kıskanarak, imrenerek izliyor. Biz de ona güveniyoruz, onur duyuyoruz. Allah başımızdan eksik etmesin" ifadesini kullandı. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şerif Dede ile Hafize Nine, Futbola Geri Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement