Serik'te Cuma Pazarı Tartışmaları - Son Dakika
Yerel

Serik'te Cuma Pazarı Tartışmaları

Serik\'te Cuma Pazarı Tartışmaları

Antalya’nın Serik ilçesi’nde Cuma Pazarı’nın eski yerine taşınmasına pazarcı esnafı tepki gösterdi.

09.06.2016 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Serik ilçesi'nde Cuma Pazarı'nın eski yerine taşınmasına pazarcı esnafı tepki gösterdi.

Serik ilçesi'nde Cumhuriyet Mahallesi Üründü yolu üzerinde yapılan kapalı pazar yerine taşınan Cuma Pazarı'nın yeniden eski yeri olan Kökez Mahallesi'nde taşınacak olması pazarcı esnafının tepkisine neden oldu. Eski Cuma Pazarı yerine yapılan binanın etrafındaki sokakların yetersizliğinden yakınan Pazarcı esnafı, pazar yeri için kura çekilmesini istedi. Bir gurup pazarcı esnafın kur'asız yerleşmek istemesi üzerine çok sayıda esnaf Kaymakamlığa yürüyerek Kaymakam Rıfat Altan'dan sorunu çözmesini istedi. Kaymakam Altan'ın yetkinin Belediye sorumluluğunda olduğunu söylemesi üzerine bu kez esnaf Belediye binasına yürüdü ve Başkan Ramazan Çalık ile görüşmek istedi.

Serik Pazarcılar Odası Başkanı Erdal Çam ile beraberinde bir gurup esnaf sözcü olarak Başkan Çalık ile görüşüp yaşanan sıkıntıları anlattı. Başkan Çalık pazarın 10 Haziran 2016 Cuma günü taşınacağını ve adaletli şekilde yerleştirileceğini ifade etti. Pazarcı esnafının 15 kişi hariç kalan çoğunluğun kura çekilmesi önerisi karşısında "Başkan bir hafta önce kur'a çekilecek dedi şimdi kur'adan vazgeçildi. Bu nasıl iştir?" sorusu karşısında Başkan Çalık adaletli şekilde kura çekileceğini ifadesini tekrarladı.

Serik Pazarcılar Odası Başkanı Erdal Çam taşınma işinin Bayram sonrasına kalmasını isterken bazı esnaflar da 6 ay sona taşınılmasını önerdi. Tepkiler üzerine Başkan Çalık da "Bu iş uzadı hepimizi sıktı. Derenin üzeri kapatılacak düzenli olacak. Kura çekilecek adaletli olacak. Göç yolda düzülür, önümüzdeki haftaya daha derli toplu olur. 10 kişi de olsa taşınacak dönüşü yok. Kimsenin hakkı kaybolmayacak. Ortak yol bulunacak anket yaptırdım genel kanaate bakalım" dedi.

Başkan Çalık, daha sonra bina dışında bekleyen pazarcı esnafı ile görüştü. Görüşmenin ardından Pazarcı Esnafı olaysız şekilde Belediyeden ayrıldı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Serik'te Cuma Pazarı Tartışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement