Serik'teki Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Serik'teki Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı Devam Ediyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü'nce Serik ilçesi Kadriye Mahallesi'nde temeli atılan Atıksu Arıtma Tesisi inşaatı devam ediyor.

19.08.2015 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü'nce Serik ilçesi Kadriye Mahallesi'nde temeli atılan Atıksu Arıtma Tesisi inşaatı devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Antalya'nın özellikle sahil bölgelerinde yaşanan arıtma ve atık su sorununu bitirmek için çalışma başlatan ASAT Genel Müdürlüğü, bir yandan temeli atılan yatırımların inşaatına devam ederken diğer taraftan da yeni yatırımları hayata geçiriyor.

Serik'in Kadriye Mahallesi'nde yapımına başlanan Atıksu Arıtma Tesisinin inşaatının yüzde 50'si yapımı tamamlandı. Kadriye Mahallesi'ne yapımı süren 150 bin kişi kapasiteli arıtma tesisi, 2030 yılına kadar bölgeye hizmet verebilecek.

Üst düzey standartlarda yapılan ve 6 üniteden oluşan tesisin çıkış suyu mikro disk filtre, ultra dezenfeksiyon sistemi konularak, suyun tarımsal alanda kullanılması da sağlanacak. Avrupa Birliği standartlarında bir çıkış suyu kalitesiyle çevresinde hiçbir kirliliğe neden olmayacak tesis çevrenin ekolojik dengesini de bozmayacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Serik'teki Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement