Sermaye Piyasasında Gündem Kasım 2014 Sayısı Yayınlandı - Son Dakika
Güncel

Sermaye Piyasasında Gündem Kasım 2014 Sayısı Yayınlandı

İlhami Koç: "Vergi politikalarına ilişkin önerilerimizi yılsonuna kadar sonuçlandırmayı hedefliyoruz"

04.11.2014 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TSPB Başkanı İlhami Koç, Sermaye Piyasasında Gündem'in Kasım sayısında sermaye piyasalarının vergisel sorunlarını ve çözüm önerilerini içeren yeni Birlik raporunu değerlendirdi.

TSPB Başkanı İlhami Koç, Sermaye Piyasasında Gündem dergisinde sermaye piyasalarının gelişmesinde en önemli faktörlerden biri olan vergi politikalarına ilişkin Birlik tarafından hazırlanan ve Gelir Politikaları Genel Müdürlüğüne sunulan yeni raporu değerlendirdi. Başkan, "Vergi politikaları piyasalarımızın gelişmesinde en önemli faktörlerin başında geliyor. Birlik olarak, üyelerimizin görüş ve önerilerini dikkate alarak, "Sermaye Piyasalarımızın Vergisel Sorunları ve Çözüm Önerileri Raporumuzu" hazırladık. Raporumuzda yer alan her bir konuda alt çalışma grupları oluşturulacak ve bu çalışma grupları Maliye Bakanlığı içerisinde ilgili kişilerle doğrudan toplantılar yapacak. Bu yöntemle, bütün önerilerimizi yılsonuna kadar sonuçlandırmayı hedefliyoruz" dedi.

TSPB Başkanı, ayrıca, vergi politikalarının uzun vadeli yatırım araçlarını teşvik edici olmasını, yeni yatırım ürünlerinin yaratılmasına destek edici bir ortamın desteklenmesini, aynı dayanak varlığa dayalı yatırım araçlarında aynı vergi esaslarının uygulanmasını ve uluslararası finans merkezi olma hedefine odaklanılması gerektiğini özellikle vurguladı.

Diğer Haber Başlıklarından Seçmeler

Türkiye'nin İlk Tasarruf ve Yatırım E-eğitimlerinden "Varlıklı Geleceğin Sırrı" Ücretsiz Yayında!

TSPB bünyesinde 2012 yılından beri faaliyetlerini sürdüren Finansal Eğitim Çalışma Komitesi'nde yer alan uzmanlar tarafından hazırlanan "Varlıklı Geleceğin Sırrı" eğitimi, www.paramveben.org sitesinde ve E-nocta platformunda ücretsiz olarak kullanıma açıldı. Türkiye'nin "tasarruf ve yatırım" konusundaki ilk ücretsiz online eğitimlerinden biri olan "Varlıklı Geleceğin Sırrı", bireylere güvenli bir geleceğe sahip olmaları için yapılması gerekenleri aktarıyor. Tasarruf ve yatırım olmak üzere iki aşamadan oluşan eğitimde, "Zeynep" adlı karakterin çocukluk yaşından emekliliğe kadar uzanan hayat hikayesi anlatılıyor. Eğitime, www.paramveben.org adresinden ulaşabilirsiniz.

TSPB'nin "Varlıklı Olmanın Sırrı" Oyununa Tiyatro Ödülü!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na özel olarak Param ve Ben Çocuk Şenliği kapsamında sergilenen Varlıklı Olmanın Sırrı isimli tiyatro oyunu, 14. Direklerarası Seyirci Ödülleri'nde "Kurumlar" kategorisinde ödül almaya hak kazandı. TSPB Finansal Eğitim Çalışma Komitesi ve FODER Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Murat Ergin'in senaryosunu yazdığı ve Dr. Bülent Öner'in yönetmenliğini üstlendiği "Varlıklı Geleceğin Sırrı" isimli oyunda, Babil'in en zengin adamı Arkad'ın hikayesi üzerinden çocuklara para biriktirmenin önemi anlatılıyor. Varlıklı Geleceğin Sırrı oyununun oyuncuları arasında 2012-2014 Dönemi TSPB Başkanı Attila Köksal, Dr. İlknur Üner ve Doğan Murat Ergin yer alıyor. Ödül töreni, 16 Kasım 2014 tarihinde Bakırköy Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sermaye Piyasasında Gündem Kasım 2014 Sayısı Yayınlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aydın'da Ortaokul Öğrencileri Yemek Sonrası Hastanelik Oldu
    20:04 Aydın'da Ortaokul Öğrencileri Yemek Sonrası Hastanelik Oldu

    Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Mustafa Kiriş Ortaokulu'nda yapılan yemek etkinliği sonrası tavuk pilav yiyen 30 öğrenci rahatsızlandı ve hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından polis inceleme başlattı.

  • Tokat Merkezde Deprem Sonrası Herhangi Bir Olumsuzluk Yaşanmadı
    20:01 Tokat Merkezde Deprem Sonrası Herhangi Bir Olumsuzluk Yaşanmadı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Tokat merkezde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını açıkladı. AFAD'ın Afet Koordinasyon Merkezi'nde tüm birimlerle teyakkuz halinde olduklarını belirtti.

  • Tokat'ta meydana gelen deprem Yozgat'ta hasara yol açtı
    20:00 Tokat'ta meydana gelen deprem Yozgat'ta hasara yol açtı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem Yozgat'ta da hissedildi. Kadışehri ilçesinde ve köylerinde bazı yapılar zarar gördü, ancak can kaybı ve yaralı olmadığı belirtildi. Yelten köyünde ise 2 katlı atıl bir ev yıkıldı.

  • Uşak'ta traktör devrildi: Sürücü hayatını kaybetti, eşi ağır yaralandı
    19:59 Uşak'ta traktör devrildi: Sürücü hayatını kaybetti, eşi ağır yaralandı

    Uşak'ın Sivaslı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Mustafa Vural idaresindeki traktör şarampole devrildi. Kazada sürücü hayatını kaybederken, eşi Fatma Vural ağır yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

  • Hakkari Çukurca'da Temizlik Çalışması Başlatıldı
    19:59 Hakkari Çukurca'da Temizlik Çalışması Başlatıldı

    Hakkari'nin Çukurca ilçesinde havanın ısınmasıyla birlikte temizlik çalışması başlatıldı. Belediye Başkanı Nazmi Demir, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Çınar Çiftçi, belediye çalışanları, vatandaşlar ve gönüllü gençler, cadde ve sokaklarda çöp topladı. Çalışmaların devam edeceğini belirten Demir, destek verenlere teşekkür ederek, amacın Çukurca'yı daha temiz ve yaşanabilir hale getirmek olduğunu söyledi.


Advertisement