Serpme Ağ ile Avlanan İki Kişi Yakalandı - Son Dakika
Yerel

Serpme Ağ ile Avlanan İki Kişi Yakalandı

Serpme Ağ ile Avlanan İki Kişi Yakalandı

Kumluca'daki Alakır Çayı'nda, iç sularda kullanımı yasak olan serpme ağ ile balık avladıkları tespit edilen iki kişi hakkında cezai işlem uygulandı.

14.08.2014 09:59  Güncelleme: 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alakır Çayı ve Göksu Deresi'nde rutin kontrollerini sürdüren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri, serpme ağla balık avlandığını tespit etti. Ekipler, S.A. (43) ve S.K. (57) hakkında 959 lira cezai işlem uyguladı. Serpme ağlara da el konuldu. Canlı yakalanan balıklar, ekipler tarafından tekrar suya bırakıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Adem Aydın, yaptığı açıklamada, iç sularda serpme tabir edilen yöntemle balık avlamanın yasak olduğunu hatırlattı.

Kaçak yöntemlerle balık avlayan kişilerin idari para cezasının yanı sıra adli makamlara da sevk edildiğini vurgulayan Aydın, şöyle konuştu:

"İç sularımızda, derelerde her türlü ağ atarak, serpme yöntemiyle balık avlamak yasak. Bu konuda bizler sürekli denetimler gerçekleştiriyoruz. Ancak vatandaşlarımız da bu yöntemlerle kaçak avlanan kişileri kolluk kuvvetlerine, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine ihbar edebilirler."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Serpme Ağ ile Avlanan İki Kişi Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement