Sert Kabuklu Meyve Ezme ve İşleme Tesisinin Temeli Atıldı - Son Dakika
Yerel

Sert Kabuklu Meyve Ezme ve İşleme Tesisinin Temeli Atıldı

Sert Kabuklu Meyve Ezme ve İşleme Tesisinin Temeli Atıldı

Adıyaman’ın Kahta İlçesinde Tarım Kredi Kooperatifi tarafından 7 milyon 900 bin TL’ye mal olacak sert kabuklu meyve ezme ve işleme tesisinin temeli atıldı.

25.03.2017 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'ın Kahta İlçesinde Tarım Kredi Kooperatifi tarafından 7 milyon 900 bin TL'ye mal olacak sert kabuklu meyve ezme ve işleme tesisinin temeli atıldı.

Kahta Organize Sanayi Bölgesinde 16 bin 500 metrekarelik alan üzerine atılan sert kabuklu meyve ezme ve işleme tesisin temel atma töreni gerçekleştirildi. TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Haci Taştan, kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Adıyaman il Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan, Adıyaman'ın 39 bin dekar ile Türkiye'nin en büyük adem alanına sahip olduğunu kaydederek, "Diyabet hastalıklarında çok ciddi bir etkiye sahip olan badem, aynı zamanda kansere de karşı büyük bir ilaçtır. Günlük olarak 60-70 gram tüketildiğinde yetişkin bir insanın E vitaminin tamamını, 100 gram olarak tüketildiğinde de bir insanın protein ihtiyacının yüzde 2'sini karşılamaktadır. Badem son yıllarda ciddi miktarda tüketimi artan bir üründür. Ülkemiz badem üretimi sıralamasında 6. sıradadır. İlimize baktığımız zaman 39 bin dekar ile Türkiye'de en büyük üretim alanına sahiptir. Üretim miktarı bakımından ise 12. sıradayız. Badem alanlarının son dönemlerde tesis edilmiş olması ve bahçelerimizin küçük olmasından ötürü 12. sıradayız. İnşallah bundan sonraki süreçte üretim alanında birinci konuma gelmeyi hedefliyoruz" dedi.

Kaymakam Ahmet Gazi Kaya, Adıyaman'ın badem diyarı olduğunu belirterek "Bugün OSB'mizde çok ciddi bir yatırımın temelleri atılıyor. Burası bir badem bir diyarı. Şuanda Adıyaman OSB'den sonra Kahta OSB en güçlü ve en hızlı büyüyen sanayi bölgemiz. Kahta OSB'miz 6. Bölgeye alınmasıyla beraber daha da büyüyeceğine inanıyorum" dedi.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ise konuşmasında, AK Parti iktidarı öncesi ilçede küçük sanayi sitesinin dahi olmadığını belirterek, "AK Parti iktidarı ile sorunların teker teker çözüme kavuştu. Kahta'mızı en güzel şekilde yaşanabilir bir şehir haline getirebilmek için çalışıyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından dualar eşliğinde kurban kesildi. Kurban kesiminin ardından ilk harç dökülmesiyle birlikte tören sona erdi.

Programın ardından TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Organize Sanayi Bölgesini ziyaret ederek iş damlarına yeni teşvik paketi hakkında bilgi verdi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sert Kabuklu Meyve Ezme ve İşleme Tesisinin Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement