Sertarikzade Kültür Merkezi'nde Minyatür Dersleri - Son Dakika
Güncel

Sertarikzade Kültür Merkezi'nde Minyatür Dersleri

Belediyenin Caferpaşa ve Sertarikzade Kültür merkezlerinde uzman eğitmenler tarafından birçok dalda eğitimler veriliyor.

11.12.2014 10:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eyüp Belediyesi Kültür Sanat merkezlerinde düzenlenen geleneksel el sanatları kursları büyük ilgi görüyor.

Sertarikzade Kültür Merkezi'nde haftasonları Cuma ve Cumartesi günleri 10:00-15:30 saatleri arasında düzenlenen minyatür kurslarına her yaştan Eyüplü büyük ilgi gösteriyor.

Minyatür sanatçısı, akademisyen Taner Alakuş'un danışmanlığında Leyla Kara'nın verdiği minyatür kurslarına devam eden Eyüplüler, ürettikleri eserlerini yılsonunda Belediyede açılan sergide sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

Türk minyatür sanatıyla ilgili birçok sergi açan, 1995, 2003 ve 2005 yıllarında Kültür Bakanlığı Devlet Türk Süsleme Sanatları Minyatür Yarışması'nda birinci olan Alakuş, Eyüp'teki kültür merkezlerinde verilen minyatür ve diğer geleneksel el sanatları kurslarının diğer ilçelerde de yaygınlaşmasını arzu ettiklerini söyledi.

Geleneksel Türk sanatlarından biri olan "minyatür", 8. ve 9. yy'a ait olan ve Uygur merkezlerinden günümüze gelmiş olan en önemli Türk sanatı örneklerinden biri.

Nakkaşlar (minyatürcü) tarafından, kağıt, parşömen, fildişi gibi nesnelerin üzerine boya ve yaldızla süsleme şeklinde yapılan sanat, yerini yavaş yavaş yerini çağdaş resme bırakmaya başlasa da özellikle Belediyelerin açtığı kurslar, İSMEK vb. kurslarla yaygınlaşmaya başladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sertarikzade Kültür Merkezi'nde Minyatür Dersleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement