Sertifikalı Cankurtaran Timleri Göreve Başladı - Son Dakika
Yerel

Sertifikalı Cankurtaran Timleri Göreve Başladı

Sertifikalı Cankurtaran Timleri Göreve Başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli sahillerinde cankurtaranlık yapacak ekibe uluslararası standartlarda eğitim verdi.

11.06.2014 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli sahillerinde cankurtaranlık yapacak ekibe uluslararası standartlarda eğitim verdi.

Yaz sezonunda Kocaeli sahillerinde boğulma vakalarına karşı cankurtaranlık hizmeti verecek olan ekiplere, Kocaeli İtfaiyesi tarafından sertifikalı eğitim verildi. Eğitimler Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu kriterlerine ve Uluslararası ILS standartlarına uygun olarak gerçekleşti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından verilen eğitim sonunda başarılı olanlara sertifikaları verildi. 110 kişiden oluşan sahil cankurtaran timleri, bu yıl da Kocaeli'nin sahillerinde olası boğulma vakalarına karşı aktif görev alacak.

İtfaiye Dairesi AFKOM Şube Müdürlüğü'nce koordine edilen sahil cankurtaranlık hizmeti, profesyonel İtfaiyecilerle birlikte gönüllü itfaiyeciler, AFAD Müdürlüğü, Büyükşehir Zabıta Güvenlik Şube Müdürlüğü gibi resmi kurumların yanı sıra AKUT, Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG) gibi sivil toplum kuruluşları ile Deniz Yıldızları Sualtı ve Suüstü Sporları Kulübü, Yeditepe Üniversitesi Arama ve Kurtarma Kulübü (YÜDAK) ve ASYA Arama Kurtarma kulübü gibi kulüplerle işbirliği içinde yürütülüyor.

İlk olarak 2005 yılı yaz sezonunda yalnızca hafta sonları ve kısıtlı bir bölgede başlanan sahil cankurtaranlık hizmeti, vatandaşlarımızın takdirini kazanarak, 8 ayrı yerde ve tam zamanlı hizmete dönüştürüldü ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenli hizmetleri arasına girdi. Sahil cankurtaranlık hizmeti Karadeniz kıyılarında Bağırganlı, Seyrek, Sarısu, Kumcağız ve Cebeci mevkiindeki plajlarda, Darıca plajında ve Karamürsel Altınkemer plajı ile Ereğli Kumyalı plajında veriliyor.

İtfaiye Dairesi Başkanlığı, vatandaşlarımızın, bir kısmında Mavi Bayrak da olan ve cankurtaranlık hizmeti verilmekte olan bu plajlardan başka yerlerde denize girmelerinin tehlikeli ve yasak olduğu konusuna dikkat çekiyor. Bu yıl deniz sahillerimizde verilecek olan cankurtaranlık hizmeti 7 Haziran Cumartesi günü KOSKEM'de düzenlenen törenin ardından başladı. Ekipler sahillerde 15 Eylül tarihine kadar hizmet verecek. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sertifikalı Cankurtaran Timleri Göreve Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement