Sertifikalı Çobanlar Geliyor - Son Dakika
Güncel

Sertifikalı Çobanlar Geliyor

Adıyaman'da düzenlenen "Sürü Yönetimi Eğitimi" kursuna katılan 46 hayvan yetiştiricisi ve çoban eğitimlerini tamamladı Kurslarda teorik ve uygulamalı eğitim alan kursiyerlerden yapılacak sınavda başarılı olanlara sertifika verilecek.

07.04.2014 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Sürü Yönetimi Eğitimi" kursuna katılan 46 hayvan yetiştiricisi ve çoban eğitimlerini tamamladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, Bahçecik Mahallesi'deki binada verilen eğitimin son günü olması nedeniyle sertifikalı çoban adaylarıyla bir araya geldi. Alan, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kent genelinde iki yerde kurs düzenlediklerini söyledi.

Kurslarda teorik ve uygulamalı olarak 120 saat eğitim verildiğini belirten Alan, "Özelikle ülkemizde küçükbaş hayvancılığın artmasıyla sürü yöneticiliği konusunda kalifiye elamana ciddi anlamda ihtiyaç duyulmaya başlandı. İnşallah bu eğitimlerle sürülerin yönetimi daha eğitimli çobanlar tarafından yapılacak ve hayvancılık sektöründe daha iyi yere geleceğiz" dedi.

Köyden kentlere göçün devam ettiği sürece eğitimli çobanlara ihtiyaç duyulacağını vurgulayan Alan, bu ihtiyacı gidermek için 500 küçükbaş üzeri hayvan yetiştiren yetiştiricilere sertifikalı çoban çalıştırmaları şartıyla Bakanlık tarafından 8 bin lira hibe verileceğini ifade etti.

Kursa önlisans mezunları alınacak

Eskiden kimsenin çobanlara kız vermediğini, bu yüzden kimsenin çobanlık yapmadığını anımsatan Alan, "Bundan dolayı da hayvan besleyenler zor durumdaydı. Bu şekilde verilen destekle birlikte sürü yöneticiliği gerçekten daha kıymetlenecek. Gelecek yıldan itibaren önlisans mezunu olanlar bu sertifikayı alabilecekler. Bu yıl kursa katılanlar bu açıdan şanslılar" diye konuştu.

Eğitmenlerden veteriner hekim Hakan Baybatmaz da kursiyerlere hayvanlarla ilgili en son teknolojik gelişmeler, sağım teknikleri, hayvan hastalıkları ve tedavi yöntemleri gibi birçok konuda eğitim verdiklerin belirtti.

Hayvan yetiştiricisi Ahmet Keleş ise yetkililere teşekkür ederek, "Bu mesleği dedelerimizden beri yapıyoruz. Yani ne kadar bu işi yapmışsak da acemi sayılırız. Devlet bize bu imkanı verdi, sertifika alacağız, sigortamız olacak" dedi.

Eğitimi tamamlayan kursiyerlere, girecekleri sınavın ardından başarılı olmaları halinde sertifikalarının verileceği bildirildi. - Adıyaman

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sertifikalı Çobanlar Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement