Servisçilerden Korsan Tepkisi - Son Dakika
Yerel

Servisçilerden Korsan Tepkisi

Servisçilerden Korsan Tepkisi

Edirne Umum Servis Araçları İşletmecileri Odasına bağlı, S plakalı servis aracı işletmecileri, korsan servis taşımacılığı yapanlara karşı konvoy oluşturarak tepki gösterdi.

14.03.2014 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Umum Servis Araçları İşletmecileri Odasına bağlı, S plakalı servis aracı işletmecileri, korsan servis taşımacılığı yapanlara karşı konvoy oluşturarak tepki gösterdi. Grup, konvoyun ardından basın açıklaması yaptı.

Edirne Umum Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Nezahattin Erçetin, Olin kavşağında 299 S plakalı servis aracı işletmecisi adına okuduğu basın açıklamasında Edirne'de son günlerde başka illerden gelen korsan servis araçlarının yasal olmayan, belgesiz ve yetkisiz olarak ihalelere girerek taşımacılık yaptığını ifade etti. 299 S plakalı servis aracı işletmecileri olarak, evlerine ekmeği servis şoförlüğü yaprak götürdüklerini dile getiren Erçetin, "Bu devlete vergi, SSK, Bağ-Kur ödemekteyiz. Ancak son zamanlarda ilimizde yasal olmayan belgesiz ve yetkisiz olarak başka illerden gelen firmalar korsan olarak servis ihalelerine girerek servis taşımacılığı yapmaktadırlar. Yetkililere yaptığım a tüm müracaatlar karşılık bulmamaktadır" dedi.

Erçetin "Bizler her türlü belgemizi aldığımız halde, bugün 4 adet servis aracımız sadece belediye güzergah izin belgesi almadığı için 2 bin 184 TL para cezası ve 60 gün araç trafikten men edilmiştir. ve bu arkadaşlarımız evine ekmek götüremez hale gelmiştir. Belediye servis yönetmeliğinde belirtildiği gibi mücavir alan sınırları içinde S plakalı araçlar ile servis taşımacılığı yapılması gerekirken bazı firmalar normal plakaya tescil araçlar ile belediyeden hiçbir belgesi olmadan servis taşımacılığı yaptığı halde hiç bir işlem uygulanmamakta hatta bunlara göz yumularak haklarımız gasp edilmektedir. Bu hak gasbını yapan firmalar kim veya kimler tarafından korunmakta, esnafımız mağdur edilmektedir. Edirne halkı, burada sizlere büyük görev düşmekte servislere emanet ettiğiniz çocuklarınızı, eşlerinizi bu işi yetkili olarak yapan kişilere emanet ediniz. Korsan olarak yapanlara taşıtmayınız. Bizler servisçi esnafı olarak başta Valimiz, Emniyet Müdürümüz ve diğer yetkililerimizden bu hak gasbını durdurulmasını korsan servislere izin verilmemesini talep etmekteyiz" diyerek sözlerine son verdi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Servisçilerden Korsan Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement