SES: Eleman Değiliz, Hemşireyiz - Son Dakika
Güncel

SES: Eleman Değiliz, Hemşireyiz

SES: Eleman Değiliz, Hemşireyiz

Hemşirelerin mali ve özlük haklarına sahip olması gerektiğini belirten SES Şanlıurfa Şubesi Eşbaşkanı Ruken Kılınç, hemşirelerin büyük sorunlarla yüz yüze olduğunu söyledi.

13.05.2016 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şanlıurfa Şubesi Hemşireler Günüyle ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. SES Şanlıurfa Şubesi Eşbaşkanı Ruken Kılınç sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde ve sürekliliğinin sağlanmasında oldukça önemli bir yeri olan ebe ve hemşireler, sağlık hizmetlerinin ticarileşmesi ve sağlık sisteminin bu dönüşüme paralel olarak yapılandırılması nedeniyle önemli sorunlar yaşamakta olduğunu söyledi.
Kılınç, " Türkiye'de halka sunulan sağlık hizmetinin niteliği açısından ebe ve hemşirelerin sorunları artık daha fazla göz ardı edilemeyecek bir noktaya gelmiş bulunmaktadır. Öncelikle, sağlıkta dönüşüm programı ile yaygınlaştırılan güvencesizlik sonucunda aynı okulu bitiren, aynı işi yapan, aynı unvana sahip kişilerin farklı özlük ve mali haklara sahip olması kesinlikle kabul edilir bir durum değildir. Hükümet tarafından hazırlanan fiili hizmet süresi zammına ilişkin tasarıda nöbet tutmayan sağlık çalışanlarının fiili hizmet süresi hakkından yararlanamayacağı belirtilmektedir. Fiili hizmet süresi zammının tutulan nöbete endeksli olması ve riskli birimleri dikkate almaması hükümetin bu çalışmayı ne kadar yüzeysel ele aldığını açıkça ortaya koymaktadır. Sağlık hizmeti sunulan tüm alanlarda hemşirelik mesleğinin 'ağır ve tehlikeli işler' kapsamına alınarak derhal harekete geçilmesi gerekmektedir" dedi. (Kaynak: Gazeteipekyol)

ÇALIŞMA KOŞULLARI
Hemşirelerin çalışma koşullarını eleştiren Kılınç, son olarak şunları kaydetti: "Hemşireler olarak; hastanelerde ve birinci basamak sağlık hizmetleri alanında iş ve gelir güvencesizliği, uzun süreli çalışma, yoğun nöbetler, angarya, düşük ücret ve riskli çalışma koşulları, performans, zor ve gereksiz karmaşık görevler, yetersiz dinlenme araları neoliberal toplam kalite yönetimi anlayışı ve emekliliğe yansımayan ek ödemeler gibi sorunlar ile yüz yüzeyiz. Bu tablo, sağlık hizmetinin her şeyden önce bir ekip hizmeti olduğunu yok sayan ve sağlığı metalaştırmaya çalışan bir anlayışın ürünüdür.
Çalışma koşullarımız sadece bizim sağlığımızı değil hastaların sağlığını da olumsuz yönde etkilemektedir." (Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel SES: Eleman Değiliz, Hemşireyiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement