SES, Parkometreye Tepki Gösterdi - Son Dakika
Güncel

SES, Parkometreye Tepki Gösterdi

SES, Parkometreye Tepki Gösterdi

SES Şanlıurfa Şubesi üyeleri Harran Üniversitesi Araştırma Hastanesi önüne belediye tarafından başlatılan parkometre uygulamasına tepki gösterdi.

19.12.2014 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şanlıurfa Şubesi Üyeleri Harran Üniversitesi Eğitim ve Uygulama Hastanesi önünde son günlerin çok tartışılan parkometre uygulamasına tepki gösterdi.

Hastane önünde bir araya gelen sendika üyeleri basın açıklaması yapıp uygulamayı protesto etti. Grup adına basın açıklaması yapan SES Şanlıurfa Şube Eş Başkanı Reşat Doğan, nöbeti olan sağlık çalışanlarının günlük 10 TL otopark ücreti ödemek zorunda kaldıklarını belirtti.

Doğan, "Hayatın her alanında özelleştirmeler hız kesmeden devam ermektedir. Sağlıktan eğitime elektrikten doğalgaza ulaşımdan iletişime kadar hayatımızın her noktası özelleştirildi. Bu alanların hepsi özelleştirmeyle birlikte paralı hale geldi. Ancak sermaye ve iktidar bunlarla yetinmemektedir. Mümkün olsa içtiğimiz suyu soluduğumuz havayı ve yaşadığımız yaşamı da özelleştirip sermayedarların karı haline getirecekler. İlimizde önce ana caddeler üzerinde araç park edenlerden otopark adı altında para kesilmeye başlandı. Yerel seçimlerden sonra bu uygulama giderek yaygınlaştırıldı. O kadar yaygınlaştı ki çalıştığımız iş yerinin önü oturduğumuz evin önü otopark muamelesi görüp paralı hale gelmektedir" diye konuştu.

AYLIK 300 OTOPARK ÜCRETİ

Parkometre uygulamasının hastanelerin önünü de kapsayacak şekilde genişletildiğini belirten Doğan, bu uygulamayla hem hastanede çalışan çalışanların hem de hastaneye gelen hasta ve yakınları için ciddi bir masraf anlamına geldiğini söyledi. Doğan, "Harran Üniversitesi Eğitim ve Uygulama Hastanesinde yıllardır olan park sorunu bu uygulama ile yeni bir boyut kazanmıştır. Nöbetin 24 saat normal mesainin 8 saat olduğu bir yerde günlük en az 10 TL aylık 300 TL otopark ücreti ödemek zorunda olan sağlık çalışanlarının bu mağduriyetinin bir an önce sona erdirilmesi gerekmektedir. Acil servise hastasını getiren halkımız hem aracını park edecek bir yer bulamamakta hem de bulduğu park yeri için haraç gibi bir ücret ödemek zorunda kalmaktadır. Yıllar önce büyük illerde sokak mafyasının elinden çekilen çile şimdi belediye çalışanları tarafından halkımıza yaşatılmaktadır. Buradan hem hastane yöneticilerine hem de büyükşehir belediyesine sesleniyoruz. Halkımızın ve sağlık çalışanlarının bu mağduriyetinin sona ermesi için bu uygulamaya derhal son vermeye çağırıyoruz. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası olarak bu uygulamanın kaldırılması için hukuki süreci başlatacağımızı bildiriyoruz. Tüm halkımızı ve sağlık emekçilerini bu uygulamaya karşı sivil itiatsizlik eylemi olarak ödeme yapmamaya davet ediyoruz" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel SES, Parkometreye Tepki Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement