Sesler Tiyatrosu Boğaziçi Üniversitesi'nde - Son Dakika
Güncel

Sesler Tiyatrosu Boğaziçi Üniversitesi'nde

Genç kuşak bestecilerden Juliana Hodkinson, bir dizi konserle müzikseverlerle buluşuyor.

12.04.2014 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genç kuşak bestecilerden Juliana Hodkinson, bir dizi konserle müzikseverlerle buluşuyor. Klasik çalgıların yanı sıra oyuncak, tüy, yaprak, cam, porselen ve daha birçok objeden beslenerek geniş bir yelpazede üretimler gerçekleştiren Hodkinson, müziğe yeni bir yaklaşım sunuyor.

Oda müziğinden sahne performanslarına, elektro-akustik müzikten orkestra bestelerine uzanan, çoğu zaman teatral ve görsel öğeleri bir arada sunan Hodkinson, müzisyenleri bir sesler tiyatrosunun peşine düşmeye yönlendirirken, dönüşümlü karşıtlık ve kaynaşma anlarının heterojen öğelerini bir araya getiriyor.

Boğaziçi Üniversitesi'nin 150. yıl kutlamaları kapsamında başlattığı "Boğaziçi Chronicles" programının Nisan ayındaki konuğu olan Juliana Hodkinson, ay boyunca bir dizi etkinlikle müzikseverlerin karşısına çıkıyor.

Boğaziçi Üniversitesi'nde bulunacağı süre içerisinde atölye çalışmalarının yanı sıra konserler verecek olan Juliana Hodkinson, pek çok kültürden müziği bir araya getirerek müziğe yeni bir yaklaşım sunuyor.

Juliana Hodkinson'dan Çağdaş Müzik Dinletisi

Hodkinson'ın konserlerinin ilki Boğaziçi Üniversitesi ALH Klasik Müzik Konserleri kapsamında 14 Nisan Pazartesi günü 19:30'da, Albert Long Hall'de gerçekleştirilecek. Hodkinson bu konserinde üç filmin - Herz Frank'ın Ten Minutes Older (1978), Anja Struck'un Allerleirauh (2004) ve Germaine Dulac'ın La coquille et le clergman (1928) - duysal yorumlarının yanı sıra, görsel sanatçı Joachim Koester ile işbirliği içinde gerçekleştirdiği 'I greet you a thousand times (2005)' orkestra filminin yepyeni elektronik bir uyarlamasını solo olarak sunacak.

16-19 Nisan tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü'yle atölye çalışmaları yapacak olan Hodkinson, Danimarka'nın en yenilikçi ve deneysel müzik ve sanat topluluğu SCENATET üyelerinin de katılımıyla 'Bestecilik Edimi Olarak Müzik Tiyatrosu' eğitimlerine katılacak. 19 Nisan Cumartesi saat 19.30, Albert Long Hall'de Danimarkalı Müzik Topluluğu SCENATET, Juliana Hodkinson yapıtlarını yorumlayacak. Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü işbirliğiyle hayata geçirilecek konserin ilk bölümü, Hodkinson'un 1999'dan bu yana ürettiği, 'Why linger you trembling in your shell?, When the wind blows, Harriet's song' gibi çoğunlukla akustik eserlerinden oluşuyor. İkinci bölümde ise, Mart 2014'te Berlin MaerzMusik'te prömiyeri yapılan yeni elektro-akustik enstrümental-tiyatro eseri Angel View sunulacak.

Juliana Horkinson Boğaziçi Chronicles sürecinde ayrıca 22 Nisan Salı günü 17:15'te, MSGSÜ Devlet Konservatuarı'nda düzenlenen Besteciler Forumu kapsamında "Ses-Sessizlik-Tiyatro: Sanat Manifestosu" başlıklı bir seminer de verecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sesler Tiyatrosu Boğaziçi Üniversitesi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement