''Sessiz Çığlık'' ''Kadına Şiddet"e Dikkat Çekiyor - Son Dakika
Güncel

''Sessiz Çığlık'' ''Kadına Şiddet"e Dikkat Çekiyor

\'\'Sessiz Çığlık\'\' \'\'Kadına Şiddet"e Dikkat Çekiyor

Sessiz Çığlık; 18 Mart günü Ortaköy Afife Jale Sahnesi'nde seyircisiyle buluşacak.

17.03.2015 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sessiz Çığlık; yaşadıkları şiddetten kaçıp kadın sığınma evine yerleşen değişik kültürlerden kadınların, geçmişin açtığı yaraların kapanması için verdikleri mücadelelerini ve yaşadığı şiddetten kaçarak sığındığı bu evden hayata tutunarak çıkmış bir kadının kendilerine öncülük etmesini anlatıyor.

Sezonun en iyi çıkış yapan tiyatro ödülü ''Sessiz Çığlık''

Tevfik Yapıcı'nın yazıp yönettiği ve Kaktüs Kabare tarafından sahnelenen; Doğa Kolejleri tarafından "Sezonun En İyi Çıkış Yapan Oyunu Ödülü" ve Zerev Vakfı tarafından "Yılın En İyi Tiyatro Oyunu Ödülü" ile onurlandırılan iki perdelik ''Sessiz Çığlık'' adlı oyunda ünlü ekran yüzü Ece Pirim, yılların tiyatro ve sinema sanatçısı Tevfik Yapıcı ve Ortans Kıvanç, Aynur Ayaz, Nilay Toprak, Ceren Bayir, Seçil Toprak, Hasan Yıldırım, Aylin Altunkaya ve Ali Erkut Taş rol alıyor.

"Şiddet görenlerin gerçekleri Tiyatro sahnesinde"

Şiddetin, toplumun kanayan bir yarası olarak sürekli arttığı bu dönemde, yaraları sarmaya dair bir oyun olan 'Sessiz Çığlık' seyirci ile buluşuyor. Yaşamın içerisinde, şiddet görmüş kadınların yaşadığı trajik olaylara dikkat çeken oyunda seyirci, vicdani bir sorgulamaya yöneliyor ve şiddetin kadınlarda açtığı yaralarla yüzleşiyor…

''Görmek istemedikleriyle yüzleşecekler''

Oyunun yazarı Tevfik Yapıcı oyunla ilgili; ''Tiyatro toplumun bir yansımasıdır. İzleyicinin karşısına çıkıldığında sadece keyifle zaman geçirmek değil bazı gerçeklerle yüzleşmelerini sağlamak da amaçlanmalıdır. Sessiz Çığlık böyle bir oyun. Ancak oyunumuzda, geçmişe üzülmek gelecekten zaman çalmaktır diyoruz… bu yüzden yaraları sarmak ve hayata tutunmak için mücadele vermeliyiz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ''Sessiz Çığlık'' ''Kadına Şiddet'e Dikkat Çekiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement