"SESSİZ Çığlık" Kadına Şiddete Dikkat Çekti - Son Dakika
Güncel

"SESSİZ Çığlık" Kadına Şiddete Dikkat Çekti

"SESSİZ Çığlık" Kadına Şiddete Dikkat Çekti

"Sessiz Çığlık" isimli tiyatro oyunu, Dünya Emekçi Kadınlar Günü arifesinde Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkez'inde sahnelendi.

07.03.2015 09:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beylikdüzü'nde önemli bir toplumsal soruna dikkat çekildi. Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde sahnelenen Tevfik Yapıcı'nın yazıp yönettiği Sessiz Çığlık adlı tiyatro oyunu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesi son dönemin çok tartışılan konusu kadına şiddeti işledi.

Oyunda, geç saatte sığınma evine gelen bir kadının başından geçenler gözler önüne serildi. Kadın sığınma evindeki diğer kadınlar ise anlatılanlardan kendileri ile ilgili ortak bir yön buldu. Kadınların her birinin uğradıkları şiddet hikayeleri acıklı görüntülere sebep oldu. İzleyicilere empati kurma olanağı da tanıyan oyun, aynı zamanda bazı gerçekleri sorgulamaya da itiyor. Sessiz Çığlık sadece kadın konuk evinde kalan kadınların değil çalışan bir erkeğin de eşinden gördüğü şiddeti anlatıyor.

Dram ağırlıklı, her karakteri özel bir kişilik taşıyan eve iki perdeden oluşan tiyatro oyununun kadrosunda Ece Pirim, Tevfik Yapıcı, Ortans Kıvanç, Hasan Yıldırım, Aynur Ayaz, Ali Erkut Taş, Nilay Toprak, Aylin Altunay, Ceren Bayir, Seçil Toprak gibi önemli oyuncular yer alıyor. Oyunun sonunda oyuncuları tebrik eden Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Emel Turan, son günlerde kadına şiddetin acımasız hal aldığını ve arttığını dile getirerek "Kadına şiddet artık bir son bulmalı; kadına şiddete hayır" dedi ve ekibe çiçek taktim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'SESSİZ Çığlık' Kadına Şiddete Dikkat Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement