Sessizler Dünyasında 'Çifte Vahşetin' Sırrı Aydınlandı (2) - Son Dakika
Güncel

Sessizler Dünyasında 'Çifte Vahşetin' Sırrı Aydınlandı (2)

Sessizler Dünyasında \'Çifte Vahşetin\' Sırrı Aydınlandı (2)

Daha ÖNCE DE YANLARINA GELMİŞ Sessizler dünyasında çifte vahşetin şüphelilerinden sağır ve dilsiz Selda K. ile kızı Saadet K.'nin işaret dili tercümanı eşliğinde verdikleri ifadelerinde, cesedin İzmir'in Seferihisar İlçesi'nden kaybolan sağır ve dilsiz Emine Girginer'e ait olduğunu belirtti.

27.02.2015 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Daha ÖNCE DE YANLARINA GELMİŞ

Sessizler dünyasında çifte vahşetin şüphelilerinden sağır ve dilsiz Selda K. ile kızı Saadet K.'nin işaret dili tercümanı eşliğinde verdikleri ifadelerinde, cesedin İzmir'in Seferihisar İlçesi'nden kaybolan sağır ve dilsiz Emine Girginer'e ait olduğunu belirtti.

Emine Girginer'in yaklaşık 8 ay önce evinden kaçıp Selda K. ve kızı Saadet K.'nın yanına geldiği ileri sürüldü. Bir süre sonra ailesi tarafından bulunup evlerine götürülen genç kızın kısa süre önce tekrar Akhisar'a, gelip anne- kızla kalığı ileri sürüldü.

Son olarak Emine Girginer'in geçen cumartesi günü ailesiyle Seferihisar'daki evinde doğum gününü kutladığı, bir gün sonra da ortadan kaybolduğu öğrenildi.

BABASI İNANMAK İSTEMİYOR

Henüz DNA sunucu alınamazken, ESHOT'tan emekli olduktan sonra inşaat işleri yapmaya başlayan Emine'nin babası babası Mahmut Girginer, kızının Akhisar'da cesedi bulunan kişi olmadığını savundu. DHA muhabirinin telefonla konuştuğu Mahmut Girginer'in kızının kayıp olduğunu, ancak öldüğüne inanmadığını söyledi. Girginer Adli Tıp Kurumu'ndan DNA sonucu gelmeden de fikrini değiştirmeyeceğini dile getirdi. Gazetecilerle görüşmeyi kabul etmeyen Girginer gerek duyulması halinde yalnızca savcıya ifade vereceğini söyledi.

Ailenin Seferihisar İlçesi'ndeki komşusu Mustafa Donat, "Ben geçen hafta sonu kızı gördüm. Ben kayıp haberini bir kaç gün önce aldım. Umarım aldığımız haberler doğru değildir" diye konuştu. Bu sırada Donat'ın konuşmasına komşuları tepki gösterdi.

Bu arada, Ankara'dan da 3 kişilik bir ekibin İzmir Adli Tıp Kurumu'na gelip, yüzde 90'ı yanmış halde olan cesetten incelenmek üzere parça aldığı öğrenildi.

DENİZLİ'DE YAKALANDI

Şüpheli Selda K.'nın, olayla ilgili iki gündür aranan oğlu 19 yaşındaki oğlu Selim Burak K. Denizli'de yakalandı.

Gözaltına alınan işitme ve konuşma engelli Selim Burak K.'nin, Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirilmek üzere yola çıkarıldığı öğrenildi.

KOMŞULARI NE DİYOR

Bu arada Selda K. ile kızı Saadet K.'nin, çifte cinayetin şüphelisi olarak gözaltına alınmaları, oturdukları mahalle sakinlerini şoke etti. Uzun yıllardır aynı adreste oturan ailenin, sağır ve dilsiz olmalarından dolayı, komşularıyla genel olarak ilişkilerinin zayıf, eve ziyaretlerinin pek olmadığı öğrenildi. Anne ve kızın gözaltına alındığı haberlerini duyan komşuları, önce şoke olduklarını, ardından ise korkuya kapıldıklarını anlattı, "Katillerde uzun yıllardır, yan yana yaşamışız" diye tepki gösterdiler.

Saadet K.'nin içine kapanık bir ruh halinin olduğunu da ifade eden komşuları, anne Selda K.'nin ise pozitif bir kişiliğe sahip olduğunu, evlerine gitmese de yolda karşılaştığı zaman onlara şaka yaptığı, kendince taklitlerde bulunduğunu da söyledi.

Mahalle sakinlerinden Gülten Bedel ise "Evlerine kapandıkları zaman dışarıya çıkmazlardı. Bizler de onları o zamanlar göremezdik. Sadece yolda görürdük, o zaman da iyi anlaşırdık. Kimseye bir zararlarının olabileceğini düşünmemiştik. Çünkü, sağır ve dilsiz olduklarından dikkat çekmemek için, bizim buradaki sokak düğünlerine, sünnetlere bile katılmazlardı. Akşam polisler, evlerine gelince şaşırdık. Günlerce merak ettiğimiz bir olaydı yakılan kız olayı. Kızı öldürüp yakanların bunlar olduğunu öğrendiğimiz de ise, büyük şaşkınlık yaşadık. Bunlardan öyle bir olay hiç beklemezdim" dedi.

Sağır ve dilsiz anne ile kızın, katil zanlısı olduklarının ortaya çıkması, yaşamlarına yönelik merakları da artırdı. Ailenin, vakitlerini genel olarak evde geçirdikleri, maddi durumlarının ise iyi olmadığı belirtildi. Ailenin anne Selda K.'nin, evde ördüğü örgüler ile diktiği penyeleri satarak geçimini sağladığı öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sessizler Dünyasında 'Çifte Vahşetin' Sırrı Aydınlandı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement