SEU Eylül'de Döneminde Yeni Kampüsünü Hizmete Açıyor - Son Dakika
Yerel

SEU Eylül'de Döneminde Yeni Kampüsünü Hizmete Açıyor

SEU Eylül\'de Döneminde Yeni Kampüsünü Hizmete Açıyor

Geçen yıl eğitim-öğretime başlayan Diyarbakır'ın ilk ve tek vakıf üniversitesi Selahaddin Eyyubi, hızlı adımlarla büyüyor.

03.07.2015 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Selahaddin Eyyubi Üniversitesi (SEU) geleneksel iftar sofrasında bu sefer Diyarbakır'daki medya çalışanlarıyla bir araya geldi. Rektörlük binasındaki iftar programına Diyarbakırlı gazeteciler yoğun ilgi gösterdi. Samimi bir atmosferde geçen iftar yemeğinin ardından SEU Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan, konuklara üniversite çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

İlk yılda 5 program ve 359 öğrenciyle eğitim-öğretime başladıklarını hatırlatan Doğan, ikinci yılda 18 programa 970 öğrenci alacaklarını açıkladı. Prof. Dr. Doğan, eylül ayında yeni kampüslerini hizmete açacaklarını söyleyerek şunları söyledi:

"2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında 16 bin metrekare açık, 14 bin metrekare kapalı alana sahip yeni yerleşkemizde eğitim vereceğiz. Mimarinin modern çizgisi ve Diyarbakır tarihi dokusunun harmanlanarak inşa edilen kampüsümüz, şehrin modern ve gelişen alanı olan Fırat Mahallesi'nde (75 metrelik yol Lunapark arkası) yer almaktadır. Üç bloktan oluşan kampüsümüzde 40 derslik, son teknolojiyle donatılmış 10 sağlık laboratuvarı, 4 çizim-mimarlık atölyesi ve 2 uygulamalı bilgisayar laboratuvarı bulunmaktadır. Kampüsümüzde bölgeye hitap edecek kapsamlı bir kütüphane de olacaktır. Geniş yeşil alanlarının bulunduğu kampüste öğrencilerin zamanlarını verimli ve keyifli bir şekilde geçireceği sosyal ve kültürel donatı alanları da mevcuttur."

Bir yüksek eğitim kurumu olarak görev ve sorumluluklarımızın bildiklerini anlatan Prof. Dr. Doğan, "Tüm enerjimizi, gayretimizi ve birikimimizi geleceğe faydalı bir nesil yetişmek için harcıyoruz. Diyarbakır'ın ilk vakıf üniversitesi Selahaddin Eyyubi ile doğu ve batı kültürleri arasında köprü görevi üstlenmeyi, eğitim düzeyinin bilim ve teknoloji alanlarında artırarak, nitelikli bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca dünyadaki yenilikleri takip edebilen, sorgulayan, araştıran ve üreten, ülkemizi uluslararası platformda en iyi şekilde temsil edecek, ahlaki değerlere ve toplumsal sorunlara duyarlı, başarılı bireyler yetiştireceğimize inanmaktayız." dedi.

SEU Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan, üniversitenin çalışmalarıyla ilgili şu bilgileri paylaştı:

2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı'nda İşletme, Hemşirelik, Fizyoterapi, Dış Ticaret ve Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümlerine ilk öğrencilerini aldık. İkinci yılında program sayısını 5'ten 18'e çıkardık. Bu yıl Mimarlık, Uluslararası Ticaret ve Lojistik, Odyometri, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Sosyal Hizmetler, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Mimari Restorasyon, Bilgisayar Programcılığı ile Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik bölümlerine öğrenci alacağız. Yine dört farklı programımızda İkinci Öğretime de öğrenci alıyoruz. Yeni eğitim döneminde binin üzerinde lisans ve ön lisans öğrencisine eğitim verilecek. İlk yılında yüksek lisans eğitime de başlayan ender üniversitelerden olan Selahaddin Eyyubi, mastır programları aralıksız devam ediyor.

Alanında Yetkin Akademik Kadro

Gerek lisans ve ön lisans gerekse de yüksek lisans programlarında kaliteli eğitim vermekteyiz. Bunu sağlamak için de alanında yetkin, kaliteli akademisyenleri kadromuza kazandırıyoruz.

Alanlarında yetkin 13 profesör, 6 doçent 23 yardımcı doçent olmak üzere 100'ü aşkın akademisyen kadrosu oluşturduk. Akademisyenlerimizin önemli bir kısmı ülkenin batısından ve yurtdışından gelmektedir Böylece bölgemize beyin göçünü de sağlamış oluyoruz.

Burs İmkânları

Öğrencilerimize ciddi burs imkânları sağlamaktayız. Bu üniversitemize yerleşecek öğrencilerin yaklaşık yüzde 75'i burs olanaklarımızdan faydalanabilmektedir. Bu yıl öğrencilerimizin 99'u yüzde 100, 161'i yüzde 50 ve 353'ü de yüzde 25 oranlarındaki burs seçeneklerimizden yararlanacak. Yani toplam 970 kontenjanımızın 613'üne burs olanaklarını sunuyoruz. Ayrıca, YGS-LYS sınavlarında derece yapan öğrencilerimize 'Başarı Bursu', üniversitemizi sanat, kültür ve spor alanında başarıyla temsil edecek öğrencilerimize 'Sanat Kültür Spor Bursu' ve öğrenim süresince üstün başarı gösteren öğrencilerimize de 'Burs Plus' adı altında akademik başarı burs imkânları da sunmaktayız.

Kız ve erkek olmak üzere anlaşmalı olduğumuz iki öğrenci yurdumuz mevcuttur. Talep eden bütün öğrencilerimizi barındıracak yurt kapasitesine sahibiz. Yurtlarımızda 2-3 kişilik odalar, 24 saat sıcak su imkânı ve rahat ders çalışma ortamı sunuyoruz.

Rehberlik Danışmanlık Hizmetleri

Malumunuz üniversite adayları için tercih etme dönemi 6-14 Temmuz 2015 tarihleri arasında olacak. Bu dönemde öğrencilere tercihler konusunda yardımcı olmak için bütün hazırlıklarımızı yaptık. Diyarbakır'da gençlerimize rehberlik ve danışmanlık hizmeti vermek için üniversitemiz ile Ninova ve Forum alışveriş merkezlerinde stant açacağız. Diğer taraftan Mardin, Batman, Şanlıurfa, Malatya, Gaziantep, Adana, Mersin başta olmak üzere 20'nin üzerindeki ilde öğrencilerimizin doğru ve sağlıklı bir tercih yapmaları için rehberlik ve danışmanlık hizmetleri sunacağız.

Sportif ve Kültürel Faaliyetler

Eğitim-öğretimin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri de önemsemekteyiz. İlk yılında kurduğu SEU Basket ile gençler kategorisinde Diyarbakır'da namağlup şampiyon olduk. SEU Basket'in yıldızları ise, bölge şampiyonu olarak Balıkesir'deki Anadolu Şampiyonasında boy gösterdi. Takımın yetenekli oyuncusu Demhat Bademkıran, ABD'nin profesyonel basketbol ligi NBA'nin alt ligi NCAA elemelerine katılmaya hak kazandı. Şu anda Amerika'da olan Demhat, elemeleri de geçmesi halinde burada hem üniversite okuyacak hem de basketbol yeteneklerini geliştirecek. Geçtiğimiz eğitim döneminde çeşitli sportif faaliyetlerle sınıflar arası turnuvalar düzenledik. Öğrenci kulüplerinin de öncülüğünde üniversitede birbirinden renkli sosyal ve kültürel faaliyetler de gerçekleştirildi. Kan bağışı kampanyası, Aşure etkinliği, Nevruz Kutlaması, Şeb-i Arus töreni, Karadeniz gezisi, rafting, müzik dinletileri, seminer ve konferanslar bunlardan sadece bir kısmını oluşturmaktadır.

Kaliteli Eğitimi Halka Da Sunuluyor

Üniversitemiz sadece öğrencilerine değil, farklı kurs ve sertifikasyon programlarıyla verdiği kaliteli eğitim hizmetlerinden toplumun her kesimini yararlandırdı. Başta Yabancı Dil Sınavı

olarak üzere, dil öğrenmek isteyenlere yönelik çeşitli kurslar düzenlendi. Öğretmenlerin yoğun ilgi gösterdiği ve herkese açık Eğitim Koçluğu sertifika programı gerçekleştirildi. Diğer taraftan üniversitenin akademisyenlerimiz de yıl boyunca orta öğretim kurumlarında öğrencilere, 'motivasyon', 'zamanı iyi kullanma', 'planlı yaşam' ve 'hedef belirleme' konularında seminerler verdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel SEU Eylül'de Döneminde Yeni Kampüsünü Hizmete Açıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement