Sev, 25'nci Yılını Kutluyor - Son Dakika
Yerel

Sev, 25'nci Yılını Kutluyor

Sivrihisar Eğitim Vakfı (SEV) Başkanı Naci Şakar, 1991 yılından bu yana şehre hizmet vermenin mutluluğu ve heyecanını yaşadıklarını belirtti.

10.06.2016 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivrihisar Eğitim Vakfı (SEV) Başkanı Naci Şakar, 1991 yılından bu yana şehre hizmet vermenin mutluluğu ve heyecanını yaşadıklarını belirtti.

SEV, 25'nci kuruluş yıl dönümünü kutluyor. Yıl dönümü dolayısı ile bir basın açıklaması yapan SEV Başkanı Naci Şakar, vakfın varoluşundan bu yana, emin adımlarla yapılması gereken hizmetleri yerine getirdiğini söyledi. Sivrihisar'da SEV Muzaffer Demir Anadolu Lisesini 1993 yılında, SEV'in bünyesinde hizmet vermekte olan 320 öğrenci kapasitesindeki Atışkan öğrenci yurdunu 2008 yılında hizmete sunulduğunu anlatan Şakar, "Örnek alınan önemli ve gurur verici bir başka hizmetimiz; 2000 yılından bu yana ihtiyaç sahibi başarılı üniversite öğrencilerine verilen karşılıksız burs yardımından şimdiye kadar bin 247 öğrencimiz yararlanmıştır. Bu muhteşem tabloyu sebep olan şehrimiz, Sivrihisar, Ankara ve İstanbul'daki hemşehri ve dostlarımıza en içten şükranlarımızı sunarız. Görüldüğü gibi SEV eğitim konusunda üzerine düşen hizmetleri yerine getirmenin, gurur ve mutluluğunu yaşamaktadır" dedi.

SİVRİHİSAR'IN BÜYÜKLERİNE ÖZEL ÖNEM

Vakfın, özellikle coğrafyasında yetişen, ünleri dünyaca kabul edilen, alim, ulema, filozof, düşünür, hak ve halk büyüklerinin tanınması konusunu özel önem verdiğini söyleyen Şakar, şunları söyledi;

"Bu cümleden geçtiğimiz yıllardan bu yana, her Ramazan ayı ve yıl süresince Sivrihisarlı bir büyüğümüzü tema olarak değerlendirmeye çalışıyoruz. Bu nedenle, ulularımızın özellikle genç kuşaklarca da tanınması için, kitap, broşür ve benzeri kaynaklarla zenginleştirmekteyiz. Sırası ile Şeyh Seyyid Osman Sivrihisar'i hazretlerini, daha sonra Aziz Mahmud Hüdai hazretlerini, tema olarak işledik. Bu yıl da İstanbul'un fethinden sonraki ilk kadısı ve İstanbul efendisi Hızır Bey Çelebiyi tanınmasını işleyeceğiz. Önümüzdeki yıl ise, Sadrazam Sinan Paşa'yı programladık.

Yıl boyunca süren etkinliğimizi, üniversitelerimizle birlikte, tanıtım toplantıları, sempozyumlar, öğrencilere dönük programlayarak sürdürmekteyiz. Vakfımızın 25. kuruluş yılı nedeniyle, kalıcı bir eser kazandırmak için İstanbul Osmanlı Arşivleri Kurumu'ndaki Sivrihisar'la ilgili binlerce belge ve kaynakları kitaplaştırmak için çalışmalarımız devam etmekte olup, çok önem verdiğimiz kitaba "Dünya'nın Merkezi Sivrihisar" ismi uygun görülmüştür. Eser yayınlandığında, fevkalade ilgi göreceğine inanıyoruz."dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sev, 25'nci Yılını Kutluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement