Ülkücü Şehit 'Süleyman Özmen' Anılacak! - Son Dakika
Magazin

Ülkücü Şehit 'Süleyman Özmen' Anılacak!

Ülkücü Şehit \'Süleyman Özmen\' Anılacak!

1968-70'leri ilk defa milli bir bakış açısıyla ele alan, bir kuşak hikâyesi olan dizide; 22 yaşında, komünist militanlar tarafından açılan ateş sonrası hayatını kaybeden Ülkücü Şehit 'Süleyman Özmen' anılacak.

14.10.2016 10:55  Güncelleme: 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni bölümde; 22 yaşında, komünist militanlar tarafından açılan ateş sonrası hayatını kaybeden Ülkücü Şehit 'Süleyman Özmen' anılacak. Özmen'in anıldığı sahneler çok konuşulacak.

Ülkücü Şehit Süleyman Özmen kimdir?

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencisi Süleyman Özmen 22 yaşındaydı. Yüksek Öğretmen Okulunda komünist militanlar tarafından sıkıştırılarak, 72 saat mahsur bırakılan ülkücü arkadaşlarına yardım edebilmek için ülküdaşlarıyla birlikte Yüksek Öğretmen Okulu'na gelir. Mahsur kalan arkadaşlarına ekmek götürmek ister. Sabaha karşı meydana gelen büyük çatışmada kızıl silahlar kan kusar. Kurşunlar Süleyman Özmen'e isabet edecek, kaldırıldığı Numune Hastanesinde beş gün süren yaşam mücadelesinde, omuriliğine saplanan kurşunun yarattığı hasar neticesinde şahadet mertebesine ulaşmıştır.

BU AKŞAM SAAT 20.00'DE TRT 1'DE

Genel Yönetmenliğini ve yapımcılığını Mesut Uçakan'ın, Yönetmenliğini Ayhan Özen'in, başrollerini Murat Ünalmış, Sevtap Özaltun, Yavuz Bingöl, Ufuk Bayraktar, Müge Boz, Özge Sezince, Timur Ölkebaş, Ceyda Olguner, Emel Dede ve Bahadır Yenişehirlioğlu paylaştığı dizi, bu akşam 20.00'de TRT1'de.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Magazin Ülkücü Şehit 'Süleyman Özmen' Anılacak! - Son Dakika


Advertisement