Size seveceğinizi düşündüğümüz en iyi Detoks Suyu tarifi: - Son Dakika
Sağlık

Size seveceğinizi düşündüğümüz en iyi Detoks Suyu tarifi:

Size seveceğinizi düşündüğümüz en iyi Detoks Suyu tarifi:

Kimisi sindirimi düzenleyen, kimisi iltihaplanmayı önleyen kimisi de doğal ağrı kesici olan detoks suları için, bir sürü tarif bulmak mümkün. İşte size önereceğimiz o tarifler:

16.08.2016 11:34  Güncelleme: 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş


Yeşil detoks suyu tarifi:

- 1 adet salatalık

- 1 adet limonun sıkılmış suyu

- 1 adet yeşil elma

- 2 kereviz sapı

- 1 demet maydanoz

- 1 ceviz büyüklüğünde taze zencefil

- 1 avuç taze ıspanak yaprağı

- 2 su bardağı kadar su


Yapılışı: Tüm malzemeler doğrandıktan sonra Siemens katı meyve sıkacağından geçirin ve bir sürahiye alın. Bu detoks suyunu gün içinde üç bardak içerek tüketebilirsiniz. Detoks diyeti ile birlikte uygulanması daha faydalıdır.


Kilo yakıcı detoks suyu tarifi:

- 1 su bardağı ince doğranmış ıspanak veya pazı yaprağı

- 2 yeşil elma

- 2 küçük taze salatalık

- 1 limon

- 2 kereviz sapı, yapraksız


Yapılışı: İlk olarak tüm malzemeleri yıkayıp, temizleyin. Sonra salatalığı soyup ince ince doğrayın. Limon kabuğunu da soyun. Bütün malzemeleri Siemens katı meyve sıkacağından geçirin. İçine istediğiniz kadar buz küpü koyduğunuz bir sürahiye koyabilir veya içine bir miktar soğuk su ekleyebilirsiniz. Karışımı gün içinde iki defa taze olarak tüketin. Daha iyi sonuç için sabah kahvaltı öncesinde ve akşam yemeği öncesinde tüketebilirsiniz.


Dörtlü tatil detoks suyu tarifi:

- 2 litre kadar su

- Karpuz

- 1 salatalık

- 1 limon

- Taze nane yaprakları

- Buz küpleri


Yapılışı: Karpuzun çekirdeklerini güzelce ayıklayın, suyunun dışarıya akmamasına dikkat ederek göz kararı (bir litrelik sürahiyi yarılayacak kadar) küp küp doğrayın. Taze kokulu nane yapraklarını hafifçe parçalayın veya bütün bir şekilde aynı sürahiye ekleyin. Limonu kabuklarıyla birlikte ince ince doğrayın ve sürahiye ekleyin. Salatalığı da ince ince kabuklarıyla birlikte doğrayın ve sürahiye ekleyin. Akşamdan hazırlayıp dinlendirebilir ve gün içinde içerken içine buz ekleyebilirsiniz. İki litrelik detoks suyu gün içinde üç dört kez öğün önceleri taze olarak tüketilebilir.

ZAYIFLATICI DETOKS SUYU

Sadece toksinleri atmanıza değil kilo vermenize de yardımcı olan bu tarif, idrar söktürücü salatalık sayesinde, vücudunuzun su tutmasını engeller. Limon ve yeşil misket limonu, toksinleri sindirim yolunuzdan atarken, greyfurt da, yağ yakmanızı sağlar.

Yaklaşık 2 litre suya, hepsi yarım olacak şekilde greyfurt, salatalık, limon ve misket limonu dilimleyin. İçine bir kaç tane de nane yaprağı atın. Birkaç saat buzdolabında bekleterek meyvelerin iyice kendilerini salmasını sağlayın. En iyi sonucu almak için günde yaklaşık 2 litre içmeyi deneyin.

MEYVE AROMALI DETOKS SUYU

Çilek ve kivi içeren bu lezzetli detoks suyu, yaz ayları için mükemmel bir içecek. 2 litre su, birkaç tane çilek ve kiviye ihtiyacınız olacak. Meyveleri dilimleyip suyun içine atın ve buzdolabında birkaç saat bekletin. Kivi, içerdiği E ve A vitaminleri ile, bağırsaklarınızdaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur ve vücudunuzu serbest radikallerden temizler. Çilek ise, yaşlanmayı önleyici özelliği ile cildiniz için son derece yararlıdır ve karsinojenlerle savaşır. Suyunuzu, istediğiniz meyveleri kullanarak kendi zevkinize göre hazırlayabilirsiniz.

ELMA VE TARÇINLI DETOKS SUYU

Zayıflamanıza yardımcı olacak bu su, hiç kalori içermez. Aynı zamanda metabolizmanızı da hızlandırır. 2 litrelik bir sürahinin içine, ince ince doğranmış elma ve tarçın çubuğu atın. Suyu eklemeden önce, sürahiyi yaklaşık yarısına kadar buzla doldurun. Aynı elma ve tarçın çubuğunu kullanarak sürahiyi 3-4 kere tekrar doldurarak kullanabilirsiniz.

YENİLEYİCİ DETOKS SUYU

İhtiyacınız olan şey, birkaç ahududu, dilimlenmiş greyfurt, salatalık, armut ve bir dal taze nane. Dilerseniz misket limon ve yaban mersini de ekleyebilirsiniz. Bütün malzemelerinizi, suyla dolu 2 litrelik bir sürahiye koyun ve aromaların birbirine geçmesi için dolapta bekletin. Taze olması için her gün yenisini yapın. Bu detoks suyu, metabolizmanızı hızlandıracak, yağ yakmanızı sağlayacak ve uyuşukluğa yol açan bütün o toksinlerin vücudunuzdan atılmasını sağlayacaktır.

ÇİLEKLİ VİTAMİN SUYU

Bu detoks suyu, sadece vücudunuza yeterli miktarda su almanızı sağlamayacak, aynı zamanda, cildinizin güzelleşmesine de yardımcı olacak. Vitaminler ve iltihap sökücü bileşenler içeren su, sürahide de çok şık duruyor. Yaklaşık bir bardak dolusu çilek, 2 bardak küp küp kesilmiş karpuz ve biraz biberiyeyi bir sürahiye koyun. Üstüne suyu da ekledikten sonra hafifçe karıştırın ve birkaç saatliğine dolaba koyun.

YAĞ YAKAN DETOKS SUYU

Bu tarif, sayısız faydası olan elma sirkesini içeriyor. Aynı zamanda lif açısından zengin elma, arındırıcı özelliği ile limon ve iştah kesmeye yarayan tarçın da yer alıyor. 350 ml su, 2 yemek kaşığı elma sirkesi, 1 yemek kaşığı taze limon suyu ve 1 çay kaşığı tarçını, yaklaşık 10 saniye boyunca blenderda karıştırın. Daha sonra yarım elmayı dilimleyerek suyunuzun içine atın. Detoks içeceğiniz hazır.

SALATALIK VE LİMONLU DETOKS SUYU

Limon, bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve vücudunuzun toksinlerden arınmasının sağlar. Salatalık ise, hem iltihap sökücüdür hem de vücudunuzun susuz kalmasını önler. Nane, içeceğinizi tatlandırdığı için fazladan şeker koymanıza gerek kalmaz. Ayrıca sindirime de yardımcı olur. 8 bardak suya, ortalama boyutta bir salatalığı ve bütün bir limonu doğrayın, içine nane yaprakları atın. Büyük bir sürahide hepsini karıştırdıktan sonra, bir gece dolapta bekletin. Bu, hem lezzetli hem de sayısız faydası olan bir tarif.

LİMON VE ZENCEFİLLİ DETOKS SUYU

Zencefil, doğal bir ağrı kesicidir ve suyunuza kattığınızda, detoks yapıcı müthiş etkileri vardır. Yarım limon suyunu, 350ml içme suyuna ekleyin ve daha sonra, küçük bir zencefil kökü yumrusunu bu karışıma rendeleyin. Bu detoks suyu, sabahları aç karnına içmek için harika bir içecektir. Ağrılarınızı yok etmekle kalmaz, vücudunuzu da toksinlerden arındırır. Aynı zamanda içindeki limon, toksinlerin daha çok ortaya çıkmasını sağlayarak, daha kolay atılmalarını da kolaylaştırır.



Kaynak: Bültenler

Son Dakika Sağlık Size seveceğinizi düşündüğümüz en iyi Detoks Suyu tarifi: - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Serbest Dalış Milli Takım sporcusu Serkan Toprak'ın kardeşi Burak Toprak da kalp krizinden hayatını kaybetti
    14:27 Serbest Dalış Milli Takım sporcusu Serkan Toprak'ın kardeşi Burak Toprak da kalp krizinden hayatını kaybetti

    Muğla'nın Menteşe ilçesinde babasına ait evde nefes egzersizi yaptığı sırada kalp krizi geçirip hayatını kaybeden Serbest Dalış Milli Takım sporcusu Serkan Toprak'ın kardeşi Burak Toprak, Afyonkarahisar'da kalp krizinden yaşamını yitirdi.

  • Tekirdağ Süleymanpaşa ilçesinde Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş kalp krizi sonucu hayatını kaybetti
    13:56 Tekirdağ Süleymanpaşa ilçesinde Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş kalp krizi sonucu hayatını kaybetti

    Tekirdağ Süleymanpaşa ilçesinde görev yapan 51 yaşındaki Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Doğan, kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Doğan için cenaze töreni düzenlendi ve cenazesi memleketine gönderildi.

  • Isparta'da Namazda Kalp Krizi Geçiren Adam Hayatını Kaybetti
    13:04 Isparta'da Namazda Kalp Krizi Geçiren Adam Hayatını Kaybetti

    Isparta'nın Yalvaç ilçesinde bulunan Devlethan Camii'nde akşam namazı sırasında kalp krizi geçiren Barış Aşık, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olay anı güvenlik kamerasına yansıdı.

  • Atatürk Üniversitesi, Yoğun Bakım Hastaları İçin El Şeklinde Cihaz Geliştirdi
    12:58 Atatürk Üniversitesi, Yoğun Bakım Hastaları İçin El Şeklinde Cihaz Geliştirdi

    Atatürk Üniversitesi akademisyenleri, Kovid-19 döneminden ilham alarak hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde tedavi gören bilinci kapalı hastalara destek olmak amacıyla el şeklinde bir cihaz geliştirdi. Bu cihaz, hastaların tedavi sürecinde bir yakınının elini tutuyormuş hissi veriyor. Ayrıca, cihaza hasta yakınlarının veya istenilen seslerin eklenmesiyle hastalara olumlu etki sağlanması hedefleniyor. Cihaz, yoğun bakım hastalarının eline yerleştirilerek zaman zaman sıkma refleksleri gerçekleştiriyor. Bu çalışma, hastalar üzerindeki etkisini incelemek amacıyla bilimsel çalışmalara da başlanmıştır.

  • İki ülkede Magnum dondurmaları toplatılıyor
    12:48 İki ülkede Magnum dondurmaları toplatılıyor

    Unilever, İngiltere ve İrlanda'da plastik ve metal içerebileceği riskiyle Magnum'un bademli dondurmalarından 5 seriyi toplatma kararı aldı.

  • 12:37 "Tedavi olmak istiyorum" deyip üst geçide çıktı

    Antalya'da psikolojik sorunları olduğunu belirten 19 yaşındaki genç, yaya üst geçinde intihara teşebbüs etti. Tedavi edilmek istediğini söyleyen genç, itfaiye eri tarafından ikna edildi.

  • Samsun'da düzenlenecek sağlık zirvesine 30 ülkeden 200'ün üzerinde katılımcı bekleniyor
    12:25 Samsun'da düzenlenecek sağlık zirvesine 30 ülkeden 200'ün üzerinde katılımcı bekleniyor

    Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Samsun Şubesi tarafından düzenlenecek olan 2. İkiztepe Sağlık Zirvesi'nde, Türkiye'deki sağlık sektörü temsilcileri ve 30 ülkeden 200'ün üzerinde katılımcı bir araya gelecek. Samsun, sağlık turizmi konusunda önemli bir hizmet ihracatı gerçekleştirmekte olup, zirvenin düzenlendiği ilk yılda 3 milyon dolarlık sağlık turizmi geliri elde edilmiştir. Samsun'un sağlık hizmeti konusunda zirve şehirlerden biri olduğu belirtilerek, hedefin yıllık 30 milyon dolarlık sağlık turizmi geliri elde etmek olduğu ifade edilmiştir.

  • Trabzon'da Sağlık Turizmi Gelişiyor
    12:24 Trabzon'da Sağlık Turizmi Gelişiyor

    Trabzon'da sağlık turizmi giderek büyüyor. Bu yılın ocak-mart döneminde Gürcistan, Azerbaycan, Rusya ve Suudi Arabistan'dan gelen turistlere 29 farklı hizmet sunuldu. Trabzon'daki hastaneler ve klinikler, kadın doğum, genel cerrahi, nöroloji ve çocuk branşları başta olmak üzere birçok alanda hizmet veriyor. İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, sağlık turizminin ülke ekonomisi için önemli olduğunu belirtti ve Trabzon'un bu alanda katkı sağlamaya devam ettiğini söyledi. Gürcistan, Trabzon için önemli bir pazar olup, Azerbaycan da ikinci sırada yer alıyor. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile yapılan planlamalarla Tiflis ve Bakü gibi şehirlerden direkt uçuşlar düzenlenerek sağlık turizmi potansiyeli artırılmaya çalışılıyor. Almanya ve Arap ülkeleri ise orta vadede hedef pazar olarak belirlendi. KTÜ Farabi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Abdulkadir Gündüz, hastanenin son 1 yılda 4 binden fazla sağlık turizmi hastasına hizmet verdiğini ve bu sayıyı önümüzdeki yıl yüzde 50 artırmayı hedeflediklerini belirtti. Hastalar da Trabzon'daki hizmetten memnun olduklarını dile getirdi.

  • Öğretmen, heimlich manevrasıyla nefes borusuna şeker kaçan öğrenciyi kurtardı
    11:49 Öğretmen, heimlich manevrasıyla nefes borusuna şeker kaçan öğrenciyi kurtardı

    Isparta'da Hafız Demiralay İlkokulu'nda öğretmen Özlem Kara, aldığı acil müdahale eğitimi sonrasında okulunda nefes borusuna şeker kaçan öğrenciyi Heimlich manevrasıyla kurtardı. O anlar güvenlik kameralarına yansıdı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmenin başarısını paylaşarak, 'İlk yardım hayat kurtarır' dedi. Öğretmen Kara, eğitim sayesinde öğrencisine panik yapmadan müdahale edebildiğini ve hayatını kurtarabildiğini söyledi.

  • Omurilik Felci Tedavisine Destek İçin Koşu Etkinliği
    10:58 Omurilik Felci Tedavisine Destek İçin Koşu Etkinliği

    Omurilik felcinin tedavisine fon sağlamak amacıyla düzenlenen Wings for Life World Run etkinliği, 5 Mayıs Pazar günü İstanbul'da gerçekleşecek. Etkinlik öncesi 30 Nisan'da adidas Runners İstanbul ekibiyle Suadiye'de hazırlık koşusu yapılacak. Geçtiğimiz yıl 165 ülkede gerçekleşen etkinlikte 4.7 milyon euro bağış toplanmıştı.

  • Kulu'da hareketsiz bulunan 8 günlük bebek hayatını kaybetti
    10:53 Kulu'da hareketsiz bulunan 8 günlük bebek hayatını kaybetti

    Konya'nın Kulu ilçesinde annesi tarafından hareketsiz halde bulunan 8 günlük bebek, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından tahkikat başlatıldı.


Advertisement