Seven Çarşısı'nı Yapan Dönemin Belediye Başkanı Mehmet Seven Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Seven Çarşısı'nı Yapan Dönemin Belediye Başkanı Mehmet Seven Açıklaması

Seven Çarşısı\'nı Yapan Dönemin Belediye Başkanı Mehmet Seven Açıklaması

Dün yıkımına başlanan Seven Çarşısının yapan o dönemin Belediye Başkanı Mehmet Seven, üzgün olduğunu belirterek, o dönemde çok zor şartlar altında çarşıyı yaptıklarını söyledi.

13.07.2016 10:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dün yıkımına başlanan Seven Çarşısının yapan o dönemin Belediye Başkanı Mehmet Seven, üzgün olduğunu belirterek, o dönemde çok zor şartlar altında çarşıyı yaptıklarını söyledi.

1987 yılında yapımı tamamlanan dönemin Anavatan Partisi'nden Bilecik Belediye Başkanı olan Mehmet Seven tarafından yaptırılan ve adı verilen Seven Çarşısı'nın yıkımı için ilk kepçeyi Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı vurmuştu. Yaptığı çarşının yıkımın sonrası açıklama yapan dönemin Belediye Başkanı ve Anavatan Partisi döneminde milletvekilliği yapmış Mehmet Seven, o günün şartlarında oraya güzel bir bina yaptıklarını söyledi. 100'e yakın esnafı içinde barındığı Seven Çarşısı'nın sağlam bir yapı olduğunu ve neden yıkıldığı anlamadığını ifade eden Seven, "Seven Çarşısı'na bir kireç, badana dahi sürülmeden bugünlere kadar geldi. Neticede bu tabii siyasi iktidarın tercihidir. Daha değişik bir şeyler uygulanabilirdi ama kimsenin fikri alınmadan, bir şey yapılmadan kendi ortamlarındaki oluşturdukları kararla oranın yıkılması konusu üzerinde durdular. Dün yıkımına başladılar. Beni de arayarak davet ettiler. Neticede sayın başkanın nezaketi bu. Benim orada bulunmam gibi bir durum da kesinlikle olmaz. Bana sorsalardı daha değişik şeyler yapılabilirdi. Onların da tercihleri park yapacaklarını söylüyorlar. Ben onun öyle olacağı kanaatinde de değilim. Ne amaçla yapıyorlar bilemeyiz. Bu sözcüklerin arkasında ne yatıyor bilemeyiz, onların tercihleridir" dedi.

"İstasyon Mahallesi'ndeki yaptığı yeri de yıksınlar"

Ankara'dan değişik projelerle aldıkları paralarla o çarşıyı yaptıklarını anlatan Seven, şöyle devam etti:

"O dönem Hamsu Köprüsü'nden yukarıya bina yoktu yani. Onların yapılması, alt yapı üst yapı hizmetleri, Bilecik kanalizasyonun yapılması, bunların başlatılması gece gündüz çalışmalarımızla ilin bugünkü noktalara gelene kadar çalışmalarının temelinde biz yatıyoruz, Mehmet Seven yatıyor. Hatta istasyondakini de yıksınlar yani. Yol üstünde yaptıklarımızı sattılar. Belediyeye gelir elde ettiler. O binada o zaman yapıldı ve orayı satmayarak yıksalar idi o zaman."

"Yıkılmasına üzüldüm"

Seven Çarşısı'nın yıkılmasına üzüldüğünü belirten Seven, "Sapasağlam bir yapıyı orada değişik projelerle değişik işler olabilirdi yani. O bina üzerine 10 kat atsanız çekecek durumda olan bir binaydı. Çürük bir bina değildi orası ki oraya alınan binaların çürük çıktığını da hiç zannetmem doğrusu. Çınarlarla, istasyondakiyle aynı anda yapıldı. Esnafa satsalardı bari. Şimdi duyumlarımıza göre duyduklarımıza göre yapılacak hadiseler dile getiriliyor. Ne basına, ne kamuoyuna toplantı yapılmıyor. Park ve otopark yapacaklarını söylüyorlar ama ben buna da inanmıyorum. Bu söylentilerin arkasında daha değişik bir projenin olduğu kanaatindeyim" diye konuştu.

"Ben isim meraklısı biri değilim"

Sözlerinin sonunda Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'ya teşekkür eden Seven, şöyle konuştu:

"Buradan Selim Yağcı'ya da teşekkür ederim. Yaptıklarımız üstüne bir şeyler konulsun ben takdir ederim. Selim Yağcı'dan bir kötülük görmüş değilim. Nezaketi bana hiç bir kabalığı yoktur. Kendisine teşekkür ediyorum. Yeni yapılacak yere benim isminin verilmesi onların taktiridir. Dün zaten bu soru kendine sorulmuş ve kaçamak bir cevap vermiş. Ben isim meraklı biri değilim o zaman ki şartlarda belediye meclis üyelerimiz adını Seven Çarşısı olmasını istediler. Bizlerde ismini öğle yaptık" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Seven Çarşısı'nı Yapan Dönemin Belediye Başkanı Mehmet Seven Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement