Sevgi Çocukları" Buz Sporlarıyla Tanışacak - Son Dakika
Güncel

Sevgi Çocukları" Buz Sporlarıyla Tanışacak

Sevgi Çocukları" Buz Sporlarıyla Tanışacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında, 7 ilde "Sevgi Evlerinden Buz Spor Salonlarına" Projesi hayata geçirilecek Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürü Abdulhakimoğulları: "Artık onların ailesi biz oluyoruz.

25.12.2014 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ZEHRA MELEK ÇAT - Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında, "Sevgi Evlerinden Buz Spor Salonlarına" Projesi başlatılacak.

Proje kapsamında Erzurum, Erzincan, Kars, Artvin, Bingöl, Muş ve Tunceli'deki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı kuruluşlarda barınan çocuklar, Erzurum'da kayak, buz hokeyi, buz pateni, curling gibi branşlarda eğitim alacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Sevgi Evlerinden Buz Spor Salonlarına" Projesi'nin ocak ayında başlayacağını belirtti.

Proje kapsamında Erzurum'a komşu iller Erzincan, Kars, Artvin, Bingöl, Muş ve Tunceli'de bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı kuruluşlarda barınan çocukların spora kazandırılmasının hedeflendiğini ifade eden Abdulhakimoğulları, "Protokol çerçevesinde bu illerde yaşayan çocuklarımıza kayak, buz hokeyi, buz pateni, curling gibi branşlarda eğitim verilecek. Projenin ilk ayağı 10-11 Ocak'ta başlayacak. 2015 yılı ocak-haziran aylarında gerçekleştirilmesi hedeflenen bu projeye 213 kız ve 216 erkek olmak üzere 449 çocuğumuz katılacak" diye konuştu.

Abdulhakimoğulları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından imzalanan protokol kapsamında Spor Genel Müdürlüğü Yetiştirme Yurtları ile Sevgi Evleri'nde kalan öğrencilere Erzurum'da buz sporlarında eğitim verileceğini dile getirerek, proje kapsamında komşu illerden gelen öğrencilerin buz pateni, short track (sürat pateni) ve curling salonlarında eğitim almalarının sağlanacağını anlattı.

Sevgi evlerindeki spor yapmaya uygun çocukların tespit edileceğini belirten Abdulhakimoğuları, diğer illerden gelecek çocukların Erzurum'daki yetiştirme yurtlarında kalacağını söyledi.

Yerlerinin müsait olduğuna değinen Abdulhakimoğulları, "Bunun hepsini karşılayabiliriz. Projenin herhangi bir maliyetinin olmayacağını düşünüyorum. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı hedef kitleyi belirleyecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı çocuklarımızı bulundukları yerlerden getirecek. Bu çocuklarımız Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü'ne bağlı tesislerde eğitim alacaklar. Çok ciddi bir maliyeti olmayacağını düşünüyorum" dedi.

"Dezavantajlarını başarıya çeviriyorlar"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın koordineli çalıştığını belirten Abdulhakimoğulları, sevgi evlerinde ve yetiştirme yurtlarında barınan çocukların spor branşlarında önemli başarılara imza attığını hatırlattı.

Abdulhakimoğulları, yurtlara, sevgi evlerine gelen çocukların toplumun dezavantajlı grubu olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

"Artık onların ailesi biz oluyoruz. Çocuklarımızın eğitim sürecinin haricinde sosyal, sportif, kültürel çalışmalarına biz önayak olmaya çalışıyoruz. Onların psikolojik taramaları sonrasında sosyal çalışma incelemeleri tamamlandıktan sonra durumlarına uygun spor dallarını seçmelerine yardımcı oluyoruz. Yurt ortamı olduğu için daha disiplinli, daha planlı bir çalışma gerçekleşiyor. Çocuklarımızın başka alternatifi yok. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın da bu anlamda spor dallarında yelpazesi oldukça geniş. Bizim kurumumuzda arkadaşlarımız da düzenli çalışıyorlar. Çocuklarımızın da sportif, sanatsal ya da kültürel alanda mutlaka kendilerini ifade etmeleri gerekiyor. Spor, deşarj olmaya uygun bir alan, birçoğu bunu tercih ediyor. Dezavantajını başarıya dönüştürerek kendini ispatlamaya çalışıyor. Çocuklarımız hayata 1-0 yenik başlıyor. Bir alanda bir olumsuzluk var, o olumsuzluğu ona hissettirmeden, o olumsuzluktan güç alarak, gerekirse yeni alanlara yönlenmesi için imkan sağlamaya çalışıyoruz." - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sevgi Çocukları' Buz Sporlarıyla Tanışacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement