Sevgi Çocuklarının Çanakkale İzlenimleri - Son Dakika
Yerel

Sevgi Çocuklarının Çanakkale İzlenimleri

Sevgi Çocuklarının Çanakkale İzlenimleri

Adana Valiliği tarafından yürütülen ‘Sevgiye Uzanan Eller’ projesi kapsamında ‘18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yıl dönümü nedeniyle Çanakkale’ye giden öğrenciler izlenimlerini anlattılar.

26.03.2014 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Valiliği tarafından yürütülen 'Sevgiye Uzanan Eller' projesi kapsamında '18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yıl dönümü nedeniyle Çanakkale'ye giden öğrenciler izlenimlerini anlattılar.

Vali Yardımcısı Halis Arslan, Çanakkale gezisi ile ilgili yaptığı açıklamada 'Sevgiye Uzanan Eller' projesi kapsamında eğitim gören çocuklarımızın sosyal ve kültürel faaliyetlere de katıldığını belirterek, "Öğrencilerimizin, Çanakkale Savaşı'nın ruhunu anlayıp, şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanca verdikleri mücadeleyi yerinde görmeleri açısından bu gezinin çok anlamlı olduğuna inanıyorum. Çocuklarımız Çanakkale'de edindikleri bilgiyi hayatları boyunca unutmayarak, ülkemizin nasıl bir süreçten geçerek bu günlere geldiğini daima bilmelerini temenni ediyorum" dedi.

Öğrenciler ise Çanakkale'de ilk olarak Gelibolu Yarımadası'na, daha sonra Sargı Yeri, Conkbayırı, Arıburnu, 57. Alay Şehitliği ve Seyit Onbaşı Heykeli gibi tarihi yerleri ziyaret ettiklerini söylediler.

Çanakkale gezisinden çok etkilendiklerini dile getiren öğrenciler, Çanakkale'ye gitmelerini sağlayan başta Vali Hüseyin Avni Coş ve Vali Yardımcısı Halis Arslan'a teşekkür ettiklerini belirterek, "Çanakkale'de gördüklerimiz ve edindiğimiz duyguları tam manasıyla anlatmak çok zor. Çanakkale'yi anlamak için bizzat gitmek ve görmek gerekiyor. Orada binlerce şehitlerimizin olduğu mekanları geziyorsunuz. Çanakkale'de duygularınız çok farklı oluyor. Atalarımızın verdiği mücadelenin zorluklarını bizzat yerinde görüyorsunuz. Çanakkale'yi görüpte unutmak asla mümkün değil" şeklinde konuştular. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sevgi Çocuklarının Çanakkale İzlenimleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement