Sevgi Evlerinde Coşku - Son Dakika
Güncel

Sevgi Evlerinde Coşku

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Eşi Sevim Karaloğlu ile birlikte Sevgi Evlerinde kalan çocuklarla buluştu.

30.10.2014 10:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyetimizin 91. kuruluş yıldönümünü sevgi evlerinde kalan çocuklarla kutlayan Vali Karaloğlu , Her birinize güveniyorum. Bizim güvenimizi boşa çıkarmayın" dedi.

Cumhuriyet nasıl kurulduğunu, bu ülke hangi badirelerden geçerek Cumhuriyeti kurma aşamasına geldiğini anlatan Vali Karaloğlu:"1.Dünya savaşından Osmanlı Devleti yenik çıkmıştı. Uzun bir savaş süreci geçmişti. Yedi düvele karşı Balkanlar'dan Yemen'e, Trablusgarp'tan Kafkasya'ya kadar çok geniş bir coğrafyada uzunca süre savaşmak zorunda kalmıştı.

Bir milletin en büyük varlığı en büyük zenginliği insan kaynağıdır. Yetişmiş insan gücüdür. Eğer yetişmiş insan gücünüzü kaybederseniz kolunuz kanadınız kırık olur. İşte böyle çaresiz günlerde Çanakkale savaşında Kurtuluş savaşında o hale gelmiş ki Anadolu insanı, artık erkekler yetmez olmuş. Kadınlarımız, annelerimiz, ablalarımız, ninelerimiz cepheye gitmişler. Cepheye mermi taşımışlar, cephane taşımışlar. Cephe arkasından Mehmetçiğin yaralarına merhem olmaya çalışmışlar.

Van'da Doğu Cephesinde askere cephede mermi lazım şehirde cephane var, cephanenin mevziiye taşınması lazım şehirde erkek yok. Çocuklar "biz götüreceğiz" diyorlar. Onlar 14 - 15 yaşında çocuk. Önce şehirde kalan yaşlılar itiraz ediyorlar "hayır sizi biz bu karda, kışta, kıyamette gönderemeyiz" diyorlar. Ama çocuklar ısrarla hayır bize Vatan için görev düştüyse bunu yapmalıyız diyorlar. 120 çocuk cephaneyi alıp ulaşması gereken yere ulaştırıyorlar, geri dönerken tamamına yakını donarak şehit oluyor.

Biz bu kadar yokluk içerisinden gelerek 1919'da hepinizin bildiği gibi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayısta
Samsun'a çıkarak bir meşale yakmasıyla bu Millet bu kadar yokluk içerisinden tekrar liderinin etrafında birleşti tekrar bir Milli Mücadeleye Kurtuluş Savaşına girişti ve işte o savaşın sonu, Milli Mücadelenin sonunda da 29 Ekim 1923'te de Cumhuriyet ilan edildi. Edildi ama bahsettiğim gibi yetişmiş insanı kalmamış bir toplum. Eğitim seviyesi çok düşük. Böyle bir toplumu nereye taşıyacaksınız. Toplu iğneyi bile kendiniz üretemiyorsunuz. Hazineniz bomboş kalanına el konmuş. İşte çocuklar Türkiye 91 yıl içerisinde binlerce insanın alın teriyle binlerce insanın bu Vatana akıtmış olduğu alın teriyle bu günlere geldi. Mustafa Kemal Atatürk ne diyordu bize nasıl bir hedef gösteriyordu? Muasır medeniyet seviyesine çıkacaksınız diyordu. Batı bizden çok daha fazla gelişmişti, biz gıptayla bakıyorduk onlara. Bugün artık dünya bize gıpta ile bakar hale geldi.

Bugün sizin bulunduğunuz ortamlar, eskiden yetiştirme yurtları vardı. İsmini bile anmak istemiyoruz, kışla mantığı ile yapılan. 150-200 çocuğun aynı binaya doldurulduğu 20-30 çocuğun aynı koğuşta yattığı, askeri kışla mantığı ile işletilen yuvalar vardı. Ha o keyiften yapılmamıştı, çaresizlik diyorum ya, o günkü devletin imkanları o kadardı. Daha fazlasını harcayacak imkanları yoktu.

Ama bugün Devletin imkanları var sizlere Sevgi Evleri, Çocuk Evleri ve her gün bu çocuklarımızı daha iyi koşullarda nasıl misafir edebilirizin gayreti içerisindeyiz. Tüm öğretmenleriniz, bütün müdürleriniz hepimiz, İlin Valisi olarak ben, yöneticiler, her birimiz sizi daha iyi koşullarda nasıl yetiştiririz, nasıl daha iyi bir insan olursunuz, nasıl daha iyi bir vatandaş olursunuz bunun gayreti içerisindeyiz. Sevgili çocuklar iyi bir insan olmadıktan sonra, iyi bir vatandaş olmadıktan sonra yaşınızın büyük olması kazanç değil sizin için. Bundan 15 sene sonra her biriniz bu toplumda yetişmiş insan olacaksınız. Bizim yerimize gelip sorumluluk üstleneceksiniz. Bu ülkenin geleceği sizsiniz. Onun için sizin bugün çok iyi yetişmeniz lazım. Size sunulan imkanları çok iyi değerlendirmeniz lazım. Ülkemizin size yapılanlardan tek beklentisi var, iyi insan olun, iyi vatandaş olun. Gelecekte sorumluluk sırası size geldiğinde bu ülke için bu millet için siz de sorumluluk alın siz de üzerinize düşeni yapın.

Toplumda sizin kafanızı çelmek isteyen, çok sizi farklı yönlere sevk etmek isteyen bir çok tuzak olabilir. Lütfen o tuzaklara karşı dikkatli olun sevgili yavrularım. Sizin mutluluğumuz bizim mutluluğumuzdur. Biz sizin hayata mutlu bir şekilde de devam etmenizi istiyoruz, başka hiç bir isteğimiz yok.

Ermenek ilçemizde şu anda 18 işçimiz bir maden ocağında su basması dolayısıyla orda mahsur kaldılar. Ümit ediyoruz ki hala yaşıyorlar ve her birinizden dua istiyoruz. Allah çocukların duasını kabul eder.

GÖZÜM ÜZERİNİZDE

Bu gün istedim ki sizlerle Cumhuriyet Bayramı Kutlaması yapalım, bir akşam yemeği yiyelim, dertleşelim istedim. Burada bulunmaktan da çokta mutluyum. Çok fazla bir araya gelemiyoruz belki bundan sonra özellikle evlerinizi gezmeye çalışacağım. Okullarınızı takip ettiriyorum, her birinizin okullardaki ders ve devam durumunuzu okul idarecilerinden ve öğretmenlerinizden takip ediyorum. Gözüm üzerinizde onu bilesiniz. Tek bir gayemiz var siz mutlu olun siz iyi insan olun, siz iyi vatandaş olun. Bundan daha büyük de bir kazanç olmaz aslında. Siz iyi yetişirseniz bu ülke için, kendiniz için en iyi kazanç o olur. Cumhuriyetimizin, 91. yılını kutluyorum bayramınız kutlu olsun. Her birinizin gözlerinden öpüyorum. Size güveniyorum, her birinize güveniyorum. Her biriniz benim için çok değerlisiniz, sizde ne olur bizim güvenimizi boşa çıkarmayın. Bizim beklentilerimiz doğrultusunda bizlere yardımcı olun" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sevgi Evlerinde Coşku - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Contitech Lastik A.Ş. İşçileri, İşten Çıkarılan Arkadaşları İçin Eylem Başlattı
    14:46 Contitech Lastik A.Ş. İşçileri, İşten Çıkarılan Arkadaşları İçin Eylem Başlattı

    Alman Continental Grup bünyesinde faaliyet gösteren Contitech Lastik A.Ş. işçileri, arkadaşlarının keyfi uygulama sonucu işten çıkarıldığını öne sürerek fabrika önünde eylem başlattı. Petrol-İş Bursa Şube Başkanı Ersin Birgül, yapılan haksızlığın herkese tehdit olduğunu belirtti.

  • Bayburt Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilere tören düzenlendi
    14:45 Bayburt Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilere tören düzenlendi

    Bayburt Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan 7 öğrenci için tören düzenlendi. Müftü Vekili Abdullah Aksoy, törende öğrencilere hafızlık belgelerini takdim etti. Aksoy, Kur'an-ı Kerim'in bozulmadan kıyamete kadar korunacağını ve bu süreçte hafızların önemli bir rol üstlendiğini vurguladı.

  • Muş'ta 150 Çiftçiye 100 Ton Korunga Tohumu Dağıtıldı
    14:45 Muş'ta 150 Çiftçiye 100 Ton Korunga Tohumu Dağıtıldı

    Muş Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Mera Islah ve Amenajman Projesi' kapsamında 150 çiftçiye 100 ton korunga tohumu dağıtıldı. Muş Valisi Avni Çakır, çiftçilere yönelik desteklerin devam ettiğini belirterek, tarım konusunda bilimsel çalışmalara teşvik edeceklerini vurguladı. Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Karadağ ise korunga bitkisinin hayvanlara verildiğinde sütün yağlı olmasına vesile olduğunu söyledi ve çiftçilere korunga bitkisini tavsiye etti. Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün ise projenin ilimize ve ülke meramıza hayırlı bereket getirmesini diledi.

  • Türkiye, Belarus'ta düzenlenen 'Leisure 2024' turizm fuarına katıldı
    14:44 Türkiye, Belarus'ta düzenlenen 'Leisure 2024' turizm fuarına katıldı

    Türkiye'nin Minsk Büyükelçiliği, Belarus'ta düzenlenen 'Leisure 2024' turizm fuarında stant açtı. Fuarda Türkiye'nin doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri tanıtıldı. Türkiye'nin Minsk Büyükelçisi, Belaruslu turistleri Türkiye'yi keşfetmeye çağırdı. Belarus Başbakan Yardımcısı, Türkiye'yi takdir ederek ulaşım bağlantılarının geliştirilmesini istedi. Türkiye-Belarus turizm işbirliği konusunda mutabık kalındı.

  • Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, belediye başkanı Murat Daban'ı ziyaret etti
    14:39 Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, belediye başkanı Murat Daban'ı ziyaret etti

    Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, yerel seçimde belediye başkanı seçilen Murat Daban'ı ziyaret etti. Okumuş, Daban'a görevinde başarı diledi. Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Daban da iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.

  • Kırklareli'nde Metro Turizm otobüsü devrildi, 11 kişi yaralandı
    14:39 Kırklareli'nde Metro Turizm otobüsü devrildi, 11 kişi yaralandı

    Kırklareli'nde Bulgaristan'a gitmek için yola çıkan Metro Turizm'e ait otobüs, Kavaklı Beldesi Koru mevkiinde yoldan çıkarak ağaçlık alana devrildi. Kazada sürücü dahil 11 kişi yaralandı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar çevredeki hastanelere sevk edildi.

  • Yalova'da trafik kazasında hayatını kaybeden genç kız organlarıyla 4 cana umut oldu
    14:39 Yalova'da trafik kazasında hayatını kaybeden genç kız organlarıyla 4 cana umut oldu

    Yalova'da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 22 yaşındaki Melek Karakaş, organlarını bağışlayarak 4 hastaya umut oldu. Melek'in cenazesi Yalova'da defnedildi.


Advertisement