Sevgi Yolu'nun Okaliptüs Ağaçları Yazı Tahtasına Döndü - Son Dakika
Güncel

Sevgi Yolu'nun Okaliptüs Ağaçları Yazı Tahtasına Döndü

Sevgi Yolu\'nun Okaliptüs Ağaçları Yazı Tahtasına Döndü

Muğla'nın Ula ilçesi Akçapınar Mahallesi'nde, 'Sevgi Yolu' olarak bilinen Cumhuriyet Caddesi'ndeki karşılıklı iki sıra halindeki 78 yıllık okaliptüs ağaçları, yazı tahtasına döndü.

01.02.2015 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Ula ilçesi Akçapınar Mahallesi'nde, 'Sevgi Yolu' olarak bilinen Cumhuriyet Caddesi'ndeki karşılıklı iki sıra halindeki 78 yıllık okaliptüs ağaçları, yazı tahtasına döndü. Ağaçların gövdesindeki, sevgililerin baş harflerinden çeşitli sloganlara kadar çeşitli yazılar ve ağaçlara çakılı tabelalar görenlerin tepkisini çekti.

Kente Sakar Geçidi'nden indikten sonra Gökova'yı Marmaris'e bağlayan ve 'Sevgi yolu' olarak anılan Cumhuriyet Caddesi'nde 200'den fazla okaliptüs ağacının bazıları, duyarsız kişilerce yazı tahtasına dönüştürüldü. Her biri 78 yıllık okaliptüs ağaçlarının üzerine sevgililerin baş harflerinden çeşitli sloganlara kadar çeşitli söz ve simgeler yazıldı. Ağaçlara zarar verilmesi bazı vatandaşların tepkisini çekti. Mahalle sakinleri, tepkilerini dile getirirken şunları söyledi:

"Ağaçların gövdesine derin yaralar açarak, isimlerin baş harflerini kazıyanlar marifetmiş gibi sergilemekten geri kalmıyor. Ağaçlara bıraktığımız derin yaralar önünde fotoğraf çektirip bunu sosyal medyada paylaşmaktan gurur duyuyoruz. Akçapınar Mahallesi'nde koruma altındaki 78 yıllık okaliptüs ağaçlarının gövdelerinde her türlü ilanı aşka ve slogana kadar ne ararsanız rastlamak insanı çok üzüyor."

AĞAÇLAR SAVUNMASIZ HALE GELİYOR TEPKİSİ

Akdeniz'den Marmara'ya kadar değişik alanlarda su altı temizliği çalışmalarına katılımı nedeniyle çeşitli ödüllerin sahibi dalış eğitmeni Soner Abacı, şöyle devam etti:

"Bu yapılan tarihe, doğal mirasımıza büyük bir saygısızlık. Yıllara meydan okuyan bu ağaçlar bu şekilde tahrip edilmemeli. Ağacın üzerine atılan her bir çiziğin ciddi zararlar verdiğini, onları enfeksiyon ve mantara karşı savunmasız hale getirdiğini biliyoruz. Bu da ağaçların ölümlerine sebep oluyor. Şu gördüğümüz güzelliğin, böyle saçma sapan 'hatıra bırakma' gibi bir sebeple yitip gitmesine gönlümüz elvermiyor. Hatıra kalmasını isteyen kişiler zarar vermeyip ağaçların önünde fotoğraf çektirerek anılarını ölümsüzleştirebilir." - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sevgi Yolu'nun Okaliptüs Ağaçları Yazı Tahtasına Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement