Sevgililer Gününde Kadına Şiddete Danslı Protesto - Son Dakika
Güncel

Sevgililer Gününde Kadına Şiddete Danslı Protesto

Sevgililer Gününde Kadına Şiddete Danslı Protesto

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde V-Day hareketine katılan kadınların çoğunlukta olduğu bir grup; kadına ve kız çocuklarına yönelik şiddet, tecavüz, enses ilişki, sünnet ve seks köleliğine dikkat çekmek için danslı protesto etkinliği gerçekleştirdi.

14.02.2015 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde V-Day hareketine katılan kadınların çoğunlukta olduğu bir grup; kadına ve kız çocuklarına yönelik şiddet, tecavüz, enses ilişki, sünnet ve seks köleliğine dikkat çekmek için danslı protesto etkinliği gerçekleştirdi.

Dünyada hızla yayılan 'One Billion Rising/ Bir Milyar Ayaklanıyor' kampanyası çerçevesinde V-Day hareketine katılan yaklaşık 250 kişilik grup, kadına şiddeti protesto eden dövizler taşıdı. İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı'nda bir araya gelen çoğunluğu kadın olan topluluğun kollarına taktıkları mor kurdeleler dikkati çekti. V-Day hareketinin evrensel müziği olarak bilinen 'Break the Chain' şarkısı eşliğinde grup, üç kez dans gösterisini tekrarladı. CHP'li Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı izleyerek, eşi Nil Kayalı da dansa katılarak etkinliğe destek verdi. Elifname ile FM Dans ve ilçedeki sanat merkezlerinin etkinliğe katılacak kişilere dans dersleri vererek katkı sağladığı açıklandı.

Bir Milyar Ayaklanıyor kampanyasının Kuşadası organizasyonunu üstlenen Mehlike Hepdemir, Eve Ensler'in başlattığı ve tüm dünyada aynı gün, aynı amaç çerçevesinde kadına şiddete karşı bir araya gelenleri kutladı. Çeşitli kadın örgütlenmeleri adına yapılan konuşmalarda kadının toplumda genellikle ikinci sırada kaldığına ve kimliğinin dışlandığına dikkat çekildi. V-Day hareketinin Kuşadası etkinliğinde dünyaya mesaj verildiğinin altı çizilerek,"Kadına yönelik şiddet, yaygın bir toplumsal sorundur. Evrensel olarak bütün dünyada, her yaş ve cinsiyette karşı uygulanan bir insan hakları ihlalidir. Kadına yönelik şiddetin kaynağında cinsiyet ayrımcılığı yatmaktadır. Sadece bir gün bu konunun gündeme getirilip konuşulması yeterli değildir" denildi. - Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sevgililer Gününde Kadına Şiddete Danslı Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.


Advertisement