Sevgilisini Boğarak Öldüren Zanlı Hakim Karşısına Çıktı - Son Dakika
Güncel

Sevgilisini Boğarak Öldüren Zanlı Hakim Karşısına Çıktı

Sevgilisini Boğarak Öldüren Zanlı Hakim Karşısına Çıktı

İzmir'de cesedinin yanında tarım ilacı kutusu olduğu fark edilince intihar ettiği düşünülen, ancak otopside öldürüldüğü ortaya çıkan kadının katil zanlısı O.B., 2'nci kez hakim karşısına çıktı.

26.04.2016 16:23  Güncelleme: 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Karşıyaka ilçesine bağlı Tuna Mahallesi 1688 Sokak'taki apartman dairesinde ölü bulunan ve cesedinin yanında tarım ilacı kutusu olduğu fark edilince intihar ettiği düşünülen, ancak otopside boğularak öldürüldüğü ortaya çıkan 38 yaşındaki Serap Çiçek'in katil zanlısı 52 yaşındaki O.B., 2'nci kez hakim karşısına çıktı.

"SEVGİLİM BENİ KIZDIRDIĞI İÇİN BOĞAZINI SIKTIM"

İlk duruşmada sevgilisinin kendisini kızdırdığını bu nedenle boğazını sıktığını söyleyen ve akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespitine karar verilen O.B. ile ilgili bu rapor henüz alınmadığı için duruşma ertelendi.

Sevgilisini Boğarak Öldüren Zanlı Hakim Karşısına Çıktı

YAKINLARI, DURUMU POLİSE VE SAĞLIK EKİPLERİNE BİLDİRMİŞTİ

Olay, Tuna Mahallesi 1688 Sokak'ta bulunan bir apartman dairesinde geçen yıl 30 Ekim'de meydana geldi. Kendisinden haber alınamayan ve bir süre önce eşinden boşandığı öğrenilen Serap Çiçek'in yakınları, durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi.

Sevgilisini Boğarak Öldüren Zanlı Hakim Karşısına Çıktı

ÇİLİNGİR YARDIMIYLA KAPIYI AÇARAK GİRDİ

İhbar üzerine Çiçek'in yalnız yaşadığı eve giden polis, çilingir yardımıyla kapıyı açarak içeri girdi. Reklamcılık yaptığı bildirilen Çiçek, yerde hareketsiz yatarken bulundu. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Serap Çiçek'in hayatını kaybettiği belirlendi.

ÇİÇEK'İN CESEDİNİN YANINDA TARIM İLACI KUTUSU BULUNDU

Polisin yaptığı ilk araştırmada, Çiçek'in cesedinin yanında tarım ilacı kutusu bulundu. Ancak Çiçek'in kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için cesedi otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

YAPILAN OTOPSİDE BOĞULARAK ÖLDÜRÜLDÜĞÜ ORTAYA ÇIKTI

Burada yapılan otopside, kadının bir başkası tarafından elle boğularak öldürüldüğü ortaya çıktı.

Sevgilisini Boğarak Öldüren Zanlı Hakim Karşısına Çıktı


YAKALANIP TUTUKLANDI

Otopsinin ardından soruşturmayı derinleştiren polis, Çiçek'in yakın çevresini mercek altına aldı. Son olarak, bir süredir ilişki yaşadığı arkadaşı taksi şoförü O.B. ile görüştüğünü belirledi. Hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam eden O.B., Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındı. Poliste susma hakkını kullanan ve bir süre önce boşandığı, 2 çocuğu olduğu öğrenilen katil zanlısı, işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.

HAKKINDA DAVA AÇILDI

Soruşturma yürüten savcı, hazırladığı iddianamede, O.B. hakkında 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası istedi. İddianame kabul edildi ve Karşıyaka 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. İlk duruşması geçen 16 Şubat'ta yapılan davada savunmasını yapan O.B., sevgilisinin kendisini kızdırdığını bu nedenle boğazını sıktığını söyledi. O.B.'nin ruh sağlığının yerinde olup olmadığının belirlenmesi için Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden rapor alınmasına karar verildi, duruşma ertelendi.

DURUŞMA ÖNCESİ AÇIKLAMA

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, davanın bugünkü 2'nci duruşması öncesinde basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan platform temsilcisi Sanem Deniz Kural, "Serap Çiçek, ayrılmak istediği nişanlısı tarafından boğularak öldürüldü. O.B., cinayetin üstünü kapatabilmek için olayı 'intihar' gibi göstermeye çalıştı, ancak gerçek ortaya çıkartıldı. Serap Çiçek için adalet sağlanana dek davanın takipçisi olduğumuzu ifade etmek isteriz" dedi.

Sevgilisini Boğarak Öldüren Zanlı Hakim Karşısına Çıktı


RAPOR ALINMADIĞI İÇİN ERTELENDİ

Karşıyaka 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın 2'nci duruşması bugün yapıldı. Duruşmaya tarafların avukatları, katil zanlısı O.B., Çiçek'in ailesi ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri katıldı. Platform, davaya katılma talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, bu talebi kabul etti. Ayrıca, O.B. hakkında akıl sağlığının yerinde olup olmadığının belirlenmesi amacıyla alınması istenen raporun henüz alınamaması nedeniyle ve dosyadaki diğer eksikliklerin giderilmesi için duruşma 21 Haziran'a ertelendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sevgilisini Boğarak Öldüren Zanlı Hakim Karşısına Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • yeğen: Herkes katılıyor beraber yaşar yeğen... 1 0 Yanıtla
  • Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı
    10:47 Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık 49,92, aylık yüzde 3,59 arttı. Şubat ayında tarımsal girdi fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,59, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,92 artış gösterdi. Veteriner harcamaları yıllık değişimde en yüksek artışı gösterirken, aylık değişimde ise diğer mal ve hizmetler grubu öne çıktı.

  • Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor
    10:45 Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor

    Okul Sporları Yarışmaları kapsamında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Denizli'de yapılacak. 16 erkek takımı ve 15 kız takımı yarı final bileti için mücadele edecek. Yarışmaların açılış seremonisi 22 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek.

  • Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali
    10:43 Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali

    Bursa Devlet Tiyatrosu, sezonun iddialı projelerinden olan 'Küçük Korku Dükkanı' adlı müzikalin prömiyerini gerçekleştirdi. Howard Ashman ve Alan Menken'in yazıp bestelediği müzikal, tiyatroseverlerin beğenisini topladı. Müzikal, sezon sonuna kadar Bursa'da sahnelenecek ve daha sonra İstanbul ve Antalya'da da gösterilecek.

  • Konya'da bisiklet sürücüsünün ölümüne neden olan sürücü kaçtı
    10:42 Konya'da bisiklet sürücüsünün ölümüne neden olan sürücü kaçtı

    Konya'nın Ereğli ilçesinde kamyonun çarptığı bisikletli hayatını kaybederken, kamyon sürücüsü olay yerinden kaçtı. Kazada hayatını kaybeden bisiklet sürücüsü evine götürmek için aldığı ekmeklerle geride kaldı. Polis, kaçan sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.

  • Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı
    10:41 Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı

    Adıyaman'da sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, taklalar atarak tarlaya yuvarlandı. Kazada otomobil sürücüsü ve yanındaki bir kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.


Advertisement