Sevgilisini Yakan İşadamına Ağırlaştırılmış Müebbet - Son Dakika
Güncel

Sevgilisini Yakan İşadamına Ağırlaştırılmış Müebbet

Sevgilisini Yakan İşadamına Ağırlaştırılmış Müebbet

30 yaşındaki Çilem Hülya Berkil'i benzin dökerek yakmaktan tutuklu yargılanan 37 yaşındaki Abdurrahman Göçer, ömür boyu hapis cezasına mahkum edildi.

14.06.2014 11:12  Güncelleme: 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'dan Antalya'ya birlikte tatile geldiği sevgilisi 30 yaşındaki Çilem Hülya Berkil'i başından aşağı benzin dökerek yaktığı iddiasıyla tutuklu yargılanan 37 yaşındaki Abdurrahman G., 'canavarca' hisle veya eziyet çektirerek öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

MAHKEMEDEN CEZA YAĞDI

Davada, Çilem Hülya Berkil'in annesi mahkeme heyetine kızının fotoğraflarını gösterirken, olayın ardından baba Alaattin G. ile akrabası Ziya Y. rüşvet vermekten 3 er yıl 4 ay, tutanakları rüşvet karşılığında değiştirdiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan eski karakol komutanı Hakan D. 5 yıl, görgü tanığı Orman Muhafaza memurları Hüsnü A.'ya 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde 22 Ağustos'ta tatil dönüşü sevgilisi 30 yaşındaki Çilem Hülya Berkil'i başından aşağı benzin dökerek yaktığı iddiasıyla tutuklu yargılanan 37 yaşındaki Abdurrahman G.'nin karar duruşması Antalya 4'.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkemeye Çilem Hülya Berkil'in annesi Serpil D., kadın avukatlar ile tutuklu sanık Abdurrahman G., tutuksuz sanıklar Hakan D., Hüsnü A. ve avukatları yer aldı.

"ACI ÇEKE ÇEKE ÖLDÜ"

Mahkemede söz alan anne Serpil D., Abdurman G.'nin sürükle kızını ölümle tehdit ettiğini belirterek şöyle konuştu: "Kızım onunla adresimizi değiştirmek onu bizden uzaklaştırmak için tatile çıktı. Abdurrahman sürekli kızımı ölümle tehdit ederek yanında tuttu. Kızım sürekli derdi ki 'Bir umuttu yaşamak' ama acı çeke çeke öldü."

"HİÇBİR ZAMAN RÜŞVET ALMADIM"

Mahkemede, orman muhafaza memuru Hüsnü A. beraatını istedi. Döşemealtı ilçesi Jandarma eski Karakol Komutanı Hakan D. ise, "22 yıldır bu vatan, bu bayrak için hizmet ediyorum. Bir kardeşim bu vatan ve millet için iki gözünü ve bir ayağını kaybetti. Ben görev yaptığım süre içinde Döşemealtı'nda 5 milyon değerinde uyuşturucu madde ele geçirdim. Bana 1 trilyon rüşvet teklif ettiler kabul etmedim. Bu olay bana kurulan bir komplo. Ben hiçbir zaman rüşvet almadım" diye konuştu.

Mahkemede son sözü alan Abdurrahman G. ise, "Aramızda tartışma annesi ve kız kardeşi yüzünden çıkmıştır. Ben onun ölmesini değil yaşamasını istedim. Olayla ilgili vicdanım rahat. Yalnızca benzinin döküldüğünü unutup sigara yaktıktan sonra ona vermekten vicdanım rahat değil" dedi.

ÖMÜR BOYU HAPİS

Avukatlar ve Çilem Hülya Berkil'in annesinin alındığı davada bir buçuk saat sonra ara verildi. 20 dakika sonra karar için tekrar başlayan davada mahkeme başkanı Faris Özsoy, sanık Abdurrahman G'nin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldığını bildirdi.

Mahkeme başkanı Faris Özsoy, baba Alaattin G. ile akrabası Ziya Y'i rüşvet vermekten 3 er yıl 4 ay, tutanakları rüşvet karşılığında değiştirdiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan eski karakol komutanı Hakan D. rüşvet almaktan 3 yıl 4 ay, yalan tanıklıktan 1 yıl 8 ay, görgü tanığı Orman Muhafaza memurları Hüsnü A.'ya 1 yıl 8 ay hapis cezası verildiğini açıkladı.

"KARARLA İLGİLİ VİCDANIN RAHAT MI?"

Kararın ardından Abdurrahman G. mahkeme başkanına "kararla ilgili vicdanın rahat mı" diye tepki gösterirken, görevli askerler tarafından içeri alındı.

Mahkemenin ardından davaya alınmayan ve karara tepki gösteren Abdurrahman G.'nin yakınları adliye çıkışında Çilem Hülya Berkil'in avukatları ve anne Serpil D'ye saldırdı. Sanık yakınları tarafından darp edilen kadın avukatlar ve anne Serpil D. polis tarafından güçlükle adliye koridorlarına alındı. Olay yerine gelen takviye polis ekipleri tarafından Abdurrahman G.'nin yakınları adliye çevresinden uzaklaştırılırken, anne Serpil G. ile avukatlar adliyeden çıkabildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sevgilisini Yakan İşadamına Ağırlaştırılmış Müebbet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement